Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Projektový záměr na otevření pobočky organizace Prosaz, z.ú. se službami osobní asistence v Mariánských Lázních
Turková, Michaela ; Vojtíšek, Petr (vedoucí práce) ; Zajacová, Melanie (oponent)
Tato diplomová práce se zabývá dostupností služeb osobní asistence v Mariánských Lázních a správním obvodu obce. Na tuto problematiku reaguje vytvořením projektového záměru zřízení pobočky pražské organizace Prosaz, z.ú., poskytující služby osobní asistence, v této lokalitě. V rámci vytvoření projektového záměru je práce rozdělena do tří částí, tedy na část teoretickou, analytickou a návrhovou. V teoretické části práce je vysvětlen pojem sociálních služeb, uvedeny jednotlivé druhy a formy sociálních služeb pro seniory a osoby se zdravotním postižením. Zvláštní kapitola bude věnována osobní asistenci, její právní úpravě, historii, jednotlivým typům osobní asistence a cílům. Dále se autorka zabývá představením města Mariánské Lázně z hlediska vybraných demografických údajů, zabezpečení sociální péče, a jednotlivými poskytovateli sociálních služeb pro seniory v této oblasti. Další kapitolu věnuje autorka bližšímu představení organizace Prosaz, která se zaměřuje na osobní asistenci a pečovatelskou službu, a se kterou bude probíhat spolupráce na tvorbě projektu pro tuto diplomovou práci. Představena bude metodologie projektu. V další, analytické části bude provedena analýza současného zasíťování oblasti a projekce obyvatelstva, a bude provedeno porovnání v rámci kraje s dalšími obcemi s rozšířenou...
Charakteristika jakosti nealkoholických nápojů z hlediska jejich nutriční hodnoty
Turková, Michaela
Tématem bakalářské práce je Charakteristika jakosti nealkoholických nápojů z hlediska jejich nutriční hodnoty. V této práci nalezneme rozdělení nealkoholických nápojů jak z technologického, tak legislativního hlediska. Dále jsou zde uvedeny a popsány základní suroviny pro jejich výrobu, či základní postupy technologické výroby vybraných nápojů. Práce shrnuje požadavky na jakost nápojů, jejich označování, balení a uvádění na trh. Uvádí poznatky o zákaznicích, co ovlivňuje jejich rozhodování při nákupu. Práce se zabývá spotřebou nealkoholických nápojů v ČR a také ve světě. Porovnává nejoblíbenější nápoje, popisuje jejich složení, jejich nutriční hodnoty a pozitivní či negativní vlivy jednotlivých složek nápojů. Na závěr jsou v práci uvedena a shrnuta doporučení konzumace.
Nutrigenetické interakce dietního příjmu sacharidů v patogenezi diabetu mellitu 2. typu
Turková, Michaela ; Šeda, Ondřej (vedoucí práce) ; Malínská, Hana (oponent)
Diabetes mellitus 2. typu je nejčastější metabolická choroba, která je způsobena více faktory, mezi které řadíme genetické predispozice, styl života včetně kvality a kvantity diety, faktory prostředí a další. Na patogenezi diabetu mellitu 2. typu se podílí mnoho genů, jejichž alely specificky interagují s příjmem konkrétního typu sacharidu či odlišným poměrem sacharidů a dalších makronutrientů. Cílem této bakalářské práce je shrnutí dosavadních poznatků o nutrigenetických interakcích, které zahrnují příjem sacharidů a ovlivňují riziko vzniku diabetu mellitu 2. typu.
Výskyt VHA na území hl.m. Prahy
Turková, Michaela ; Dáňová, Jana (vedoucí práce)
Od konce května 2008 byl v ČR zaznamenám zvýšený počet hlášených onemocnění VHA. Od 1.1. do 31.12. 2008 bylo celkem hlášeno 1648 laboratorně potvrzených případů onemocnění. Nejvíce se nákaza šířila na území hl.m.Prahy. V Praze bylo zaznamenáno 910 případů onemocnění, což je 55,2% z celkového počtu onemocnění v ČR. Epidemie začala mezi IVN a postupně se rozšířila do běžné populace. V září 2008 dosáhla svého vrcholu. Zvyšující se odolnost po prodělané infekci, očkování, zdravotní osvěta a následné zlepšení hygienických standardů v populaci vedly k vyhasnutí ohnisek nákazy.

Viz též: podobná jména autorů
8 TURKOVÁ, Monika
1 Turková, Marcela
1 Turková, Markéta
5 Turková, Martina
8 Turková, Monika
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.