Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Národní gastronomické produkty, suroviny a s nimi spojené eventy
Parmová, Markéta ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Voříšková, Barbora (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou národní gastronomie a gastronomického cestovního ruchu v České republice. Práce je zaměřena na typické české národní produkty a suroviny a na eventy s nimi spojené. Práce se soustřeďuje zejména na gastronomické atraktivity ve Středočeském kraji. Součástí práce je také popis chráněných označení podle Evropské unie a přehled certifikovaných potravin a produktů v České republice. Celkově práce prezentuje gastronomii jako jednu z významných součástí cestovního ruchu České republiky.
The characteristics of Slovak cuisine in a particular case
Štofková, Zuzana ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Vaško, Martin (oponent)
Cílem této práce je charakteristika tradiční slovenské gastronomie a ukázka jejího využití v praxi prostřednictvím analýzy provozní činnosti vybrané restaurace. Práce je rozdělena do čtyř tematických částí. První část se zabývá cestovním ruchem a stravovacími službami v teoretické rovině a postavením cestovního ruchu v rámci Slovenska. Druhá část obsahuje krátkou charakteristiku profesních organizací působících v oblasti cestovního ruchu. Třetí část se zabývá přímo tradiční gastronomií, která se rozvinula na slovenském venkově. Je zaměřena na vlivy, které ji ovlivňovaly a na typické používané suroviny. Jsou zde popsány i některé akce spojené s gastronomií, protože tyto akce také tvoří součást cestovního ruchu v zemi. Poslední část práce je zaměřena na celkovou analýzu restaurace Zbojník. V rámci ní je pozornost věnována i nabídce slovenských specialit v jídelním lístku restaurace a porovnání této nabídky s konkurenční restaurací s podobným zaměřením.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.