Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Northern Europe: Economics and Position in the International Market
Štofková, Zuzana ; Abrhám, Josef (vedoucí práce) ; Brůžková, Pavla (oponent)
Diplomová práce se zabývá zhodnocením ekonomické situace v regionu Severní Evropy a jeho postavením na mezinárodním trhu cestovního ruchu. Práce se zaměřuje na dva státy -- Finsko a Švédsko. Hlavním cílem práce je zhodnocení předpokladů Finska a Švédska pro rozvoj cestovního ruchu na jejich území společně s přiblížením jejich pozice na mezinárodním trhu cestovního ruchu. Zároveň je vypracovaná celková analýza ekonomické situace v těchto dvou zemích. Úvod práce se zabývá vymezením základních pojmů souvisejících s regionem Severní Evropy. Následují dvě kapitoly zaměřené na Finsko a Švédsko. Obě kapitoly obsahují zhodnocení ekonomické situace, představení lokalizačních a realizačních předpokladů pro rozvoj turismu a z nich odvozené formy cestovního ruchu. Závěr obou kapitol je věnován SWOT analýze aktuální situace na trhu cestovního ruchu Finska a Švédska, která je doplněna o několik doporučení k budoucímu vývoji.
The characteristics of Slovak cuisine in a particular case
Štofková, Zuzana ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Vaško, Martin (oponent)
Cílem této práce je charakteristika tradiční slovenské gastronomie a ukázka jejího využití v praxi prostřednictvím analýzy provozní činnosti vybrané restaurace. Práce je rozdělena do čtyř tematických částí. První část se zabývá cestovním ruchem a stravovacími službami v teoretické rovině a postavením cestovního ruchu v rámci Slovenska. Druhá část obsahuje krátkou charakteristiku profesních organizací působících v oblasti cestovního ruchu. Třetí část se zabývá přímo tradiční gastronomií, která se rozvinula na slovenském venkově. Je zaměřena na vlivy, které ji ovlivňovaly a na typické používané suroviny. Jsou zde popsány i některé akce spojené s gastronomií, protože tyto akce také tvoří součást cestovního ruchu v zemi. Poslední část práce je zaměřena na celkovou analýzu restaurace Zbojník. V rámci ní je pozornost věnována i nabídce slovenských specialit v jídelním lístku restaurace a porovnání této nabídky s konkurenční restaurací s podobným zaměřením.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.