Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 59 záznamů.  začátekpředchozí50 - 59  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Přezkumy hospodaření obcí
Baranová, Petra ; Nováková, Štěpánka (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce na téma "Přezkumy hospodaření obcí" je přiblížení přezkumu obcí v České republice. Každá obec/město má ze zákona stanovenou povinnost nechat si přezkoumat své hospodaření za uplynulý rozpočtový rok. Práce je rozdělena do čtyř částí. První část se zabývá postavením a rolí krajů v přezkumu hospodaření. Část druhá nastiňuje rozdíl mezi přezkumem hospodaření a auditem. Třetí část se zaměřuje na předmět přezkumu, jak je stanoven v zákoně č. 420/2004 Sb., o přezkoumávání hospodaření územních samosprávných celků a dobrovolných svazků obcí, v platném znění. V poslední čtvrté části je popisována situace ve Zlínském kraji.
Zhodnocení rozvoje cestovního ruchu v turistických oblastech Zlínského kraje
Němcová, Hana ; Kouřilová, Jana (vedoucí práce) ; Krejčová, Nikola (oponent)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení turistických oblastí Zlínského kraje a porovnání úrovně rozvoje cestovního ruchu v těchto oblastech. Teoretická část je zaměřena na cestovní ruch a jeho vazbu na regionální rozvoj. Dále zde je stručně popsáno postavení cestovního ruchu v České republice. Praktická část se zabývá cestovním ruchem ve Zlínském kraji, analyzuje cestovní ruch na základě dostupných statistických dat ČSÚ a dalších informací a podkladů Zlínského kraje. Na základě relevantních údajů je zhodnocen potenciál a úroveň rozvoje cestovního ruchu v jednotlivých turistických oblastech Zlínského kraje. Pro toto zhodnocení jsou využity metody analýzy statistických dat, deskripce, syntéza získaných poznatků. Na základě autorkou formulovaných silných a slabých stránek jednotlivých turistických oblastí jsou koncipována doporučení pro další rozvoj cestovního ruchu. V práci jsou použita data a informace publikovaná ČSÚ, KÚ, CCR Východní Morava, ČCCR - Czechtourism.
Nezaměstnanost absolventů škol ve Zlínském kraji
Dobrá, Simona ; Szabová, Lucia (vedoucí práce) ; Durdisová, Jaroslava (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá nezaměstnaností u absolventů škol ve Zlínském kraji, kteří patří mezi rizikové skupiny na trhu práce zejména díky nedostatečné praxi, kterou mohou disponovat. Základním cílem mé práce je zhodnotit uplatnitelnost absolventů na trhu práce z hlediska úrovně dosaženého vzdělání a také z hlediska vystudovaného učebního oboru a posoudit, jak tyto faktory ovlivňují míru nezaměstnanosti ve Zlínském kraji. V teoretické části se zaměřuji na základní pojmy spojené s trhem práce, nezaměstnaností, politikou zaměstnanosti v ČR a diskriminací na trhu práce. V praktické části dojde ke srovnání absolventů jak z hlediska dosažené úrovně vzdělání, tak i z hlediska vystudovaného učebního oboru. Další část práce je věnována výsledkům, které přinese dotazníkové šetření. Tyto dotazníky budou směřovány k absolventům různých škol a jejich cílem bude praktický přínos vědomostí z praxe. V závěrečné části poukazuji na možné snížení nezaměstnanosti, kterému napomůže Průmyslová zóna v Holešově.
Koncepce rozvoje územního plánu a komunikační strategie města Otrokovic z hlediska uplatnění jednotlivých složek ekonomického a kulturního rozvoje města
Novotný, Michal ; Patočka, Jiří (vedoucí práce) ; Miklová, Alena (oponent)
Cílem této bakalářské práce je analýza a zhodnocení stávající komunikační strategie města Otrokovice z hlediska složek ekonomického a kulturního rozvoje. Dalším cílem práce je zhodnocení konkrétního řešení, jeho dopadů na ekonomický a kulturní rozvoj a vyslovení návrhů k doplnění dané strategie. Popis a hodnocení významu územního plánování, jako součásti rozvoje města, je obsažen v první části. V druhé části jsou charakterizovány jednotlivé složky ekonomického a kulturního vývoje města. Analýza a zhodnocení daného řešení v rámci územního plánu je obsažena ve třetí části. Charakteristika potenciálního budoucího vývoje a doplňující návrhy k dané strategii jsou obsaženy v poslední, čtvrté části.
Charakteristika sítě gastronomických zařízení ve Zlínském kraji
Juřena, David ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Zábranská, Hana (oponent)
Charakteristika stravovacích služeb, jejich třídění a formy, seznámení se Zlínským krajem a městem Zlín. Analýza vývoje stravovacích zařízení v tomto kraji a analýza vybraných stravovacích provozoven se zaměřením na koncept Czech Specials.
Zhodnocení propagace Zlínského kraje v cestovním ruchu
Kabourková, Pavla ; Valentová, Jana (vedoucí práce) ; Kapusta, Ondřej (oponent)
Práce charakterizuje Zlínský kraj a popisuje jeho marketingovou komunikaci v oblasti cestovního ruchu od vzniku kraje v roce 2001. Celý vývoj propagace je následně zhodnocen a jsou nabídnuty návrhy na její vylepšení. Součástí práce je vyhodnocení nejnavštěvovanějších památek a zhodnocení jejich propagačních aktivit. Poslední část práce představuje vlastní výzkum, jehož cílem bylo oslovit subjekty aktivně působící v cestovním ruchu a zjistit jejich postoje a povědomí o propagaci kraje.
Udržitelný rozvoj cestovního ruchu ve vybrané destinaci
Šimková, Zuzana ; Indrová, Jarmila (vedoucí práce) ; Hošek, Rostislav (oponent)
Cílem práce je zhodnocení udržitelného rozvoje cestovního ruchu ve Zlínském kraji, analýza jeho současného stavu a nastínění možného rozvoje v příštích letech. Teoretická část je zaměřena hlavně na historii a vysvětlení pojmů souvisejících jak s trvale udržitelným rozvojem, tak s udržitelným rozvojem cestovního ruchu. Dále následuje analýza současného stavu cestovního ruchu ve Zlínském kraji. V praktické části je Zlínský kraj zhodnocen pomocí indikátorů udržitelného rozvoje cestovního ruchu na základě kritérií stanovených Evropskou unií a dotazníkového šetření, které postihuje povědomí o udržitelném cestovním ruchu rezidentů, návštěvníků, podnikatelů a pracovníků veřejné správy v kraji. K celkovému zhodnocení cestovního ruchu ve Zlínském kraji je pak použita metoda SWOT analýzy.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 59 záznamů.   začátekpředchozí50 - 59  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.