Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 48 záznamů.  začátekpředchozí39 - 48  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Analýza životního stylu vysokoškolských studentů na VUT v Brně
Klíma, Josef ; Muchová, Marta (oponent) ; Lepková, Hana (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu životního stylu vysokoškolských studentů na VUT v Brně. Vyhodnocuje stravovací a pohybové návyky a přináší návrhy řešení na zlepšení. Předkládá teoretické poznatky o zdravém životním stylu a srovnává je s výsledky ankety realizované na VUT v Brně v období leden 2013 a listopad 2013.
The business plan for healthy eating segment
Sabolová, Anna ; Svobodová, Ivana (vedoucí práce) ; Müllerová, Jana (oponent)
Cílem diplomové práce je vytvoření podnikatelského plánu pro společnost připravující zdravé svačiny. Cílovou skupinu představují lidé pracující ve velkých business centrech v Praze. Dalším cílem je ověření proveditelnosti a životaschopnosti tohoto projektu. Teoretická část představuje možné uživatele podnikatelského plánu, obecné zásady pro jeho zpracování a podrobně popisuje jednotlivé části podnikatelského plánu. V praktické části je zhotoven kompletní podnikatelský plán pro daný projekt. Velká pozornost je věnována popisu produktů a sestavení komplexního finančního plánu, který zahrnuje i ověření proveditelnosti projektu.
Design služeb Zátiší Catering Group, a.s.
Vaňková, Jana ; Jiřinová, Kateřina (vedoucí práce) ; Barton, Monika (oponent)
ráce na téma "Design služeb Zátiší Catering Group, a.s. se věnuje inovačnímu managementu a designu služeb. Cílem práce bylo na základně výzkumu identifikovat příležitosti pro zlepšení a inovace stravovacích služeb Zatiší Catering Group, a.s. Náplní diplomové práce je rešerše designu služeb a inovačního procesu, výzkum uskutečněný při aplikaci přístupů designu služeb, představení výstupu z výzkumu, vlastní návrh designu nové služby a stanovení doporučení. Při výzkumu byly využity metody persona, kontextuální rozhovor, safari službou, benchmarking, service blueprints a empatická mapa, z technik pak product box. Přínos práce tkví k teoretické determinaci designu služeb a jeho následné aplikaci při designování konkrétní služby. Výsledkem diplomové práce je návrh služby pro školní restauraci v Lycée Français de Prague.
Jídelní postoje a návyky u žáků II. st. ZŠ a studentů SŠ na Českotřebovsku
VOSTŘÁK, Vít
Předmětem bakalářské práce je zjištění jídelních postojů a návyků u žáků II. stupně ZŠ a studentů SŠ na Českotřebovsku. Teoretická část je věnována definici pubescentů a adolescentů, jejich jídelním postojům a návykům, zdravé stravě, nejběžnějším poruchám příjmu potravy a obezitě. Zásadní kapitolou je část věnovaná dietám a jejich prevalenci u dětí. Pozornost je věnována bezlepkové dietě a redukčním dietám. Dotazníkové šetření pak monitoruje situaci na Českotřebovsku. Dotazník mj. zahrnuje otázky týkající se pravidelnosti stravování, pitného režimu, zdravé stravy, diet, stravování se doma, ve školních jídelnách a v rychlém občerstvení. Výsledky jsou vyhodnocovány chronologicky podle sledu jednotlivých otázek. Jídelní postoje a návyky jsou porovnávány obecně a také dle stupně vzdělání a pohlaví.
Zdravá strava ve vnímání českého spotřebitele
Hlaváčová, Markéta ; Karlíček, Miroslav (vedoucí práce) ; Říha, David (oponent)
Cílem práce bylo zjistit a popsat asociace, které spotřebitelé spojují se zdravou stravou. Především zjistit to, co si pod pojmem zdravá strava představují a jaké další motivy spotřebitele v souvislosti se zdravou stravou napadají. K zjištění těchto asociací bylo využito hloubkových rozhovorů ZMET. V práci jsou prezentovány výstupy výzkumu a dále informace týkající se širšího kontextu trhu se stravováním, zejména pak specifik marketingu zdravé stravy. Poznatky je možno využít při plánování marketingového mixu potravinářských firem. V rámci výzkumu bylo zjištěno, že zdravé stravování pro spotřebitele nepředstavuje konzumaci určitého specifického druhu potravin, ale jde o přístup ke stravování. Přístup ke stravování, který zohledňuje to, jaká strava a jaké chování je pro člověka z hlediska zdraví vhodné. Zdravou stravu pro respondenty představovala zejména domácí jídla z kvalitních, čerstvých, přírodních surovin. Podle vyjádření respondentů, je zdravá strava stravou, která odpovídá řadě principů. Zejména jde o princip pestrosti a vyváženosti.
Ošetřovatelská péče o pacienta s inkontinencí stolice.
JŮZKOVÁ, Hana
Tato bakalářské práce se zabývá problematikou inkontinence stolice. Inkontinencí definujeme stav, kdy pacientovi odchází samovolně moč nebo stolice. Ženy se s inkontinencí musejí potýkat častěji než muži, což souvisí s porodem a komplikacemi s ním spojenými. Co se týká věku, setkáváme se s únikem stolice více u seniorů nežli u mladých lidí. Stejně jako u jakéhokoliv jiného onemocnění, je i u naší problematiky důležitá pečlivá diagnostika. Příčin může být celá řada, psychické důvody, chronická zácpa, poranění při chirurgických výkonech a porodech a degenerativní změny. V dnešní době máme k dispozici spoustu pomůcek, takže každému pacientovi můžeme pomoci vybrat takové, které mu umožní zachovat co největší soběstačnost. Důležité je zaměřit se na holistický přístup k pacientovi, protože na něj nemůžeme pohlížet jako na problém inkontinence, ale na celistvou bytost. V péči s tímto pacientem využíváme edukaci, kdy pacienta připravíme na péči v domácím prostředí. Pro praktickou část této práce bylo použito kvantitativního šetření, které probíhalo v březnu a dubnu 2012 v Nemocnici České Budějovice, a.s. Tyto dotazníky byly poskytnuty na standardní oddělení, oddělení intenzivní péče a anesteziologicko-resuscitační. Jako cíle naší bakalářské práce jsme si určili zjistit znalosti sester v oblasti péče o inkontinentní, zda využívá všechny pomůcky dostupné na oddělení a informovanost o uzavřeném systému Flexi-Seal. Na základě zvolených cílů byly stanoveny hypotézy: Sestry mají dostatek znalostí v péči o inkontinentní pacienty. Sestry využívají všechny dostupné pomůcky, které mají na oddělení. Sestry mají dostatek informací o uzavřeném systému pro zachycení stolice. Dotazník obsahoval 23 otázek. V závěru práce zjištěné výsledky potvrzují či nepotvrzují stanovené hypotézy, výstupem této práce je předání výsledků managementu nemocnice jako materiál vhodný ke zlepšení péče o inkontinentní pacienty.
Studie životního stylu seniorů ve vztahu ke zdravé stravě
Krebsová, Michaela ; Chytková, Zuzana (vedoucí práce) ; Svobodová, Šárka (oponent)
Cílem předkládané studie je zjistit, jaký vliv má životní styl seniorů ve vztahu ke zdravé stravě. Kvalitativní výzkum, který je v práci použit, by měl ukázat vybrané stránky životního stylu seniorů - jejich představy o zdravých potravinách, jejich skutečný nákup potravin a konečně jejich skutečné fyzické aktivity. Empirická sonda byla zaměřena na vzorek urbánní populace seniorů ve věku 65+, bydlících v Praze. Dalším cílem diplomové práce je pokus naznačit ekonomické souvislosti životního stylu seniorů ve vztahu ke zdravé výživě. V práci jsou použity metody srovnávací studium literatury, sekundárních zdrojů, jejich kritická analýza a komparace, dále kvalitativní sonda s využitím sociologického sběru dat pomocí polostrukturovaného rozhovoru, analytická a syntetická metoda. Dosažené výsledky jsou diskutovány v rámci některých sociologických, demografických a marketingových studií. Diplomová práce se pokouší ukázat segment seniorů také pozitivně, jako velkou příležitost pro ekonomické subjekty. Celkové pojetí práce vychází z moderní koncepce propojení aktivního životního stylu se zdravými potravinami.
Kvalita potravin a jejich vliv na zdraví spotřebitelů
Šímová, Markéta ; Kořánová, Helena (vedoucí práce) ; Hůlová, Marie (oponent)
Cílem práce je zjistit přístup ke stravování a kvalitě potravin českých spotřebitelů. Dále se zaobírá dopadem stravování na naše zdraví a možnými riziky s tím spojenými. V práci byla použita metoda popisu, komparace a pomocí metody kvantitativního výzkumu -- dotazníkového šetření, jsem se snažila porovnat stravovací návyky v segmentu vysokoškolských studentů a v segmentu běžné populace. Výstup dotazníkového šetření pak odhaluje postoj spotřebitelů ke stravování a poukazuje na nejčastější chyby, kterých se čeští spotřebitelé při výběru potravin dopouští.
Attitudes and behavior towards healthy lifestyle between consumers in different groups
Kunderová, Martina ; Chytková, Zuzana (vedoucí práce) ; Karlíček, Miroslav (oponent)
Práce se zaobírá vnímáním zdravého životního stylu mezi spotřebiteli ze skupin studentů, pracujících a důchodců. Pomocí metody kvalitativního výzkumu-focus group odhaluje rozdíly vnímání zdravého životního stylu, rozdíly ve složení jídelníčku a nákupních zvyklostí. Dále zkoumá překážky ve zdravém stravování a dostupnost a kvalitu informací o zdravé životosprávě mezi skupinami.
Životní styl diabetika
HYNKOVÁ, Jana
O cukrovce se říká, že je epidemií 21. století. I když úmrtí na tuto chorobu ubývá, léčebné výsledky nejsou stále příliš uspokojivé. Cukrovkou dnes trpí každý desátý Čech, ale celá čtvrtina pacientů o své nemoci podle lékařů ani neví. Diabetes 2. typu vzniká pozvolna, většinou po 30. roce věku. V tomto případě není na začátku narušena tvorba inzulinu. Glukóza je u takto disponovaného člověka buňkami nedostatečně zpracovávána a glykemie zůstává vysoká. Tento stav je dlouho kompenzován zvýšenou produkcí inzulinu ve slinivce, která se ale jednou začne vyčerpávat a rozvíjí se cukrovka. V mé diplomové práci se zaměřuji na životní styl diabetiků. Hlavně na to co jedí a jak se celkově stravují. Další důležitou věcí bylo zjistit jestli se stravují pravidelně a zda mají porce rozloženy pravidelně do celého dne, jelikož pravidelná a vyvážená strava je u diabetiků důležitější než u kohokoliv jiného.Hlavními cíli mé diplomové práce bylo zjistit jak stres ovlivňuje zdravotní stav pacienta s diabetes mellitus a zda dostatek pohybu a zdravá strava zlepšuje průběh této nemoci. Zkoumání bylo zajištěno pomocí dotazníku, metodou kvantitativní analýzy. Z průzkumu jednoznačně vyplynulo, že stres výrazně zhoršuje kvalitu života pacientů s diabetes mellitus. Oproti tomu se nepotvrdilo, že by zdravá strava a pohyb výrazně zlepšoval zdravotní stav pacientů s diabetes mellitus.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 48 záznamů.   začátekpředchozí39 - 48  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.