Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 57 záznamů.  začátekpředchozí21 - 30dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Klášter - vize budoucnosti
Leník, Petr ; Plášil, Jiří (oponent) ; Boháč, Ivo (vedoucí práce)
Cílem projektu je založení místního řemeslného pivovaru v bývalém kapucínském klášteře, který přispěje dalšímu rozvoji města Fulnek. V návaznosti na provoz pivovaru je zde umístěna malá pivnice, podzemí pod severním a východním křídlem kláštera se využije jako vinné sklepy s pronajímatelnými kójemi pro uložení vlastních archívních vín a místem pro degustaci. Projekt počítá i s veřejně přístupnou prohlídkou technologií pivovaru. Součástí je i přednášková místnost s možností výuky spojené s pivovarnictvím. To vše společně s víceúčelovou síní, dotváří skutečné kulturní centrum Fulneku. Využití kláštera je koncipováno tak, aby byl soběstačným komplexem, který pomůže obnovit jméno, dnes již pozapomenutého, ale historicky významného města.
Hodnocení růstových, fyziologických vlastností a kvality hroznů nových PIWI odrůd révy vinné
Hromková, Veronika
Diplomová práce „Hodnocení růstových, fyziologických vlastností a kvality hroznů nových PIWI odrůd révy vinné“ obsahuje informace o kvalitativních parametrech hroznů ve stádiu moštu. V práci je použit praktický pokus u PIWI odrůd Erilon, Hibernal, Malverina, Mery, MI-4-120, MI-8-22, Rinot, Savilon a Vesna a doporučení agrotechnických postupů ve vztahu k odrůdám a docílení požadovaných kvalitativních parametrů hroznů.
Dopady koronavirové krize na vinaře sdružené ve VOC Modré Hory
Melichar, Lukáš
Diplomová práce se zabývá tématem koronavirové krize a jejími dopady na vinaře sdružené ve VOC Modré Hory. Nejprve je v práci vymezen český vinařský trh. Následuje charakteristika mikroregionu Modré Hory a sdružení tamního VOC. Dále je uvedena koronavirová pandemie včetně jejích důsledků pro vinařský sektor. V rámci vlastního kvalitativního průzkumu byli prostřednictvím semistrukturovaných rozhovorů dotazováni vybraní členové VOC Modré Hory. Sdružení své vinaře během pandemie podpořilo z hlediska společné propagace v internetovém prostředí. Celkový charakter dopadů koronavirové pandemie pro vinaře VOC Modré Hory není jednoznačný a je ovlivněný možností daného podniku přizpůsobit se vzniklé situaci, kdy již individuálně záleželo na každém vinařství.
Vinařství v kontextu novely zákona o vinohradnictví a vinařství
Frausová, Aneta
Frausová A. Vinařství v kontextu novely zákona o vinohradnictví a vinařství. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2019. Diplomová práce se zabývá vinařstvím v kontextu novely zákona o vinohradnictví a vinařství. Cílem diplomové práce byla formulace návrhů a doporučení strategických alternativ pro tuzemské vinaře v souvislosti se zmíněnou novelou zákona o vinohradnictví a vinařství. V práci je nejdříve uvedený přehled literatury, tedy základních pojmů a poznatků, které popisují danou problematiku. Vlastní práce pak spočívá v analýze vnějšího a vnitřního prostředí vinařských podniků. Dále byl pro-veden sběr primárních a sekundárních dat. Primární data byla získána pomocí dotazníkového šetření a hloubkových rozhovorů. Na základě marketingového výzkumu byly formulovány příležitosti a hrozby a silné a slabé stránky, ze kterých byla následně sestavena SWOT matice. Na základě provedené SWOT analýzy byly formulovány strategie, které by mohli v budoucnu tuzemští vinaři využít.
Podnikatelský plán
Mádr, David ; Putnová, Anna (oponent) ; Koráb, Vojtěch (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá návrhem podnikatelského plánu na rozvoj vinařství Roman Komarov. Vinařství se nachází v Ivančicích a zpracovává moravské hrozny výhradně z vlastních vinic. V práci jsou vymezeny pojmy, které jsou následně zpracovány v rámci analýz vnějšího i vnitřního prostředí podniku. Výsledky, které byly zjištěny v analytické části následně slouží jako základ pro návrhovou část. V návrhové části je vytvořen podnikatelský plán, který se zabývá rozvojem podniku a investicí do nové technologie.
Přírodní a společenské podmínky rozvoje pražského vinařství na příkladu Dejvic
Švábík, Jakub ; Foltýn, Dušan (vedoucí práce) ; Charvátová, Kateřina (oponent)
V práci popisuji vývoj pražského vinařství od jeho počátků až do roku 1848 a ukazuji, jak bylo zásadním způsobem ovlivněno přírodními a společenskými podmínkami. V úplných počátcích vinařství se zabývám šířením pěstování révy a rozvojem vinařské kultury v celých Čechách. Z přírodních podmínek věnuji nejvíce prostoru vývoji klimatu a zmiňuji dopady klimatických změn nejen na vinařství. Ze společenských podmínek mělo na pražské vinařství největší dopad právo. Zabývám se prameny českého horenského práva, ale zejména rozebírám nejdůležitější právní listiny, které rozvoj vinohradnictví determinovaly. Jedním z nejvýznamnějších období pro vinařství v okolí Prahy byla doba panování Karla IV. Zabývám se jeho plánem rozsáhlé výsadby vinohradů okolo Prahy a rozebírám nejen jeho dopady, ale uvažuji o záměrech panovníka a důvodech, které ho k tomuto aktu vedly. Na příkladu Dejvic ukazuji, jak vinařství ovlivnilo charakter dřívějšího okolí Prahy v mnoha ohledech. Pro ilustraci uvádím i příklady vývoje několika vybraných dejvických vinic, na kterých jsou vidět konkrétní dopady obecně zmiňovaných dějinných událostí. Pokouším se také nalézt odpověď na to, proč a jakým způsobem dejvické vinařství zaniklo.
Vinohradnictví a vinařství z pohledu práva
Hrbáčková, Jana ; Damohorský, Milan (vedoucí práce) ; Stejskal, Vojtěch (oponent)
Resumé Diplomová práce si klade za cíl podat ucelený přehled aktuální právní úpravy oblasti vinohradnictví a vinařství v České republice, jejího historického vývoje a snaží se přiblížit změny, které má přinést plánovaná novelizace zákona č. 321/2004 Sb., o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících zákonů. Práce je rozdělena na pět kapitol, které se pro přehlednost a lepší orientaci v daném tématu dělí na další podkapitoly. První část se věnuje historickému vývoji právní úpravy vinohradnictví a vinařství v kontextu rozvoje společnosti a historických událostí, majících vliv na rozvoj vinohradnické a vinařské činnosti. Druhá část pojednává o pozici vinohradnického a vinařského práva v právním systému ČR a jeho souvislostech s dalšími právními odvětvími a právními předpisy. Třetí část podává komplexní přehled aktuální české právní úpravy jednotlivých institutů vinohradnického a vinařského práva v návaznosti na předpisy práva evropského. Čtvrtá část obsahuje přehled tuzemských i zahraničních organizací, jejichž činnost souvisí s výše uvedenými oblastmi rostlinné výroby. Pátá a poslední část diplomové práce je zaměřena na podání přehledu změn zákona o vinohradnictví a vinařství, které mají být přijaty s projednávanou novelou zákona. Jsou zde uvedeny připravované novelizace jak ve vinohradnické...
Vinohradnictví a vinařství z pohledu práva
Löffler, Jan ; Damohorský, Milan (vedoucí práce) ; Derlich, Stanislav (oponent)
Vinohradnictví a vinařství z pohledu práva Abstrakt Tato diplomová práce je především teoretickým pojednáním o právní regulaci vinohradnictví a vinařství v ČR. Jejím cílem je seznámit čtenáře s platnou právní úpravou nejdůležitějších institutů obou oblastí podle zákona č. 321/2004 Sb. o vinohradnictví a vinařství, ale i jiných zákonů a pramenů práva s ohledem na právní předpisy EU. Důraz je kladen na jednotlivé aspekty vinohradnické činnosti a následné výroby vinařských produktů a také podmínky pro jejich uvádění do oběhu. Práce je členěna do celkem 8 kapitol, včetně úvodu a závěru. Úvodní kapitoly jsou zaměřeny na vymezení postavení úpravy vinohradnictví a vinařství v právním řádu ČR a ujasnění vztahů mezi jednotlivými prameny práva obou oblastí v kontextu legislativy EU. Stěžejní část práce je obsažena v kapitolách č. 3 a č. 4, které jsou věnovány aktuální právní úpravě oblasti vinohradnictví a vnařství. Vinohradnická část práce je zaměřena především na regulaci výsadby vinné révy a některých aspektů rostlinolékařské péče a hnojení, které s vinohradnickou činností úzce souvisí. V odvětví vinařství je důraz kladen na enologické postupy, klasifikaci vinařských produktů, označování a ztříďování vín. Dále jsou zde rozpracovány kvalitativní požadavky na jednotlivé druhy vinařských výrobků. Pátá kapitola se...
VINAŘSKÝ DŮM NIKOLSBURG MIKULOV
Matějík, Valeriia ; Vojtěšek, Jiří (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce)
Cílem diplomové práce je navrhnout vinařský hotel pro 30 osob s dalšími veřejnými prostory s kvalitním ubytovaním odpovídajícím úrovni čtyř hvězdiček v lokalitě Mikulova. Novostavba Vinařského domu je třípodlažní objekt nacházející se ve svažitém terénu, který je tvořen třemi nadzemními podlažími a jedním podzemním podlažím. Vinařský dům bude sloužit jako reprezentativní objekt Vinařství Nikolsburg. Návštěvníci a hosté hotelu si zde mohou na terase navrhnutého objektu vychutnat sklenku vína a zároveň nádherné výhledy na vinice a siluetu Mikulova, relaxovat v okolní malebné krajině, nebo navštívit blízké centrum Mikulova, Pálavu či se projet loďko po hladině Novomlýnských nádrží. Ubytovaní hosté budou mít možnost využít wellnes, masáže a finskou saunu. Kolem jedoucí turisté budou mít příležitost ochutnat dobré jídlo a navštívit salonek vín, kde mohou ochutnat a zároveň zakoupit víno místní výroby.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 57 záznamů.   začátekpředchozí21 - 30dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.