Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 167 záznamů.  začátekpředchozí158 - 167  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Potraviny s chráněným označením původu a s chráněným zeměpisným označením původem z krajů střední Francie (Franche-Comté, Poitou-Charentes, Limousin, Centre, Bourgogne, Pays de la Loire, Ile-de-France).
KOVANDOVÁ, Petra
ANOTACE: Bakalářská práce je zaměřena na téma "Potraviny s chráněným označením původu a chráněným zeměpisným označením, původem z krajů střední Francie." Práce je rozdělena na tři hlavní části. Po stručném nastínění tématu práce bude následovat popis existujících chráněných označení a základní legislativa EU vztahující se na tuto problematiku. Druhou častí práce bude část geografická, kde bude přiblížena poloha střední Francie a objeví se zde přehled a charakteristika krajů této oblasti. Třetí, nejobsáhlejší část práce bude zahrnovat přehled a charakteristiky jednotlivých potravinářských produktů nesoucích chráněná označení. Bakalářská práce obsahuje rozsáhlé resumé ve francouzském jazyce.
Systém posuzování jakosti masa jako vstupní suroviny pro výrobu trvanlivých a fermentovaných salámů
PIRTYÁKOVÁ, Lucie
Ve své diplomové práci doporučuji provozní systém výběru vstupní suroviny pro výrobu trvanlivých a fermentovaných salámů. Surovinu vybírám dle stanovených kritérií pro hodnocení jakosti surovin a vlivů, kterými jsou ovlivněna. Dále jsem posoudila možnosti využití norem hodnocení jakosti a kvality a na technologii výroby salámu Vysočina sestavila plán HACCP. Na závěr se zabývám současným trhem a spotřebou surovin pro masnou výrobu v ČR i v rámci celé EU.
Vlivy působící na snižování množství mikroorganizmů v masných výrobcích
ZÁHOROVÁ, Jana
V bakalářské práci se zabývám vlivy působícími na snižování mikroorganismů v masných výrobcích. Nejprve jsem se zaměřila na charakteristiku jednotlivých mikroorganismů, na faktory které ovlivňují jejich růst, výskytem mikroorganismů v mase, formami mikrobiálního rozkladu a dále na kontaminaci masa mikroorganismy na jatkách. V další části práce uvádím prostředky, kterými můžeme proti mikroorganismům bojovat a metodami, kterými lze snížit jejich výskyt v masných výrobcích. V závěru práce je zmíněn systém HACCP.
Vlivy působící na organoleptické vlastnosti masných výrobků
BAŽANTOVÁ, Eva
Bakalářská práce se zabývá zpracováním literární rešerše na téma - vlivy působící na organoleptické vlastnosti masných výrobků. Úvodní část se zabývá lidskými smysly. Zrak, čich a chuť mají velký význam v senzorickém posouzení potravin. U masa a masných výrobků se hodnotí tyto senzorické vlastnosti - barva, vůně, chuť, konzistence, šťavnatost, textura, celkový vzhled a vzhled v nákroji. Jednotlivé masné výrobky se liší způsobem výroby. Podle platné legislativy se rozdělují do sedmi skupin. Nejvíc se odlišuje výroba celosvalových a mělněných výrobků. Senzorické vlastnosti jsou ovlivněny kvalitou vstupní suroviny, recepturou, pomocnými a přídatnými látkami, technologickým postupem a obalem. Senzorickou jakost lze zajistit použitím správného managementu výroby.
Vývoj produktů ze sladkovodních ryb
MACEK, Josef
Rybí maso, hlavně sladkovodních ryb, je typ zboží, které by mělo být doporučováno z hlediska zdravé výživy.Rybí maso bude mít na trhu dobrou perspektivu. Proto zvládnutí zpracovatelských metod a samozřejmě jejich následující aplikace, jsou velmi důležité pro poptávku po rybím mase.S rozvojem metod zpracování ryb je stále větší důraz kladen na tržní uplatnění výrobků z ryb přitom sortimentní skladba ryb a výrobku z ryb je v České republice poměrně úzká. Cílem mé práce je prověřit možnosti obchodní strategie a posoudit komplexnost vazeb v sortimentu nabídky produktů a u vybraných produktů určit parametry textury.
Hospodaření na trvalých travních porostech a struktura živočišné výroby v podnicích s jejich převahou
SEDLECKÝ, Pavel
Diplomová práce byla vypracovaná na téma: Hospodaření na trvalých travních porostech (TTP) a struktura živočišné výroby v podnicích s jejich převahou. Cílem bylo analyzovat stavy skotu, produkci mléka a masa, podíl TTP v ČR a podrobněji v Jihočeském kraji. Při řešení úkolu se vycházelo z pracovní hypotézy, že s rostoucí nadmořskou výškou roste i podíl TTP. V letech 1989 až 2009 se v ČR zvýšila výměra TTP o 100 tis. ha, ale ve stejném období se snížily stavy skotu o 2 100 000 kusů. To má za následek nedostatečné zatížení - 0,7 DJ/ha. Pro srovnání uvádím průměrné zatížení v EU - 1,1 DJ/ha. Z výsledků vyplývá, že by se podíl TTP v ČR měl zvyšoval, ale zatravňování by se mělo provádět cíleněji. Měla by se také zvýšit struktura chovu hospodářských zvířat na TTP a tím by se dosáhlo i zvýšení zatížení DJ/ha.
Spotřební chování na trhu s masnými výrobky
PROKOPOVÁ, Lenka
Hlavním cílem mé diplomové práce bylo provést analýzu spotřebního a nákupního chování na trhu s masem a masnými výrobky. Na základě této analýzy pak doporučit spotřebitelům výrobky s ohledem na různá stravovací doporučení. Pro sepsání své práce jsem využila studium odborné literatury a sběr sekundárních dat. Sekundární data jsem získala provedením dotazníkového šetření. Z dotazníkového šetření vyplynulo, jaké je v České republice spotřební a nákupní chování na trhu s masem a masnými výrobky. Údaje získané dotazníkovým šetřením jsem zpracovala do grafů, aby byly výsledky přehledné. Grafy jsem slovně ohodnotila. V další části práce jsem se zabývala tím, zda se spotřebitelé řídí stravovacími doporučeními, která se týkají konzumace masa a masných výrobků. S těmito doporučeními jsem porovnala výsledky výzkumu a vytvořila jsem konkrétní stravovací doporučení.
Metody řízení jakosti při příjmu syrového masa
SYROVÁTKOVÁ, Monika
Diplomová práce se zabývá oblastmi složení masa, systémů řízení kvality, zejména pak BRC (British Retail Consortium), IFS (International Food Standard), HACCP (analýzy rizik a kritických kontrolních bodů) a ISO ((Mezinárodní organizace pro normalizaci). Je zde popsán význam systému řízení kvality pro bezpečnost potravin a podnikový management. V další části této práce jou popsány požadavky zpracovatelů masa. Zmíněné požadavky jsou značně závislé na konkrétním druhu masa a politice jakosti daného zpracovatelského podniku. Dále je zde analyzováno spotřebitelské chování na trhu s masem, trendy ve spotřebě masa v České republice i ve světě. Světový trh s masem je poměrně závislý na dění v Asii, jelikož tam dochází k dynamickému růstu výroby a spotřeby masa. Zvláště patrný je tento trend v Číně, která má velký potenciál v oblasti vývozu vepřového a drůbežího masa. Byla zde rovněž sestavena predikce spotřeby masa v budoucnu na základě zjištěných trendů. Vývoj na českém trhu s masem kopíruje světové trendy, tudíž lze očekávat, že se bude rovněž zvýšovat spotřeba drůbežího masa. Naopak dojde ke snížení spotřeby hovězího a vepřového masa, poněvadž dochází k útlumu zemědělských dotací. Skopové a zvěřina si pravděpodobně udrží svůj podíl na trhu díky stabilní zákaznické základně. Pro vytvoření této diplomové práce jsem využila studium odborné literatury. Získané informace byly následně použity do grafů, aby zjištěné výsledky byly více transparentní. Dále byly tyto grafy blíže popsány a analyzovány.
Metody senzorického posuzování rybího masa
TOMEČEK, Ondřej
Metody senzorického hodnocení kvality, zejména nových produktú na trhu, jsou stále velmi důležitou částí obchodní strategie. Po usmrcení ryby dochází v celém organismu ke změnám a ty se mohou různým způsobem promítnout do další charakteristiky produktu. Tyto změny senzorických znaků (vůně, chuť, pachuť a konzistence) jsou posuzovány podle formy jakostních kritérií. Existují různé metody hodnocení senzorického profilu vybraného rybího produktu a ty jsou prováděny buď pomocí strojů, nebo subjektivním míněním vzdělaných expertů. Rybí maso, především sladkovodních ryb, je typem zboží, které by mělo být prosazováno a které jak se zdá má dobrou perspektivu na trhu. Proto zvládnutí těchto metod a samozřejmě jejich následná aplikace jsou velmi důležité pro potřebu rybího masa a rybích produktů náročnými konzumenty.
Obsah jódu v mase
TICHÝ, Lukáš
Předmětem mé diplomové práce bylo zhodnotit obsah jódu v mase potravinových zvířat. Práce přináší aktuální informace o obsahu jódu v mase v České republice. Odběr vzorků byl prováděn v průběhu let 2004 až 2007. Celkem bylo odebráno 63 vzorků, u kterých byl obsah jódu stanoven modifikovanou metodou Sandell - Kollthofa. Průměrný obsah jódu mase byl: králíci 19,2; prasata z domácích chovů 16,17; prasata z komerčních chovů 16,96; divoká prasata 57,72 a srnčí zvěř 38,31 g I  kg-1 mokré hmoty. Byly prokázány regionální a sezónní rozdíly.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 167 záznamů.   začátekpředchozí158 - 167  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.