Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Firemní dobrovolnictví - empirické šetření u vybraných aktérů společenské odpovědnosti firem
Prokopová, Lenka ; Nešporová, Michaela (vedoucí práce) ; Pospíšilová, Tereza (oponent)
Cílem diplomové práce je analyzovat nástroje společenské odpovědnosti firem (Corporate Social Responsibility) směrem k zaměstnancům. Práce se zaměřuje především na firemní dobrovolnictví. Teoretická část vymezuje základní pojmy týkající se společenské odpovědnosti firem, dobrovolnictví a filantropie. Zaměřuje se také na jednotlivé formy firemního dobrovolnictví a jejich vysvětlení. Empirická část práce hodnotí výsledky dotazníkového šetření zaměřeného na firmy uplatňující firemní dobrovolnictví. V další části jsou analyzovány polostandardizované rozhovory, které byly na téma firemního dobrovolnictví provedeny se zástupci nestátních neziskových organizací využívající firemní dobrovolníky. Interpretace výsledků empirického šetření ukazuje současnou situaci vybraných aktérů komunikace CSR směrem k zaměstnancům se zřetelem na neziskový sektor.
Sledování úrovně hygieny a účinnosti sanitace v podniku veřejného stravování
Prokopová, Lenka
Diplomová práce se věnuje specifikaci jednotlivých nebezpečí, s nimiž se nejčastěji setkáváme ve veřejném stravování. Pozornost je zaměřena na biologické nebezpečí, a to hlavně na bakterie, které mohou stát za kažením potravin a jejich rizikovostí pro konzumenta. Aby se v provozu předcházelo vzniku jednotlivých nebezpečí, je nutné se řídit související legislativou. Průběh sanitace je ověřován mikrobiologickými analýzami. Kultivace stěrů byla zaměřena na detekci čeledi Enterobacteriaceae, celkového počtu mikroorganismů, plísní a kvasinek, skupiny koliformních bakterií, Listeria monocytogenes a Salmonella ssp. K detekci byly použity metody kultivace na živných půdách dle ISO norem, k detekci skupiny koliformních bakterií, Listeria monocytogenes a Salmonella ssp. byly využity detekční sety pro patogeny (Path-Chek Hygiene Pathogen Detection). Pomocí těchto metod bylo opakovaně detekováno pochybení v sanitaci nalezením jak koliformních bakterií, čeledi Enterobackteriaceae, tak i Listeria monocytogenes. Statisticky nejrizikovější plochou v kuchyni z pohledu celkového počtu mikroorganismů byl opět kuchyňský mixer. Z pohledu četnosti výskytu čeledi Enterobacteriaceae byl opět mixer. Možným důvodem kontaminace pracovních ploch bylo použití kuchyňských houbiček a hadříků.
Senzomotorika jako možnost terapie k ovlivnění balančních problémů u seniorů
PROKOPOVÁ, Lenka
Cílem bakalářské práce bylo sestavení senzomotorického tréninku pro seniory a jeho zařazení do ošetřovatelské praxe o ně. Testovaný soubor tvořilo 5 klientů DD Dobrá Voda, kteří trpěli balančními problémy. Na počátku a konci terapie byli vyšetřeni testem Berg Balance Scale, který nejlépe vypovídá o posturální stabilitě a funkční pohyblivosti pacienta. Z výsledků vyplývá, že u všech klientů došlo k pozitivnímu ovlivnění především HSS a hluboké propriocepce. Zlepšeno bylo celkové držení těla i posturální kontrola.
Spotřební chování na trhu s masnými výrobky
PROKOPOVÁ, Lenka
Hlavním cílem mé diplomové práce bylo provést analýzu spotřebního a nákupního chování na trhu s masem a masnými výrobky. Na základě této analýzy pak doporučit spotřebitelům výrobky s ohledem na různá stravovací doporučení. Pro sepsání své práce jsem využila studium odborné literatury a sběr sekundárních dat. Sekundární data jsem získala provedením dotazníkového šetření. Z dotazníkového šetření vyplynulo, jaké je v České republice spotřební a nákupní chování na trhu s masem a masnými výrobky. Údaje získané dotazníkovým šetřením jsem zpracovala do grafů, aby byly výsledky přehledné. Grafy jsem slovně ohodnotila. V další části práce jsem se zabývala tím, zda se spotřebitelé řídí stravovacími doporučeními, která se týkají konzumace masa a masných výrobků. S těmito doporučeními jsem porovnala výsledky výzkumu a vytvořila jsem konkrétní stravovací doporučení.
Využití marketingových nástrojů ve vybraném maloobchodním subjektu
PROKOPOVÁ, Lenka
Hlavním cílem mé bakalářské práce bylo zanalyzovat stav využívání marketingových nástrojů ve vybraném maloobchodním subjektu. Na základě této analýzy pak zpracovat doporučení na zlepšení stavu využívání marketingových nástrojů v tomto maloobchodním subjektu.

Viz též: podobná jména autorů
1 Prokopová, Lada
3 Prokopová, Ladislava
6 Prokopová, Lenka
1 Prokopová, Linda
12 Prokopová, Lucie
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.