Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 21 záznamů.  začátekpředchozí12 - 21  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Zdravé stravování v mateřské škole a jeho problémy
VONDRÁKOVÁ, Lucie
V teoretické části se zabývám pojmem "spotřební koš" v mateřských školách, zdravým stravováním dětí a jeho vlivem na vývoj dítěte. V praktické části provedu rozhovory s paní učitelkami ze třech mateřských škol. Rozhovory se budou soustředit na téma oblíbenosti a neoblíbenosti podávaných jídel a následné konzumace těchto jídel dětmi, či na motivaci paní učitelek k méně oblíbeným jídlům. Získané informace využiji při tvorbě metodických doporučení.
Znalosti a postoje adolescentů ke zdravé výživě
Fajmonová, Simona ; Kytnarová, Jitka (vedoucí práce) ; Daňková, Martina (oponent)
Teoretická část diplomové práce se zabývá specifickými nutričními potřebami a pojetím zdravé výživy v období dospívání. Znalosti i postoje se v období dospívání neustále vyvíjí a mohou být také negativně ovlivněny mnoha způsoby (nejčastěji médii), proto je v práci kladen důraz na rizika z nadměrného nebo naopak nedostatečného příjmu energie a živin. Zvláštní kapitola se věnuje poruchám příjmu potravy. Práce podrobně rozebírá jednotlivé kategorie potravinové pyramidy se zaměřením na potřeby a úskalí, které se týkají dospívajících. Praktická část diplomové práce se zaměřuje na zmapování znalostí a postojů adolescentů ke zdravé výživě. Mezi hlavní cíle této práce patřilo porovnat znalosti o zdravé výživě u adolescentů v závislosti na právě studované škole a dále věku (v této práci byla porovnávána mladší věková kategorie 13−15 let se starší věkovou kategorií 17−19 let). Dalším cílem práce bylo zjistit, jaký je vztah mezi postojem ke zdravé výživě a pohlavím a dále rozdíl mezi postoji u zmíněných dvou věkových kategorií adolescentů. Použitou metodikou bylo dotazníkové šetření. V období od poloviny února do konce března 2017 byla získávána data na školách ve Středočeském kraji, konkrétně ve městech Vlašim a Benešov. Respondenty byli studenti základní školy, středního odborného učiliště, střední odborné...
Podnikatelský plán
Gotschyová, Julie ; Tripes, Stanislav (vedoucí práce) ; Dvořák, Jiří (oponent)
Hlavním cílem diplomové práce je zjištění podstatných hledisek tvorby podnikání, na základě kterých je vyhodnocena reálná proveditelnost podnikatelského záměru. Rešerše literatury se zaměřuje na strukturu podnikatelského plánu a jeho náležitosti. Detailněji se zabývá analýzami, potřebnými ke stanovení správné strategie podniku. Obsahuje analýzu externího a interního prostředí a také finanční analýzu. Následná část ukazuje, jak jsou získané informace aplikovány na konkrétní podnikatelský záměr. Data potřebná k provedení analýz byla získána ze statistických výstupů, zákonů a předpisů České republiky, osobních rozhovorů s občany dané lokality a z mých vlastních výpočtů. Výsledky byly použity k sestavení strategie podniku a k posouzení reálné proveditelnost podnikatelského plánu.
Podnikatelský plán společnosti SnackBag a její expanze na zahraniční trh
Ježová, Jana ; Svobodová, Ivana (vedoucí práce) ; Srpová, Jitka (oponent)
Cílem diplomové práce je sestavení podnikatelského plánu pro nově vznikající podnikatelský subjekt v oblasti zdravého a rychlého občerstvení za účelem posouzení reálnosti tohoto podnikatelského záměru. Součástí plánu je i volba vhodné formy expanze pro potenciální expanzi firmy na zahraniční trh. Za účelem vytvoření podnikatelského plánu bylo nejprve nutné sepsání uceleného teoretického celku základních aspektů podstatných pro podnikání malého a středního podniku. V návaznosti na tento obecný teoretický základ se práce blíže zaměřuje na podnikatelský plán, na zásady jeho zpracování, strukturu obsahu, jeho následnou realizaci a nejčastější chyby a problémy, se kterými se podnikatel může setkat. Teoretická část je zakončena formami expanze, které jsou vhodné pro malou firmu. Z tohoto teoretického základu vychází podnikatelský plán společnosti SnackBag, jehož součástí jsou výpočty finanční stránky celého projektu. Z výpočtů vyplynulo, že podnikatelský záměr je skutečně životaschopný. Závěrem byla provedena analýza výhod a nevýhod jednotlivých forem expanze na zahraniční trh, z čehož vyšla jako nejvhodnější forma expanze pro firmu SnackBag franšíza.
Podnikatelský plán MSP
Beránková, Alena ; Svobodová, Ivana (vedoucí práce) ; Habrmanová, Blanka (oponent)
Cílem této diplomové práce je vypracovat podnikatelský plán pro začínající podnik působící v oblasti pohostinství s důrazem na zdravý životní styl. Práce je složena ze dvou hlavních částí, teoretické a praktické. Teoretická část, vycházející z odborné literatury, poskytuje čtenáři metodické postupy, které jsou uplatňovány při koncepci podnikatelského plánu. Nejprve jsou zde vymezeny základní pojmy z oblasti podnikání a obecná doporučení v souvislosti s danou problematikou, dále je podrobněji rozebrána struktura podnikatelského plánu. Praktická část je tvořena samotným podnikatelským plánem. Neméně významnou součástí práce je také závěr, který shrne poznatky, zjištěné v praktické části, ohledně výhodnosti a realizovatelnosti projektu.
Podnikatelský plán - zdravý fast food
Dědková, Lenka ; Špička, Jindřich (vedoucí práce) ; Machek, Ondřej (oponent)
Diplomová práce se zabývá zpracováním podnikatelského plánu v oblasti veřejného stravování. Přesněji se jedná o podnik rychlého občerstvení nabízející produkty zdravé výživy. Podnikatelský nápad vznikl na základě trendů dnešní doby, kterými jsou stále větší orientace spotřebitelů na nákup potravin s ověřitelným původem a orientace na zdravý životní styl. Samotná práce je rozdělená do čtyř částí. První část úvod vysvětluje motivy pro zvolení tématu diplomové práce. V druhé části jsou pak shrnuty teoretické poznatky vycházející z odborné literatury o tom, jak tvořit podnikatelský plán, jak volit právní formu podnikání a legislativní požadavky v tomto odvětví. Třetí částí je část praktická, kde je popsán samotný podnikatelský záměr. Jsou zde uvedeny dílčí analýzy trhu, jako analýza konkurence, dodavatelů a zákazníků. Dále je zde uveden finanční plán doplňující analýzy čísly. V poslední části diplomové práce, závěru, je pak vyhodnocen celý podnikatelský záměr a jeho realizovatelnost a jsou zde uvedeny možná využití do budoucna.
Jídelní postoje a návyky u žáků II. st. ZŠ a studentů SŠ na Českotřebovsku
VOSTŘÁK, Vít
Předmětem bakalářské práce je zjištění jídelních postojů a návyků u žáků II. stupně ZŠ a studentů SŠ na Českotřebovsku. Teoretická část je věnována definici pubescentů a adolescentů, jejich jídelním postojům a návykům, zdravé stravě, nejběžnějším poruchám příjmu potravy a obezitě. Zásadní kapitolou je část věnovaná dietám a jejich prevalenci u dětí. Pozornost je věnována bezlepkové dietě a redukčním dietám. Dotazníkové šetření pak monitoruje situaci na Českotřebovsku. Dotazník mj. zahrnuje otázky týkající se pravidelnosti stravování, pitného režimu, zdravé stravy, diet, stravování se doma, ve školních jídelnách a v rychlém občerstvení. Výsledky jsou vyhodnocovány chronologicky podle sledu jednotlivých otázek. Jídelní postoje a návyky jsou porovnávány obecně a také dle stupně vzdělání a pohlaví.
Které skutečnosti nejvíce ovlivnily stravovací návyky studentů?
DOLEŽALOVÁ, Markéta
Cílem bakalářské práce je objasnit, které skutečnosti nejvíce ovlivnily stravovací návyky studentů a zároveň porovnat návyky studentů gymnázia a studentů oborů středního vzdělání s výučním listem. Teoretická část se bude zabývat smyslem správné výživy, a to zejména ve vývojovém období dospívání. Tomuto bude předcházet historický a současný pohled na stravovací návyky. Dále se bude věnovat výživě, a to především zdravé výživě. Na závěr této části upozorní na problémy související se špatným příjmem potravy. Praktická část se pokusí zachytit konkrétní vlivy na stravování dospívajících. Pomocí metody dotazníku osloví studenty gymnázia a učně středního vzdělání s výučním listem. Výsledky budou sumarizovány, vyhodnoceny a interpretovány. V závěru budou formulována doporučení ve vztahu ke studentům, jejich rodičům i škole.
Podnikatelský plán v oblasti zdravého stravování
Bukovská, Romana ; Svobodová, Ivana (vedoucí práce) ; Barton, Monika (oponent)
Cílem této práce je vytvoření podnikatelského plánu v oblasti rychlého a zdravého stravování. Podnikatelský záměr bude konkurovat restauracím, které nabízejí tučná a těžko stravitelná jídla. Zároveň bude zákazníkům nabízet další produkty a služby v rámci zdravého životního stylu, například kurzy vaření nebo prodej potravin. Na základě analýzy trhu, zmapování konkurence a poznání potřeb potenciálních zákazníků je vytvořen výrobní, marketingový a finanční plán. Práce se také důkladně zaměřuje na analýzu SWOT, díky které mohou být definovány silné a slabé stránky podniku a hrozby a příležitosti, které mohou přijít z vnějšího okolí.
DRŽENÍ DIET JAKO PŘEVAŽUJÍCÍ ZPŮSOB STRAVOVÁNÍ DNEŠNÍCH ŽEN
BORŮVKOVÁ, Eliška
Abstrakt Držení diet jako převažující způsob stravování dnešních žen. Bakalářská práce shrnuje základní informace o nejpopulárnějších dietách a o problematice zdravé výživy. Teoretická část je zaměřena na základní informace o dietách a výživě. Zmiňuji se zde, jak se diety vyvíjely a jaké diety jsou nejpopulárnější. Nelze říci, že všechny populární diety mají nutriční nedostatky. Zdravotní rizika se zvyšují se stupněm přísnosti a množstvím potravin, které jsou ze stavy vyloučeny. U většiny je třeba používat potravinové doplňky. Mezi nejčastější patří Atkinsova dieta, zónová dieta, dělená strava, dieta podle krevních skupin, vegetariánství, zelná polévka, nízkoenergetické bílkovinné diety, hladovky a zázračné prostředky. Dále se zaměřuji na to, jak by měla vlastně správná výživa vypadat, protože to je jeden z nejdůležitějších rizikových faktorů u mnoha onemocnění. Ideální je pravidelná, pestrá strava a vhodný, přiměřený výběr potravin, který je zakotven ve výživových doporučeních v podobě potravinové pyramidy. V praktické části jsou pak prezentovány výsledky výzkumu zaměřeného na výše zmíněnou problematiku. Výzkumná část práce, realizovaná formou dotazníků, se věnuje způsobu stravování dnešních žen, vnímání vlastního těla a nadměrného přemýšlení o jídle. Výzkum dokládá, že u většiny žen držení diet a nadměrné přemýšlení o jídle nepřevažuje nad normálním způsobem stravování, což ale neznamená, že by dnešní ženy jedly zdravě, naopak. Výsledky spíše ukazují, že ženy, které více přemýšlí o jídle a snaží se jist dietně, jedí více zdravě než ostatní, vyplývá to především u otázek, které se týkaly výběru potravin. Tyto ženy si vybírají především celozrnné pečivo, nízkotučné a odtučněné mléčné výrobky, objevuje se tu i zvýšený příjem zeleniny a ovoce. Ale i u těchto žen nacházíme chyby ve výživě a to především, nízký příjem obilovin, mléčných výrobků a vynechávání jídla v dopoledních hodinách, nebo naopak vynechávání večeře a čímž se prodlužuje doba hladu. Celkové výsledky dokazují, že dnešní ženy konzumují malé množství obilovin, mléčných výrobků, ovoce a zeleniny. Nedostatek těchto potravin může vést ke sníženému množství vitamínů, minerálů a vlákniny, což může mít závažné zdravotní komplikace.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 21 záznamů.   začátekpředchozí12 - 21  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.