Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 130 záznamů.  začátekpředchozí116 - 125další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Technologie pro přípravu a spalování biomasy
Venhoda, Tomáš ; Kropáč, Jiří (oponent) ; Juřena, Tomáš (vedoucí práce)
Cílem této bakalářské práce je provést rešerši v oblasti přípravy a spalování biomasy. V 1. části této práce jsou popsány technologie pro přípravu biomasy zahrnující sklizeň a prostředky pro úpravu před spalováním. 2. část se zabývá různými způsoby spalování biomasy a porovnává jednotlivé typy ohnišť.
Sledování kvality pšenice pro potravinářské účely.
Slavíčková, Radka ; Hýsková, Eva (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Cílem této bakalářské práce bylo sledovat kvalitu pšenice obecné (Triticum aestivum), dovážené do laboratoře společnosti MORAGRO ihned po sklizni osmi různými dodavateli, a zhodnotit hlavní jakostní parametry rozhodující o finálním využití této obilné plodiny. Úvod teoretické části byl věnován seznámení se s hospodářským a zemědělským významem pšenice a popisu morfologických a fyziologických vlastností pšeničného zrna. Jádro teoretické části práce bylo zaměřeno na popis a objasnění fyzikálních a chemických vlastností pšeničného zrna, které ve velké míře ovlivňují výslednou jakost pšeničného výrobku. Rovněž zde byly komentovány vnější faktory, které mohou ovlivnit výslednou kvalitu a výnosy pšenice. Experimentální část byla založena na měření hlavních jakostních parametrů pšenice (vlhkost, objemová hmotnost, číslo poklesu, obsah lepku a dusíkatých látek, sedimentační hodnota, obsah příměsí a nečistot). Měření bylo prováděno ve většině případů pomocí automatických přístrojů a na základě získaných výsledků byla stanovena kvalita pšenice, jež umožnila rozhodnout, zda bude možné příslušnou pšenici použít pro potravinářské účely.
Možnosti kontinuálního měření obsahu vlhkosti velmi jemných partikulárních materiálů.
Mayerová, Kateřina ; Ing.Lukáš Brzobohatý (oponent) ; Svěrák, Tomáš (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá měřením obsahu vlhkosti vápenného hydrátu gravimetrickou metodou a pomoci FT-NIR spektroskopie. Cílem teoretické části bakalářské práce bylo prostudovat a zpracovat problematiku infračervené spektroskopie (IR). V teoretické části byly shrnuty obecné informace o infračervené spektroskopii, Fourierové transformaci a blízké infračervené spektroskopii (NIR). Experimentální část práce byla provedena ve vápence Carmeuse v Mokré, kde bylo zkoumáno možné využití FT-NIR spektroskopie pro on-line měření obsahu vlhkosti vápenného hydrátu.
Nestmelené podkladní vrstvy
Simkovič, Lukáš ; Stehlík, Dušan (oponent) ; Hýzl, Petr (vedoucí práce)
Bakalářská práce provádí porovnání vhodnosti využití nestmelených podkladních vrstev z materiálu se zrny dvou velikostí. Práce hodnotí vlastnosti směsí a ekonomickou výhodnost.
Stavebně technický průzkum existujícího objektu RD
Novotný, Jaroslav ; Láník, Jaromír (oponent) ; Schmid, Pavel (vedoucí práce)
Bakalářská práce je především stavebně technickým průzkumem starého rodinného domu v Mladecku v okrese opavském. Celý objekt byl vyměřen a zdokumentován, prohlédnut a prozkoumán a po zjištění vad byla poté teoretická část práce zaměřena právě na problematiku vlhkosti v domech. Navíc z důvodu neexistující dokumentace vznikl zájem o malou historickou studii lidových staveb, která se stala druhou částí teoretické práce.
Bigotova křivka jako nástroj pro posuzování vlastností plastického těsta
Suk, Vojtěch ; Nevřivová, Lenka (oponent) ; Sokolář, Radomír (vedoucí práce)
Bakalářská práce je zaměřena na použití Bigotovy křivky jako nástroje pro posuzování vlastností plastických keramických surovin. V teoretické části je formou rešerše dostupné odborné literatury zpracován obecný náhled na problematiku Bigotovy křivky a aplikace vlastností z ní vycházejících pro některé konkrétní zeminy. V praktické části byly určovány vlastnosti plastické keramické suroviny z lokality Jirčany, ze které byly z plastického těsta vytvářeny vzorky s různým obsahem vlhkosti, s přídavkem ostřiva a přísad. Na vzorcích byl sledován tvar Bigotovy křivky, hodnota kritické vlhkosti, velikost smrštění sušením a citlivost zeminy k sušení.
Studium možností hydrofobizace cihelných tvarovek pro soklové zdivo
Jirásková, Iveta ; Horský, Antonín (oponent) ; Zach, Jiří (vedoucí práce)
Práce se věnuje návrhu způsobu hydrofobizace cihelných dutinových tvarovek určených pro výstavbu zděných konstrukcí, především soklového zdiva a dalších obvodových konstrukcí zatížených zvýšeným účinkem vlhkosti. Náplní práce je provedení literární rešerše v oblasti hydrofobizačních přípravků a metod, které by zajistily snížení nasákavosti zdicích tvarovek. Součástí práce je pak také praktické ověření účinnosti vybraných hydrofobizerů na cihelných tvarovkách. Cílem práce je nalezení optimálního způsobu snížení nasákavosti zdicích prvků, a to jednak z pohledu výsledných užitných vlastností, tak i z pohledu ekonomického.
Studium vlhkostních poměrů ve stěně po aplikaci zateplovacího systému ETICS
Čermák, Jan ; Šot, František (oponent) ; Šťastník, Stanislav (vedoucí práce)
Práce se zabývá možnostmi použití nejpoužívanějších izolačních materiálů na různé nosné konstrukce z hlediska kondenzace vodní páry uvnitř konstrukce. Dále popisuje šíření tepla a vlhkosti v konstrukcích, vlastnosti vybraných izolačních materiálů a systém ETICS. Jejím výstupem je stanovení kombinací, které či nelze v reálné konstrukci aplikovat.
Kvalita potravinářské pšenice v jižních Čechách
MACHOVCOVÁ, Dana
Kvalita potravinářské pšenice je ve zvoleném podniku hodnocena každoročně u všech dodávek ze zemědělské prvovýroby. V letech 2008 - 2012 byly stanoveny jednotlivé parametry u souborů o velikosti 42 - 222 vzorků, s výjimkou roku 2009, kdy byla do pšenice potravinářské technologicky zatříděna pouze jedna dodávka. Celostátní sledování kvality potravinářské pšenice je prováděno v Zemědělském výzkumném ústavu Kroměříž, s. r. o. a Agrotestu fyto, s. r. o. Je spolufinancováno MZe v rámci funkčního úkolu, který navazuje na projekt MZe ČR č. QG50041 Faktory kvality a bezpečnosti potravinářských obilovin (2005 - 2010). Sklizňové vzorky získané od pěstitelů ve sledovaném období 2008 - 2012 představovaly soubory o velikosti 500 - 1035 vzorků. Byly popsány faktory, které ovlivňují kvalitu zrna. Dále kritéria a metody hodnocení kvality zrna pšenice potravinářské. Jejich aplikace v Agrotestu fyto, s. r. o. a v provozních podmínkách ZZN Pelhřimov a. s. Z výsledků jednotlivých zkoušek laboratoře střediska Záhoří byly vypočteny průměrné hodnoty sledovaných parametrů a následně porovnány s celorepublikovým průměrem a průměrem Jihočeského kraje. Kvalita zrna pšenice potravinářské vykázala v letech 2008 - 2012 velkou variabilitu v jednotlivých parametrech jak na úrovni celostátní, tak i v Jihočeském kraji a ve zvoleném podniku. Výslednou kvalitu každoročně nemalou měrou ovlivňoval průběh počasí.
Kvalita sladovnického a krmného ječmene
KADLECOVÁ, Helena
Při nákupu sladovnického a krmného ječmene od zemědělských družstev, společností, podniků i menších samostatně hospodařících rolníků, je hodnocena jakost podle ukazatelů, které jsou stanoveny normami. Byla uvedena řada faktorů, které se podílejí na výsledné kvalitě zrna. Byla popsána kritéria kvality a laboratorní metody, podle kterých se postupuje při stanovení jakosti ječmene v laboratoři podniku ZZN Pelhřimov. Průměrné hodnoty výsledků rozborů sladovnického ječmene v letech 2008 - 2012 byly porovnány s celostátním průměrem, který každoročně hodnotí ČÚPS v Brně. Sladovnická kvalita je kromě genetické podstaty nejvíce ovlivněna průběhem počasí v jednotlivých ročnících.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 130 záznamů.   začátekpředchozí116 - 125další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.