Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 54 záznamů.  předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Řízení projektu a optimalizace projektového řízení
Straková, Iva ; Pecháčková, Iva (oponent) ; Šunka, Josef (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce s tématem „Řízení projektu a optimalizace projektového řízení“ je zaměřena na zprostředkování služeb mezi německým a českým a německým a ruským trhem a dále pak na zvýšení prodeje protipožárních nástřiků (omítkovin) vyráběných ve Francii a dovážených firmou PROMAT. Hlavní role v tomto projektu hrají firmy DOPOS HK s.r.o., COMETEC a PROMAT PRAHA. Z Ruské strany žádné kontakty zatím nejsou. Ve své práci provedu analýzu jak zmíněných firem, tak i analýzu tuzemského a zahraničního trhu, popíši problémy, s jakými se firmy setkávají a pomocí projektu se pokusím tyto problémy minimalizovat či je úplně odstranit a splnit tak stanovené cíle.
Rybí maso jako rozšíření sortimentu pro výrobu masných výrobků
Nevrklová, Marie
Bakalářská práce Rybí maso jako rozšíření sortimentu pro výrobu masných výrobků se zabývá produkcí ryb v české republice i zahraničí. Dále zahrnuje obecnou charakteristiku ryb, složení, benefity rybího masa a jeho důležitost výskytu ve stravě člověka. A to z důvodu, že rybí maso je bohatým zdrojem bílkovin, tuku a vitamínů, potřebných pro správnou funkci lidského organismu. Bakalářská práce se ale také zabývá i možnými riziky spojených s konzumací rybího masa, výskytu těžkých kovů, negativně působících látek na lidské zdraví a důležitosti dodržování hygieny a správných postupů při technologickém zpracování. Důležitou součástí bakalářské práce jsou technologické operace pojící se se zpracováním ryb a rybího masa. Stejně tak jsou v práci zahrnuty výrobky z rybího masa, které se vyskytují na trhu a jsou dostupné pro běžné obyvatelstvo.
Výroba piv s ovocnou příchutí a jejich senzorické hodnocení
Burianová, Eva
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na popis surovin, jež jsou pro výrobu piva s ovocnou složkou nezbytné. Je zde nastíněna technologie výroby piva. V literární rešerši jsou dále zmapovány pivovary a minipivovary, které ovocné pivo ve svém portfoliu nabízejí. Praktická část byla zaměřena na výrobu ovocného piva, kdy bylo vyrobeno pivo obsahující základní suroviny (slad, chmel, kvasinky, voda) a do něj byla následně přidána ovocná slož-ka ve formě pyré (marakuja, mango). Pivo bylo následně podrobeno analytickému a senzorickému hodnocení. U všech vzorků byl za pomocí přístroje FermentoFlasher stano-ven obsah objemového a hmotnostního alkoholu, skutečný a zdánlivý extrakt a extrakt pů-vodní mladiny. V rámci senzorické analýzy, kdy byl hodnocen vzhled, pitelnost, vůně a chuť, dosáhly nejlepších výsledků vzorky ochucené marakujou. Přídavek marakuji lze vy-hodnotit jako perspektivní ve výrobě ovocných piv.
Tvorba elektronického obchodu pro podnikatele
Prchal, Tomáš ; Kříž, Jiří (oponent) ; Luhan, Jan (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá představením a srovnáním různých platforem pro tvorbu elektronického obchodu pro podnikatele. Cílem práce je poskytnout přehled o výhodách a nevýhodách jednotlivých platforem, a také porovnat jejich funkce a možnosti. Práce bude také obsahovat praktickou část, ve které budou srovnány konkrétní platformy pro vytvoření elektronického obchodu na míru a budou popsány kroky potřebné k vytvoření e-shopu na platformě, která nejlépe odpovídá požadavkům podnikatele. Výsledkem práce je podrobný průvodce pro výběr vhodného e-shopového řešení s přihlédnutím k aktuální situaci a potřebám podnikatele.
Product Data Visualization in PNC Build System
Korytár, Patrik ; Janoušek, Vladimír (oponent) ; Kočí, Radek (vedoucí práce)
The thesis aims to enhance the visualization of Product-related data of the PNC build system on the system's new web user interface. Main visualization elements include tables, charts, network graphs and dashboards. The work analyses PNC user inputs to consider the actual needs of the users. Based on the analysis, completely new UI components were designed and some of the original ones were redesigned. To illustrate the new design, wireframes were created. New REST API endpoints were designed for data needed by the new components. The new features were then implemented. The implementation language is TypeScript. The main libraries include React, Chart.js, Sigma.js and Graphology. As a result, the new PNC system user interface now has new features that help with using the Product-related pages. The implementation is also easily expandable for more visualization of this kind.
Komparace plastových výrobků z hlediska rozdílů v ruční výrobě a 3D technologiích
NĚMEC, Michael
Tato bakalářská práce se zabývá komparací plastových výrobků z hlediska rozdílů v ruční výrobě a 3D technologiích. Teoretická část se věnuje obecné charakteristice plastů, bezpečnosti práce a metodám ručního zpracování plastů. V závěru jsou popsány technologie 3D modelování a 3D tisku. Praktická část zahrnuje vytipování výrobků vhodných pro výrobu pomocí obou technologií. Výrobky byly následně vyrobeny, byl zaznamenán postup jejich výroby a v závěru byly porovnány jak jejich postupy, tak i výsledný vzhled.
Návrh souborů a metodik v pracovních činnostech pro žáky základních škol v oblasti ručního obrábění kovů
AMBROŽOVÁ, Anna
Cílem diplomové práce je navrhnout takové výrobky v technické výchově pro základní školy v oblasti ručního obrábění kovu, aby žáci poznali různé metodické postupy a výrobek měl pro ně nějaký význam a zároveň je jeho výroba bavila. V teoretické části jsem se věnovala vzdělávací oblasti Člověk a svět práce, dále vzdělávacímu programu práce s technickým materiálem na základní škole. Do své práce jsem zahrnula základní informace o kovech a jejich vlastnostech. Nedílnou součástí teoretické části je bezpečnost a hygiena práce ve školní dílně. Dále čtení výkresů a metody ručního obrábění kovů. Tato část je vypracována pomocí odborné literatury. Do praktické části jsem vybrala 5 výrobků, které jsem popsala a sama si je zkusila vyrobit. Dále jsem v praktické části vytvořila dotazníky, kde jsem navázala na tyto výrobky a rozeslala je žákům i pedagogům. Jeden dotazník je určený pro žáky Základní školy Malá Strana, Týn nad Vltavou. Zde 62 respondentů odpovědělo na 10 otázek. Druhý dotazník je věnován pedagogům, kteří učí na jihočeských základních školách, kde mi odpovídali na 12 otázek.
Návrh souboru výrobků a metodik v pracovních činnostech pro žáky na 2. stupni ZŠ v oblasti ručního obrábění dřeva
BOŇKO, Eva
Ve své diplomové práci "Návrh souboru výrobků a metodik v pracovních činnostech pro žáky na 2. stupni ZŠ v oblasti ručního obrábění dřeva" se zabývám náměty pro pracovní činnost na 2. stupni. Práci jsem rozdělila na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části se zabývám technickou výchovou na ZŠ, BOZP, charakteristikou dřeva a na konci se věnuji popisu jednotlivých nástrojů pro práci se dřevem. V praktické části jsem uvedla pět námětů ze dřeva a postup výroby. Také jsem provedla dotazníkové šetření mezi pedagogy, zajímalo mne především, jak se na vybrané výrobky dívají, zda by je využili ve výuce pro své žáky, jsou-li vhodně zvolené pro žáky 2. stupně a jestli je srozumitelný popis postupu.
Klasika - podcastová série o československých výrobcích
Sýkorová, Sandra ; Lovaš, Karol (vedoucí práce) ; Lokšík, Martin (oponent)
Tato bakalářská práce se prostřednictvím podcastové série o třech nahrávkách zabývá výrobky, které vznikly v Českoslovenku v rozmezí let 1945-1989, a vyrábí se či se znovu začaly vyrábět i v současnosti. Jedná se o výrobky, které jsou mezi obyvateli České republiky všeobecně známé a většinou také oblíbené, takže mají i v dnešní době pevně dané místo ve společnosti a nejedná se pouze o historické předměty, které by mohly upadnout v zapomnění. Teoretická část práce se věnuje fenoménu podcastingu a to zejména jeho historii spolu s významem v současném světě a nastiňuje určité rozdíly mezi podcasty a rozhlasovým vysíláním. Dále tato část podrobně představuje postupy a metody použité při tvorbě celé podcastové série spolu s jejím detailným představením. Praktická část je samotná série s názvem Klasika se třemi cca desetiminutovými podcastovými díly, které popisují jednotlivé československé výrobky. Konkrétně se jedná o hodinky Prim, boty Prestige a komody od návrháře Jiřího Jiroutka. Součástí dílů jsou informace o historii i současnosti výrobků a také nejrůznější rozhovory s lidmi, kteří se o dané věci zajímají, vyrábí je, sbírají či k nim mají jakýkoli relevantní vztah. Nechybí ani hudební doprovod spolu s autentickými zvuky.
Návrh řešení dvojí kvality potravin pomocí technologie Blockchain
Kopec, Martin ; Luhan, Jan (oponent) ; Novák, Lukáš (vedoucí práce)
Diplomová práca sa zaoberá návrhom nasadenia a princípu fungovania systému za- loenom na technológií blockchain, ktor by iastone eliminoval problém dvojitej kvality potravín v EÚ. Teoretická as je zameraná na vysvetlenie princípov techno- lógie blockchain, anal zu problému, EÚ trhu a súasn ch rieöení. Praktická as sa venuje samotnému návrhu systému.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 54 záznamů.   předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.