Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 782 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Marketingová komunikace poskytovatele gastronomických služeb Samuel's Burger
Nevím, Bartoloměj
Nevím, B. Marketingová komunikace poskytovatele gastronomických služeb Samuel’s Burger. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2022. Tato bakalářská práce je zaměřena na marketingovou komunikaci vybraného poskytovatele gastronomických služeb Samuel’s Burger. Pro získání primárních dat byl zákazníkům rozeslán dotazník, jehož cílem bylo zjistit spokojenost zákazníků s nabízenými službami. Cílem bylo navrhnout zlepšení marketingové komunikace na základě analýzy současné marketingové komunikace bistra, výsledků dotazníku a použité literatury. Byla navrhnuta strategie na podporu návštěvnosti podniku v podobě event marketingu, zlepšení současné digitální marketingové komunikace. Dále byly vytvořeny návrhy propagačních materiálů a placená kampaň na sociálních sítích.
Návrh profesionální kuchyně pro gastronomii
Koňaříková, Kristýna
Diplomová práce se věnuje návrhu interiéru profesionální kuchyně konkrétního gastronomického provozu. První polovina práce je založena na literární rešerši odborných publikací z oblasti stravování a pohostinství. Je zde popsán význam slova gastronomie a služeb s ní spojených. Pro lepší přehled a orientaci v této oblasti je součástí práce i nezbytná klasifikace a kategorizace zařízení provozujících tyto služby. Nejvíce prostoru je věnováno kapitole, která se zabývá samotným projektováním gastronomických provozů a s tím spojenou problematikou, včetně rešerše zajímavých návrhů a materiálových možností. Od této části se odvíjí samotný návrh vlastního řešení interiéru profesionální kuchyně. Tento projekt je zpracován formou půdorysného řešení a schématického znázornění návaznosti jednotlivých zón provozu, včetně srovnání se stávajícím stavem. Součástí práce jsou rovněž vizualizace nového prostoru kuchyně a návrh konceptu celé restaurace.
Obnova kláštera ve Šternberku
Wernerová, Valerie ; Kocourek, Tomáš (oponent) ; Guzdek, Adam (vedoucí práce)
Cílem diplomové práce bylo vytvořit architektonickou studii revitalizace části objektu bývalé-ho augustiniánského kláštera ve Šternberku včetně jeho okolí a zahrady. Zásadní bylo najít nové funkční využití zanedbaných prostor a určit celkový koncept fungování objektu. Objekt bývalého kláštera má nově sloužit jako místo pro odpočinek, kulturní rozvoj a zklidnění v uspěchané době. Funkčně je rozdělen na dvě části, které se prolínají. Zaprvé je to část především pro místní obyvatelstvo, určená na koncerty, divadla, kulturní dny, společenské akce… tedy pro sociální a kulturní vyžití. Druhá část je směřována na lidi hledající změnu prostředí, odpočinek v příjemném prostoru s kvalitním zázemím a načerpání nové energie. V rámci kláštera je vytvořeno příjemné ubytování s prostory pro oddech, sport, relaxaci, ale i práci na dálku. Obě funkce se navzájem doplňují, prostory restaurace, kavárny či pivnice slouží jak místním obyvatelům, tak ubytovaným hostům. Malé wellness centrum je otevřené i pro zájemce ze Šternberka. Stejně tak posilovna, otevřená knihovna nebo krásně upravená zahrada vybízejí k relaxaci pro místní i ubytované. Největším přínosem do architektury kláštera je úprava vnitřního dvora. Je navrženo zastřešení dnes otevřeného nádvoří. Současně je doplněno v nádvoří nové schodiště a výtah. V areálu kláštera je umožněn průchod z východu na západ přes zpřístupněnou klášterní zahradu. V ní je navržena část anglického parku prolínající se se zahradou barokní. V jihozápadní části vzniká hromadná podzemní garáž schovaná pod zelenou střechou napojenou na terén zahrady.
Návrh obchodní strategie pro založení africké restaurace v Brně
ILogeme, Ijeoma ; Pavláková Dočekalová, Marie (oponent) ; Škapa, Stanislav (vedoucí práce)
Tato magisterská práce se bude zabývat Porterovým rámcem pěti sil, analýzou makroprostředí a analýzou SWOT, protože souvisí se studiem zavádění nových technologií. africké kuchyně na zahraniční trh. Diplomová práce má ambice nabídnout vhled do základní faktorů, které přispívají k neochotě lidí ztělesňovat africké pochoutky, kromě toho, že je třeba se zaměřit na objevení možností kapacitních podniků v oblasti stravování afrických a neafrických obyvatel. spotřebitele. Navrhovaná strategická metoda se snaží zvládnout limity přístupu k trhu prostřednictvím zjišťování zájmů a možností potenciálních zákazníků prostřednictvím cíleného dotazníku a realizací kompletního marketingového plánu na podporu povědomí a přilákání zákazníků do restaurace. Bude rovněž provedeno hodnocení proveditelnosti s cílem zmírnit podnikatelských rizik spojených se vstupem do malého podniku na zahraničním trhu.
Návrh úprav marketingového mixu ve vybrané restauraci
Ryšavá, Monika ; Havíř, David (oponent) ; Milichovský, František (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá úpravami marketingového mixu vybrané restaurace. Teoretická část obsahuje definici pojmů souvisejících s problematikou této práce. V analytické části je provedena analýza vnějšího a vnitřního prostředí a vyhotoven současný marketingový mix restaurace. Součástí analytické části je marketingový výzkum ve formě mystery shopping. Poslední část práce tvoří návrhy úprav marketingového mixu.
MODETA JIHLAVA
Chytilová, Markéta ; Ryška, Zbyněk (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce)
Tématem mé diplomové práce je architektonická studie rekonstrukce a revitalizace byvalého továrního objektu MODETY, ktery se nachází v sousedství jihlavské zoo. Objekt má mít multifunkční využití pro zoo. Stavební program vymezuje stavbu jako doplňkovy objekt k funkčnímu celku Zoo Jihlava. Lokalita je v údolní poloze říčky Jihlávky, nedaleko historického centra města Jihlavy. Projektu předcházel předdiplomní projekt, ve kterém jsem se zabyvala návrhem mobilních kontejnerů pro Zoo Jihlava. V objektu se bude nacházet expozice zvířat, která bude propojená se zoo. Nová část bude plně funkční i v zimních měsících. Nalezneme zde Vodní svět s expozicí malého krokodyla – Kajmánka trpasličího. Orangutana a Noční svět, kde bude pro savce vytvořen opačny režim (ve dne noc). Expozice drobnych opiček je umístěna v 2.NP, kde je také 2. vyhlídka na orangutana. Můžeme jej pozorovat také z lávky, která propojuje objekt se zoo. Pro zaměstnance zoo je zde vytvořeno zázemí s kancelářemi, dílnou a hygienickym zařízením. Samoobslužná restaurace s kapacitou až 150 osob v 1.NP slouží jak pro veřejnost, tak i zaměstnance, jejichž zázemí je s restaurací propojeno. Veřejnosti bude sloužit také kongresovy a vystavní sál, je zde možnost vytvořit dvě samostatné akce nebo prostory spojit zasunutím mobilní příčky a zvyšit tak kapacitu. Sály jsou propojeny vytahy a schodišti s ubytováním ve 3.NP a restaurací k občerstvení se v 1.NP. Ubytování je možné využívat veřejností i školskymi zařízeními. IQ park je umístěn ve 2.NP, přístupny je samostatnych vchodem nebo přímo z nočního světa. Bude zde interaktivní zařízení s tématikou zvířat a promítací sál s kapacitou 60 osob.
Penzion
Schmidt, Marko ; Dohnal, Jakub (oponent) ; Brukner, Bohuslav (vedoucí práce)
Cieľom diplomovej práce je návrh projektu penziónu. Navrhovaný objekt sa nachádza na v Brne v Jihomoravskom kraji. Navrhnutý penzión má tri nadzemné podlažia a jedno- podzemné podlažie. V suteréne objektu sa nachádza technické zázemie a priestory určené parkovaniu. V prvom nadzemnom podlaží sa nachádzajú priestory reštaurácie a priestory pre prípravu jedál. V druhom a treťom nadzemnom podlaží sú umiestnené izby pre ubytovaných hostí.
MODETA JIHLAVA
Antonova, Alina ; Vojtová, Lea (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce)
Zadáním diplomové práce je vypracovat architektonicko-urbanistickou studii revitalizace textilní továrny pro potřeby ZOO Jihlava. Cílem studie je revitalizace hlavní budovy včetně celého areálu bývalé textilní továrny, která zahrnuje tyto hlavní požadavky - řešení dopravy, rozšíření parkování, řešení zásobovaní objektu, přizpůsobení stávající výrobní budovy potřebám ZOO a to vytvoření zimní expozici, nočního světa a vzdělávacích prvků. V rámci hlavní budovy musí vzniknout ubytování, restaurace a kongresové sály, návrh zeleně v areálu. V rámci návrhu musí vzniknout prvky pomáhající hospodařit s vodou a tvořit kvalitní mikroklimat. Návrh zahrnuje ekonomický a energetický koncept budovy. Areál by měl fungovat ne jenom jako příjemné prostředí ale i jako ekonomicky přínosný objekt. Návrh řešení rozděluje celou budovu na několik části - ZOO, ubytování a příslušně k tomu zařízení, místností k pronajmu, venkovní atraktivní prvky.
Obnova kláštera ve Šternberku
Janečková, Klára ; Kocourek, Tomáš (oponent) ; Guzdek, Adam (vedoucí práce)
Zadáním diplomové práce bylo vypracování architektonické studie obnovy bývalého augustiniánského kláštera ve Šternberku a kompoziční řešení přilehlého areálu. Klášter je od roku 1993 ve vlastnictví města Šternberk, které se snaží o jeho postupnou revitalizaci. Cílem návrhu je šetrné využití stávající budovy a zpřístupnění přilehlé klášterní zahrady veřejnosti. V reakci na požadavky investora a koexistenci kostela byla v objektu navržena základní umělecká škola, restaurace, vinárna, hotel, obřadní síň a výstavní prostory. Vnitřní atrium bylo zastřešeno a doplněno o výtah se schodištěm. V návaznosti na navrhované funkční využití a nevyhovující průjezd do areálu bylo do západní části umístěno podzemní parkoviště s možností průjezdu na předklášterní nádvoří. Do zahrady byly vytvořeny dva nové vstupy z ulic Opavská a Zahradní.
Relaxační a pohybové centrum
Kalábková, Ladislava ; Obrtlík, Jan (oponent) ; Májek, Jan (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zaměřuje na návrh administrativní budovy na ulici Soukenická v rušné časti Brna. Momentálně se na parcele nachází budovy s nulovým využitím, objekty chátrající a parkoviště. Celé místo je neatraktivní, má omezené využití a negativně ovlivňuje estetiku nároží dvou důležitých ulic – Soukenická a Hybešova. Architektonický návrh zahrnuje vytvoření atraktivního nárožního objektu s multifunkčním využitím, podzemní garáží a propojením s existující budovou Malé Ameriky, která by mohla mít nové funkční využití ve formě obchodní a restaurační pasáže, či uměleckých ateliérů. Administrativní budova nabízí parter s restaurací, bistrem, kavárnou a obchodem. Prostory jsou variabilní, umožňující vlastní úpravy majitelů podle jejich potřeb. Další nadzemní podlaží jsou vybavena kancelářemi, a to hromadnými i pro menší skupiny či jednotlivce. Sedmé nadzemní podlaží disponuje zelenou pochozí střechou, kavárnou a zasedacími a prezentačními místnostmi. Bakalářská práce se do podrobnosti zabývá částí administrativní budovy, kde se nachází hlavní schodiště s výtahem. Současně návrh uplatňuje propojení ulice Soukenické s Malou Amerikou skrze pasáž v navrhovaném objektu, a to kvůli možnému budoucímu využití budovy. Práce vychází z ateliéru architektonické tvorby z druhého ročníku se zaměřením na veřejné stavby.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 782 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.