Název:
Návrh obchodní strategie pro založení africké restaurace v Brně
Překlad názvu:
Proposal of Business Strategy for the Establishment of an African Restaurant in Brno
Autoři:
ILogeme, Ijeoma ; Pavláková Dočekalová, Marie (oponent) ; Škapa, Stanislav (vedoucí práce) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2024
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstrakt: [cze][eng]
Tato magisterská práce se bude zabývat Porterovým rámcem pěti sil, analýzou makroprostředí a analýzou SWOT, protože souvisí se studiem zavádění nových technologií. africké kuchyně na zahraniční trh. Diplomová práce má ambice nabídnout vhled do základní faktorů, které přispívají k neochotě lidí ztělesňovat africké pochoutky, kromě toho, že je třeba se zaměřit na objevení možností kapacitních podniků v oblasti stravování afrických a neafrických obyvatel. spotřebitele. Navrhovaná strategická metoda se snaží zvládnout limity přístupu k trhu prostřednictvím zjišťování zájmů a možností potenciálních zákazníků prostřednictvím cíleného dotazníku a realizací kompletního marketingového plánu na podporu povědomí a přilákání zákazníků do restaurace. Bude rovněž provedeno hodnocení proveditelnosti s cílem zmírnit podnikatelských rizik spojených se vstupem do malého podniku na zahraničním trhu.
This Master's Thesis will delve into Porter's Five Forces framework, macroenvironment analysis, and SWOT Analysis because it relates to the study of introducing African cuisine to a foreign market. The thesis ambitions to offer insights into the underlying factors that contribute to the reluctance of people to embody African delicacies, in addition to discovering capacity enterprise possibilities in catering to African and non-African consumers. The proposed strategic method seeks to manage the limits to access the marketplace by gauging prospective customers' interests and options through a focused questionnaire and implementing a complete marketing plan to promote awareness and attraction to the restaurant. A feasibility evaluation will also be performed to mitigate business risks related to getting into small business in a foreign market.
Klíčová slova:
kuchyně; návrh; Obchodní strategie; Porterových 5 sil; restaurace; vstup na trh; zahraniční trh; Business Strategy; Cuisine; Foreign Market; Market Entry; Porter’s 5 Forces; Proposal; Restaurant
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: https://hdl.handle.net/11012/246379