Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 8 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Přídavek oxidu uhličitého do mléka pro výrobu sýrů
Králová, Petra ; Hrstka, Miroslav (oponent) ; Kvasnička, Miloš (vedoucí práce)
Tato práce pojednává o přídavku oxidu uhličitého do mléka určeného pro výrobu sýrů. Cílem práce bylo nejprve zpracovat literární rešerši zaměřenou na chemické složení mléka a jeho změny po přídavku oxidu uhličitého a popsat technologické postupy výroby, s přídavkem oxidu uhličitého i bez něho. Úvodní část byla zaměřena především na výrobu sýru s oxidem uhličitým a co vše tento plyn ve výrobě způsobuje. Oxid uhličitý významně snižuje hodnotu pH, čímž zabraňuje množení nežádoucích mikroorganismů, velice důležitý je pro zkrácení výrobní doby, neboť zkracuje koagulační čas. Hlavním cílem experimentální části bylo určit optimální přídavek oxidu uhličitého do mléka na výrobu Balkánského sýru a pomocí vybraných analytických metod porovnat sýry vyrobené s přídavkem a bez přídavku oxidu uhličitého. Dále byly vybrány a aplikovány senzorické metody, vhodné pro sledování senzorických rozdílů vyráběných sýrů. Na přání zadavatele diplomové práce, Mlékárna Polná, spol. s r.o., byl proveden výpočet ekonomiky provozu, z něhož vyplynulo, že výroba s oxidem uhličitým je velice výhodná a dané provozovně by snížila náklady na výrobu Balkánského sýru, což by pro provozovnu mělo určitě pozitivní dopad. V závěru práce byly pak porovnány výhody a nevýhody, které by přinášela výroba sýrů s oxidem uhličitým zákazníkům i výrobci.
Přídavek oxidu uhličitého do mléka pro výrobu sýrů
Králová, Petra ; Hrstka, Miroslav (oponent) ; Kvasnička, Miloš (vedoucí práce)
Tato práce pojednává o přídavku oxidu uhličitého do mléka určeného pro výrobu sýrů. Cílem práce bylo nejprve zpracovat literární rešerši zaměřenou na chemické složení mléka a jeho změny po přídavku oxidu uhličitého a popsat technologické postupy výroby, s přídavkem oxidu uhličitého i bez něho. Úvodní část byla zaměřena především na výrobu sýru s oxidem uhličitým a co vše tento plyn ve výrobě způsobuje. Oxid uhličitý významně snižuje hodnotu pH, čímž zabraňuje množení nežádoucích mikroorganismů, velice důležitý je pro zkrácení výrobní doby, neboť zkracuje koagulační čas. Hlavním cílem experimentální části bylo určit optimální přídavek oxidu uhličitého do mléka na výrobu Balkánského sýru a pomocí vybraných analytických metod porovnat sýry vyrobené s přídavkem a bez přídavku oxidu uhličitého. Dále byly vybrány a aplikovány senzorické metody, vhodné pro sledování senzorických rozdílů vyráběných sýrů. Na přání zadavatele diplomové práce, Mlékárna Polná, spol. s r.o., byl proveden výpočet ekonomiky provozu, z něhož vyplynulo, že výroba s oxidem uhličitým je velice výhodná a dané provozovně by snížila náklady na výrobu Balkánského sýru, což by pro provozovnu mělo určitě pozitivní dopad. V závěru práce byly pak porovnány výhody a nevýhody, které by přinášela výroba sýrů s oxidem uhličitým zákazníkům i výrobci.
Tvorba mléčných koprecipitátů pomocí přídavku kyseliny mléčné
Králová, Petra ; Vitoulová, Eva (oponent) ; Kvasnička, Miloš (vedoucí práce)
Tato práce pojednává o výrobě mléčných koprecipitátů přídavkem kyseliny mléčné. Cílem bylo zpracovat literární rešerši zaměřenou na souhrnný přehled používaných metod při srážení mléka a jejich používání v mlékárenském průmyslu. Úvodní část byla věnována koncentrátům všech mléčných bílkovin, které jsou stále více využívány v praxi, hlavním důvodem je větší využití suroviny a menší odpad syrovátky. Koncentráty všech mléčných bílkovin jsou souhrnně nazvány koprecipitáty. Dále byla práce zaměřena především na kyselé chemické a mikrobiologické srážení mléka. Na porovnání bylo v této práci popsáno i syřidlové srážení mléka. Ke koagulace při kyselém chemickém srážení dochází bez přítomnosti mikrobiálního kvasného procesu, u hotových výrobků nehrozí nebezpečí druhotné kvasného procesu. Při mikrobiologickém srážení má produkt výraznější chuť a vůni. Používané bakterie mléčného kvašení navíc mohou mít velmi příznivý vliv na lidské zdraví. V závěru práce byly porovnány výhody a nevýhody obou zmiňovaných koagulačních metod a jejich dopad na zdraví spotřebitelů.
Robust solver of a system of nonlinear equations
Růžek, Bohuslav ; Kolář, Petr ; Kvasnička, M.
ANNIT (Artificial Neural Network Inversion Tool) is solver of a set of non- linear equations. It is implemented in MATLAB and Scilab. ANNIT is based on numerical approximation of mapping the right hand sides residuals of the original set of equations to searched parameters. A population of individuals is used for building such approximation. The shape, location and size of this population is adaptively changed during the inversion depending on the convergence of the solved problem. ANNIT has been thoroughly tested by using a set of standard problems and also by using selected geophysical problems (localization of the earthquake hypocenter, magnetotelluric inversion, inversion of group velocities of surface waves etc.).
Pasivní koherentní radiolokátor FPGA implementace signálového akcelerátoru
Heřmánek, Antonín ; Kvasnička, M.
Práce představuje návrh efektivního výpočtu a implementace algoritmů pro pasivní radiolokaci.
Modelování oceňování projektů
Sekerka, Radko ; Burian, Jan (vedoucí práce) ; Kvasnička, Michal (oponent)
Tato práce se zaměřuje na analýzu modelování procesu lidské práce na projektech pomocí multiagentního modelu. V rámci projektového managementu probíhá srovnávání plánu se skutečností nejenom v rámci následné kontroly, ale také v průběhu realizace projetu. Jednou z nejsledovanějších položek jsou náklady na personální zdroje. Pro zvýšení efektivity práce a kontroly nad skutečnými náklady zavádí řada organizací propojení účetního systému na systém vykazování práce. Takový systém evidence práce je však nejen složitý, ale zároveň náročný z pohledu zvládání časového odstupu mezi vytvářením odhadů a vlastním výkonem práce. Obecně zde může také dojít k několika variantám komplikací jako například zdržení prací na projektu z důvodu nepřesných odhadů pracovní náročnosti a tedy nedostatečných finančních prostředků na účtech úseků a etap projektu. Cílem této práce je najít takové charakteristiky projektů, pro které je tento systém práce přínosem. V první části práce jsou rozebrány základní teoretické předpoklady pro modelování práce, z oblasti projektového managementu a multiagentního modelování. Další část se týká vytvoření multiagentního modelu včetně podrobných charakteristik a verifikace. V závěru je popsán průběh eperimentu s modelem a analýza výsledků.

Viz též: podobná jména autorů
1 Kvasnička, Miroslav
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.