Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 47 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Využití sociálních sítí v marketingové komunikaci vybrané společnosti
Dostálová, Jana ; Provazníková, Lenka (oponent) ; Kaňovská, Lucie (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá problematikou využití sociálních sítí v marketingové komunikaci vybrané společnosti. Cílem práce je analýza současné situace v této společnosti a následné vytvoření návrhu nového plánu marketingové komunikace v oblasti sociálních sítí. V teoretické části je shrnuta problematika marketingového a komunikačního mixu a dále pak marketingové komunikace v B2B prostředí. Analytická část práce obsahuje analýzu komunikačního mixu vybrané společnosti především pak rozbor obsahu sdíleného na sociálních sítích touto společností a jejími hlavními konkurenty. Závěrečnou část práce tvoří návrhy vycházející ze zjištěných nedostatků marketingové komunikace zvolené společnosti, zhodnocení přínosů provedených návrhů a finanční odhad jejich realizace.
Polyfunkční dům
Dostálová, Jana ; Havířová, Zdeňka (oponent) ; Lavický, Miloš (vedoucí práce)
Předmětem diplomové práce je projektová dokumentace polyfunkčního domu v rozsahu prováděcí dokumentace. Hlavním cílem práce je návrh dispozičního, konstrukčního a materiálového řešení doplněný o návrh požárně bezpečnostního řešení a posouzení z hlediska stavební fyziky. Objekt je umístěný v katastrálním území Zábrdovice ve stávajícím brownfieldu za objektem bývalé továrny Moravan. Objekt půdorysně tvoří tvar kříže, což rozbíjí velkou plochu uliční fasády na tři části a opticky zdůrazňuje hlavní vstup do objektu. Polyfunkční dům má pět nadzemních podlaží a jedno podzemní podlaží. V podzemním podlaží se nachází plocha pro parkování a technické zázemí, v 1. nadzemním podlaží jsou situovány dva komerční prostory, technické zázemí a bytové jednotky, ve zbylých patrech jsou umístěny bytové a ubytovací jednotky. Konstrukční systém objektu je zděný z keramických tvarovek v kombinaci se železobetonem. Založení objektu je navrženo na hlubinné piloty. Na objektu je navržena plochá vegetační střecha s extenzivní zelení.
Rodinný dům s kavárnou
Dostálová, Jana ; Pobucká, Slávka (oponent) ; Utíkalová, Ivana (vedoucí práce)
Předmětem této bakalářské práce je projektová dokumentace rodinného domu s kavárnou. Objekt je umístěn v obci Babice nad Svitavou v nově zastavované části s převážnou výstavbou rodinných domů, na rovinatém terénu. Stavba je rozdělena na dvě části, na rodinný dům pro čtyřčlennou rodinu a na provozovnu, která je navržená jako kavárna. Objekt je částečně podsklepený se dvěma nadzemními podlažími, kdy nad částí 1.NP je zastřešení řešeno plochou vegetační střechou a 2.NP je zastřešeno jednoplášťovou plochou střechou. Nosný systém objektu je navržen z keramických tvárnic Porotherm a železobetonových monolitických stropních desek. Součástí projektové dokumentace je posouzení požárně bezpečnostního řešení stavby, tepelně technické posouzení a posouzení akustiky a denního osvětlení.
Návrh metodiky výběru a hodnocení dodavatelů s využitím softwarových prostředků ve vybrané společnosti
Dostálová, Jana ; Šnejdrla, Pavel (oponent) ; Bartošek, Vladimír (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zaměřuje na systém výběru a metodiku hodnocení dodavatelů ve společnosti Precheza a.s. Úvodní teoretická část je věnována zejména problematice dodavatelských vztahů a metodám výběru a hodnocení dodavatelů. Ve stěžejní části práce je analyzována současná situace výběru a hodnocení dodavatelů ve společnosti, vymezena oblast vyžadující zefektivnění a vytvořen návrh zefektivňující současný výběr a hodnocení dodavatelů ve společnosti. V závěrečné kapitole je vytvořený návrh ekonomicky zhodnocen.
Rostlinné alternativy mléčných a masných výrobků a jejich výživová hodnota
Faltýnová, Kristýna ; Dostálová, Jana (vedoucí práce) ; Chrpová, Diana (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá rostlinnými alternativami mléka, mléčných výrobků, masa a masných výrobků. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá živinami, které získáváme z mléka a masa, surovinami použitými pro výrobu rostlinných alternativ mléčných a masných výrobků, živinami, které obsahují, a jejich vlivem na zdraví. V další kapitole je shrnuta legislativa týkající se masa a mléka, následuje kapitola zabývající se vysoce průmyslově zpracovanými potravinami (mezi něž rostlinné alternativy mléčných a masných výrobků patří), a nakonec kapitola o vegetariánství - v ní jsou charakterizovány jeho druhy, vysvětleny výhody a nevýhody a popsána jeho historie. Hlavním cílem praktické části práce bylo zjistit povědomí veřejnosti o rostlinných alternativách mléka, masa a výrobků z nich, jedním z vedlejších cílů pak bylo porovnat pohled vegetariánů a veganů oproti nevegetariánům na rostlinné alternativy. První částí praktické části je vyhodnocení anonymního nestandardizovaného dotazníku. Tento dotazník měl za cíl zjistit povědomí respondentů o rostlinných alternativách mléčných a masných výrobků a o jejich výživové hodnotě. Dotazníkového šetření se zúčastnilo celkem 349 osob, z toho 222 lidí konzumujících živočišnou stravu, 88 veganů a 39 vegetariánů...
Význam konzumace jater ve výživě člověka
Hájková, Rozálie ; Dostálová, Jana (vedoucí práce) ; Jůzl, Miroslav (oponent)
Bakalářská práce se zabývá problematikou týkající se významu konzumace jater ve výživě člověka. Teoretická část popisuje nutriční složení, porovnává rozdíly mezi játry různých živočišných druhů a uvádí možné formy konzumace jater s jejich výživovými benefity a potenciálními zdravotními riziky. Samostatná kapitola je věnována možným důvodům pro nekonzumování jater. Ty kromě některých zdravotních kontraindikací zahrnují i časté mýty vztahující se k játrům a jejich nadměrnému obsahu škodlivých látek jako jsou těžké kovy či rezidua antibiotik. Prvním cílem práce bylo zjistit dostupnost jater a potravin s jejich obsahem v hypermarketu Albert. Zde bylo nalezeno 29 různých potravin, z čehož pouze dvě představovaly chlazená játra. Zbylé množství tvořily játrové knedlíčky a polévky s jejich obsahem, tresčí játra v konzervě a mražená směs drobů. Nejčastější potravinou s obsahem jater však byly paštiky, jejichž počet dosáhl 17 různých variant. Právě na tyto výrobky byl zaměřen další cíl, kterým bylo porovnat složení a výživové hodnoty paštik s obsahem jater. Zde byly zjištěny významné rozdíly především v obsahu tuku a bílkovin a z hlediska ingrediencí v procentuálním podílu jater, přídavku levnějších náhražek masa a počtu aditiv. Další cíle a hypotézy se týkaly dotazníkového šetření. Toho se celkem zúčastnilo...
Význam mléka a jeho rostlinných alternativ ve výživě
Schýbalová, Tereza ; Dostálová, Jana (vedoucí práce) ; Chrpová, Diana (oponent)
Bakalářská práce se zabývá otázkou mléka a jeho rostlinnými alternativami. Mléko je základní složkou potravy zastoupenou v jídelníčcích převážné většiny populace. Konzumace ovlivňuje dostatečný příjem plnohodnotných bílkovin, širokou škálu mastných kyselin a minerálních látek. Ačkoli je mléko nedílnou součástí ve stravě, v rámci modernizace posledních let dochází k jeho nahrazování rostlinnými nápoji - mandlovým, kokosovým, ovesným, sójovým nebo makovým. Práce zahrnuje detailní rozbor obou potravinových skupin a jejich následné porovnání v rámci vlivu na zdraví člověka. Teoretická část se zabývá představením druhů živočišného mléka - kravského, ovčího a kozího. Všechny tři druhy mléka jsou rozebrány, jak z pohledu chemického složení - bílkovin, sacharidů, tuků, vitaminu a minerálních látek, tak z pohledu jejich pozitivních a negativních vlivů na lidský organismus. Následně se teoretická část zabývá druhou skupinou, a to rostlinnými nápoji. Pojednává o mandlovém, kokosovém, ovesném a sójovém nápoji, jejich chemickém složení a pozitivním či negativním vlivu na lidské zdraví. V závěru jsou obě potravinářské skupiny porovnány a jsou objasněny nejasnosti týkající se významu ve stravě. Praktická část je rozdělena do dvou částí. Cílem první části bylo pomocí on-line dotazníku zjistit, zda široká veřejnost...
Výživové hodnocení náhrad potravin živočišného původu jejich rostlinnými alternativami
Hondlíková, Tereza ; Dostálová, Jana (vedoucí práce) ; Horáčková, Šárka (oponent)
Rostlinné náhrady potravin tvoří širokou skupinu produktů, které mají nutričně i senzoricky nahrazovat potraviny živočišné. V současné době jsou na českém trhu k dostání zejména rostlinné náhrady mléka, sýrů a masa. Možným a mezi běžnou populací často neuvědomovaným rizikem nahrazování mléka, sýrů a masa je nedostatek některých živin či karence vitaminů a minerálních látek. Cílem práce je prohloubit dosavadní poznání o problematice nahrazování živočišných potravin jejich rostlinnými alternativami v prostředí české populace a zdejšího trhu. Práce mapuje a charakterizuje rostlinné náhrady mléka, sýrů a masa a přináší nutriční hodnocení a senzorickou analýzu vybraných zástupců těchto potravin. Analýza jídelníčků získaných od osob konzumujících rostlinné náhrady a osob stravujících se racionálně ukazuje, jak účelně (tj. z hlediska příjmu makroživin, vápníku a pestrosti stravy) jedinci implementují tyto potraviny do své výživy či naopak jaké nedostatky toto rozhodnutí může přinášet. Dotazníkové šetření zkoumá povědomí široké veřejnosti o rostlinných alternativách a roli těchto potravin v českém stravování. Výstupy z dotazníku jsou porovnány s výsledky z hodnocení jídelníčků a senzorické analýzy. Zjištěno je, že se veřejnost orientuje v nabídce rostlinných náhrad, avšak není si zcela vědoma důležitosti...
Luštěniny a jejich význam ve výživě
Hledíková, Zuzana ; Dostálová, Jana (vedoucí práce) ; Chrpová, Diana (oponent)
Diplomová práce se věnuje charakteristice luštěnin, jejich spotřebě u nás i ve světě, různým způsobům jejich úpravy, a především jejich složení a vlivu na lidské zdraví. Luštěniny jsou významným zdrojem rostlinných bílkovin, komplexních sacharidů, vlákniny, vitaminů, minerálních a dalších látek. Ty však mohou být pokládány za méně žádoucí z důvodu možných interakcí s jinými živinami přijatými ze stravy a kvůli trávícím obtížím. Obsah některých těchto látek může být však snížen vhodnou úpravou a na druhou stranu také i tyto antinutriční látky mohou poskytovat jisté benefity. V neposlední řadě nabývají luštěniny na významu ve spojitosti s životním prostředím a s tím souvisejí i výživové směry jako vegetariánství a veganství, kde bývají luštěniny součástí jídelníčku jako zdroj bílkovin místo živočišných zdrojů. Praktická část se skládala z dotazníkového šetření, kde bylo cílem zjistit znalosti týkající se luštěnin, preference a frekvenci jejich konzumace a s tím spojené souvislosti u studentů lékařských fakult, jakožto vzorku populace, která se připravuje na práci spojenou s lidským zdravím. Druhou částí praktické části bylo senzorické hodnocení několika pokrmů z luštěnin. Zde byla zjišťována přijatelnost hédonických parametrů připravených pokrmů a byl proveden jejich nutriční rozbor. Z výsledů...
Kolektivní kontra komunitní
Dostálová, Johana ; Mertová, Martina (oponent) ; Hora, Jan (vedoucí práce)
Sídliště Povel je typickým příkladem území, které v rámci kolektivizace bydlení prošlo zásadní proměnou od komunitního způsobu života k anonymnímu obývání místa. Dochází tak k přetrhání vazeb mezi obyvateli navzájem i k místu samotnému. Toto odcizení se propisuje do situace obývaného prostředí. Potenciál předimenzovaného volného prostoru mezi paneláky, zůstává bez využití, vágní. Skrze prostorové intervence vkládám do „území nikoho“ příležitosti pro navázání nových vztahů. Tato vložená vrstva přispívá k celkové udržitelnosti území Povlu.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 47 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Viz též: podobná jména autorů
20 DOSTÁLOVÁ, Jana
20 Dostalová, Jana
20 Dostálová, Jana
1 Dostálová, Johana
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.