Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 92 záznamů.  začátekpředchozí83 - 92  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Nové trendy v produkci a spotřebě biopotravin
KORCOVÁ, Lucie
V literární rešerši jsem se věnovala legislativní úpravě ekologického zemědělství, vymezila jsem pojmy ekologické a konvenční zemědělství a dále jsem se zabývala principy ekologického zemědělství, kontrolním systémem, certifikací, označováním a kvalitou biopotravin a bioproduktů, biopotravinami na českém trhu a zpracovala jsem statistické údaje ekologického zemědělství a výroby biopotravin. V praktické části práce jsem se zabývala novými trendy v bioprodukci, novými trendy v prodeji biopotravin a biopotravinami ve veřejném stravování.
Analýza nabídky biopotravin ve stravování mimo domov
VOŘÍŠKOVÁ, Jaroslava
Tato práce se zabývá analýzou nabídky biopotravin ve stravování mimo domov. Hlavním cílem této práce je zjistit situaci v pražských restauracích, zda a z jakého důvody nabízejí nebo nenabízejí biopotraviny. Teoretická část obsahuje základní informace týkající se problematiky biopotravin, její produkce, způsobu kontroly a porovnání cen biopotravin a konvenčních potravin. Jsou zde také uvedeny metody a techniky marketingového výzkumu. Praktická část je rozdělena na dvě části. V první části byly vyhodnoceny otázky dotazníku. Tento dotazník byl provedený v rámci marketingového výzkumu. Druhá část obsahovala vyhodnocení stanovených hypotéz.
Biopotraviny ve výživě studentů Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích oboru Výchova ke zdraví
KRÁTOŠKOVÁ, Pavla
Záměrem práce bylo zjistit povědomí a vztah studentů Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích oboru Výchova ke zdraví k biopotravinám a jejich zařazování do diety. V teoretické části bylo charakterizováno ekologické zemědělství a biopotraviny na základě platné legislativy. Popsané zpracování a kvalita biopotravin a vliv těchto potravin na zdraví. V praktické části byly zpracovány výsledky dotazníkového šetření. Šetření bylo provedeno na 260 studentech oboru Výchova ke zdraví. Výsledky ukázaly, že studenti znají biopotraviny a zařazují je do diety.
Analýza nabídky biopotravin ve veřejném stravování
KRÁLÍKOVÁ, Hana
Ve své bakalářské práci zjišťuji situaci nabídky biopotravin v restauracích na jihu Čech. V úvodu své práce objasňuji teorii ohledně problematiky biopotravin. Praktická část obsahuje dotazníkové šetření, které jsem prováděla u padesáti restaurací sídlících na jihu Čech. V další části práce vyhodnocuji získaná data a vytvářím určité závěry. Dále navrhuji opatření pro rozšíření nabídky biopotravin.
Distribuce bioprodukce - biobedýnky
VOLENÍKOVÁ, Eva
This diploma thesis inquires into organic box distribution analysis. The main purpose of this thesis is to look more closely at organic box schemes and consumer behaviour related to organic boxes. First part focuses on organic farming and particular types of distribution channels used in organic farming. Second part identifies chosen organic box schemes and their members, such as farmers and co-operatives. These members as well as consumers were interviewed on a specific questionnaire-basis. All gathered data were later evaluated and synthesized. According to those, working hypotheses were assessed. At the end of this thesis, it was established that the supply of organic box schemes (farmers, co-operatives) meets its particular demand (consumers of organic food).
Analýza regionálního prodeje biopotravin v rámci specializovaných prodejen
PETROUŠKOVÁ, Romana
Biopotraviny jsou v současné době u spotřebitelů stále oblíbenější. Důvodem tohoto zvyšujícího zájmu je vyšší povědomí o těchto potravinách a větší dostupnost jejich prodeje. Specializované prodejny {\clq}qzdravé výživy``se tak stávají významným místem prodeje biopotravin, předávání zkušeností a získávání nových informací.Hlavním cílem práce je analýza prodeje biopotravin v rámci specializovaných prodejen "zdravé výživy", zejména strategie prodeje biopotravin, sortimentní skladby, podmínek a kultury prodeje, s ohledem na vývoj za poslední dva roky. Výstupem analýzy je vymezení silných a slabých stránek prodeje a komparace poptávky specializovaných prodejen s nabídkou regionální produkce.
Analýza trhu biopotravin z pohledu konečného spotřebitele
BARTOŠOVSKÁ, Lucie
Hlavní cílem práce je analyzovat spotřebitelské preference v oblasti biopotravin a navrhnout vhodný způsob prodeje biopotravin ve specializovaných prodejnách zdravých výživ. Práce je založena na analýze primárních dat získané dotazováním zákazníků zdravých výživ. V závěru jsou obsaženy jak výsledky práce tak doporučení pro prodejny zdravých výživ.
Postoje českých spotřebitelů k biopotravinám - marketingový výzkum
Maříková, Lucie ; Koudelka, Jan (vedoucí práce) ; Procházková, Markéta (oponent)
Cílem práce je popis biopotravin a ekologického zemědělství obecně. Teoretická část práce se zabývá zjištěním spotřebního a nákupního chování spotřebitelů biopotravin. Praktická část obsahuje marketingový výzkum biopotravin v České republice, který se zaměřuje na zjištění názorů, postojů a motivace spotřebitelů k nákupu biopotravin.
Jak čeští spotřebitelé vnímají biopotraviny - výzkum trhu biopotravin
Bártová, Lucie ; Vávra, Oldřich (vedoucí práce) ; Vácha, Petr (oponent)
Diplomová práce se zabývá výzkumem trhu biopotravin v České republice. Shrnuje obecné informace o biopotravinách, popisuje současné trendy v ekologickém zemědělství a ve spotřebě biopotravin. Práce přináší výsledky dotazníkového šetření, které zjišťovalo postoj spotřebitelů k biopotravinám a jejich informovanost v dané oblasti. Část práce je zaměřena na rozdíly v cenách mezi biopotravinami a konvenčními potravinami.
Analýza vybrané skupiny zboží - biopotraviny
Bosíková, Jana ; Kališová, Libuše (vedoucí práce) ; Černá, Jitka (oponent)
analýza postojů české populace k biopotravinám, porovnání se zahraničím, cenový výzkum

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 92 záznamů.   začátekpředchozí83 - 92  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.