Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 49 záznamů.  začátekpředchozí31 - 40další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Analýza činnosti penzionu "U Vítovců" ve vztahu k cestovnímu ruchu
VÍTOVCOVÁ, Ivana
Bakalářská práce se zabývá analýzou činnosti penzionu "U Vítovců" a současného stavu poskytovaných služeb zkoumaného podniku. Součástí práce je analýza současného stavu trhu ubytovacích a stravovacích zařízení ve vymezené oblasti a návrhy a opatření pro zvýšení kvality poskytovaných služeb a zvýšení návštěvnosti v podniku.
Nabídka služeb cestovního ruchu ve zvolené destinaci zapsané na seznamu UNESCO
KAMBOVÁ, Monika
Hlavním cílem práce bylo prostřednictvím analýzy nabídky a poptávky služeb cestovního ruchu vymezit roli cestovního ruchu pro lokalitu. Vedlejšími cíli bylo stanovit dopady cestovního ruchu na místní rozvoj. Dále poukázat na význam zápisu destinace na seznamu UNESCO a navrhnout možnosti zvýšení návštěvnosti destinace. V práci jsou uvedeny návrhy na zlepšení nabídky služeb a praktická aplikace jednoho z návrhů. V závěru jsou shrnuty výsledky a splnění cílů práce.
Charakteristika stravovacího úseku hotelu
Faltejsková, Zuzana ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Kondrashov, Alexey (oponent)
Tato práce řeší problematiku hotelového provozu, přičemž je důraz kladen především na stravovací úsek. Součástí práce je teoretická část vymezující základní pojmy v oblasti ubytovacích a stravovacích služeb, které jsou posléze využity v praktické části zabývající se charakteristikou Parkhotelu Praha. Na základě analýzy hotelu, jeho stravovacího úseku a konkurence jsou stanoveny silné a slabé stránky. Práce je poté zakončena konkrétními návrhy na zlepšení do budoucna.
Analýza služeb ve vybraném turistickém regionu Skotska
Velhartická, Tereza ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Bakos, Tomáš (oponent)
Bakalářská práce se zabývá ubytovacími a stravovacími službami ve vybraném turistickém regionu ve Skotsku. V teoretické části se práce soustřeďuje na definici základních pojmů z oblasti ubytovacích a stravovacích služeb. Dále sleduje charakteristiku Skotska, od faktografie přes historii, atraktivity, skotskou gastronomii, až po legislativu Velké Británie. V praktické části se práce věnuje analýze ubytovacích a stravovacích služeb ve třech skotských městech. Poslední kapitola praktické části je zaměřena na komparaci ubytovacích a stravovacích zařízení na základě vybraných charakteristik.
Úroveň vybraných stravovacích služeb ve zvolených odbytových zařízeních
DUDÁKOVÁ, Jana
Hlavním cílem diplomové práce je zjistit prostřednictvím srovnávací analýzy úroveň nabídky stravovacích služeb ve zvolených odbytových jednotkách. Na základě primárních a sekundárních informací stanovit food cost vybraných stravovacích služeb a jeho komparaci s ostatními stravovacími zařízeními. Vedlejším cílem práce je získání celkového přehledu o nabídce vybraných stravovacích zařízení, nákladech na suroviny, způsobu kalkulace, respektive výpočtu food cost a navržení vhodné skladby vybraných stravovacích služeb z pohledu atraktivity a optimálního food cost. Získané poznatky umožní převést vytvořenou nabídku do praxe a aplikovat jako možnou konkurenční výhodu stravovacího zařízení.
Návrh zajištění provozu v ubytovacích a stravovacích zařízeních pro specifickou skupinu klientů v oblasti Veselí nad Lužnicí
NOVÁKOVÁ, Lucie
Bakalářská práce analyzuje trh ubytovacích a stravovacích služeb v oblasti Veselí nad Lužnicí pro specifickou skupinu klientů - účastníky kongresového cestovního ruchu. Cílem práce je navrhnout zajištění provozu ubytovacího a stravovacího zařízení včetně zvláštností pro vybraný segment klientů. Data získaná dotazníkovým šetřením, řízenými rozhovory, pozorováním i zjištěnými sekundárními údaji napomohla odhalit nedostatky v dané oblasti. Na základě zjištěných údajů byly navrženy možné změny pro provoz v konkrétních ubytovacích a stravovacích zařízeních pro daný segment hostů.
Marketing ubytovacích služeb
Vydrová, Jana ; Procházková, Markéta (vedoucí práce) ; Novosad, Jaroslav (oponent)
Cílem této bakalářské práce je poukázat na specifika v aplikaci marketingových nástrojů v oblasti služeb a konkrétně služeb v cestovním ruchu. Práce dále vysvětluje, jaké marketingové přístupy jsou nejvhodnější pro podnikání v hoteliérství, a jak je možné je uplatnit v praxi. Teoretické poznatky jsou dále aplikovány na hotel Kamzík, při zpracování a zhodnocení jeho stávajícího marketingového řízení. V práci je využito několik metodických přístupů -- SWOT analýza hotelu, analýza vnějšího prostředí, analýza konkurence a segmentace hostů. Z marketingových analýz hotelu jsou dále vyvozovány návrhy na zlepšení a upevnění pozice hotelu na trhu. Hotel do současné doby marketingové řízení využíval jenom ve velmi omezeném rozsahu, proto navrhovaná řešení komplexně řeší situaci hotelu. V závěru práce je dále zpracován projekt propojení hotelu Kamzík s jiným hotelem do jednotného řetězce a jeho výhody a nevýhody z hlediska marketingu.
Analýza činnosti ubytovacího zařízení ve vztahu k cestovnímu ruchu
VEČERKOVÁ, Iveta
Hlavním cílem bakalářské práce je analyzovat trh ubytovacích služeb v regionu Příbramsko, analyzovat současný produkt hotelu Hájek Příbram a na základě situační analýzy navrhnout doporučení pro rozvoj služeb v destinaci a rozvoj služeb hotelu Hájek. Dalším cílem je zjistit, zda je oblast Příbramska zajímavá z hlediska cestovního ruchu a jaké atraktivity cestovního ruchu nejvíce lákají turisty přijíždějící do Příbramska.
Analýza druhů a forem cestovního ruchu ve zvolené oblasti - Votice
SKOPCOVÁ, Veronika
Hlavním cílem bakalářské práce je analyzovat druhy a formy cestovního ruchu ve zvolené oblasti {--} Votice. Vedlejším cílem práce je navrhnout a inovovat nabídku a připravit produktový balíček. Vlastní dotazníkové šetření potvrdilo dvě zvolené pracovní hypotézy {--} ve Voticích převládá domácí cestovní ruch a návštěvníci Votic a okolí jsou spíše tranzitující účastníci cestovního ruchu. Na základě výsledků vlastního dotazníkového šetření byly navrhnuty dva produktové balíčky.
Analýza ubytovacích a stravovacích služeb v oblasti Táborska
VOVSOVÁ, Jitka
Bakalářská práce se zabývá ubytovacími a stravovacími službami v oblasti Táborska. Hlavním cílem práce je analýza trhu ubytovacích a stravovacích služeb. Data byla čerpána z primárních a sekundárních zdrojů. Z dat získaných z řízených rozhovorů, dotazníkového šetření, pozorování a ze sekundárních zdrojů byla zpracována syntéza údajů. V závěru práce byly na základě syntézy údajů stanoveny návrhy a opatření pro ubytovací a stravovací zařízení ve zkoumané oblasti.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 49 záznamů.   začátekpředchozí31 - 40další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.