| |
|
Nabídka služeb cestovního ruchu ve zvolené destinaci zapsané na seznamu UNESCO
KAMBOVÁ, Monika
Hlavním cílem práce bylo prostřednictvím analýzy nabídky a poptávky služeb cestovního ruchu vymezit roli cestovního ruchu pro lokalitu. Vedlejšími cíli bylo stanovit dopady cestovního ruchu na místní rozvoj. Dále poukázat na význam zápisu destinace na seznamu UNESCO a navrhnout možnosti zvýšení návštěvnosti destinace. V práci jsou uvedeny návrhy na zlepšení nabídky služeb a praktická aplikace jednoho z návrhů. V závěru jsou shrnuty výsledky a splnění cílů práce.
|
|
Charakteristika stravovacího úseku hotelu
Faltejsková, Zuzana ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Kondrashov, Alexey (oponent)
Tato práce řeší problematiku hotelového provozu, přičemž je důraz kladen především na stravovací úsek. Součástí práce je teoretická část vymezující základní pojmy v oblasti ubytovacích a stravovacích služeb, které jsou posléze využity v praktické části zabývající se charakteristikou Parkhotelu Praha. Na základě analýzy hotelu, jeho stravovacího úseku a konkurence jsou stanoveny silné a slabé stránky. Práce je poté zakončena konkrétními návrhy na zlepšení do budoucna.
|
|
Analýza služeb ve vybraném turistickém regionu Skotska
Velhartická, Tereza ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Bakos, Tomáš (oponent)
Bakalářská práce se zabývá ubytovacími a stravovacími službami ve vybraném turistickém regionu ve Skotsku. V teoretické části se práce soustřeďuje na definici základních pojmů z oblasti ubytovacích a stravovacích služeb. Dále sleduje charakteristiku Skotska, od faktografie přes historii, atraktivity, skotskou gastronomii, až po legislativu Velké Británie. V praktické části se práce věnuje analýze ubytovacích a stravovacích služeb ve třech skotských městech. Poslední kapitola praktické části je zaměřena na komparaci ubytovacích a stravovacích zařízení na základě vybraných charakteristik.
|
|
Úroveň vybraných stravovacích služeb ve zvolených odbytových zařízeních
DUDÁKOVÁ, Jana
Hlavním cílem diplomové práce je zjistit prostřednictvím srovnávací analýzy úroveň nabídky stravovacích služeb ve zvolených odbytových jednotkách. Na základě primárních a sekundárních informací stanovit food cost vybraných stravovacích služeb a jeho komparaci s ostatními stravovacími zařízeními. Vedlejším cílem práce je získání celkového přehledu o nabídce vybraných stravovacích zařízení, nákladech na suroviny, způsobu kalkulace, respektive výpočtu food cost a navržení vhodné skladby vybraných stravovacích služeb z pohledu atraktivity a optimálního food cost. Získané poznatky umožní převést vytvořenou nabídku do praxe a aplikovat jako možnou konkurenční výhodu stravovacího zařízení.
|
|
Návrh zajištění provozu v ubytovacích a stravovacích zařízeních pro specifickou skupinu klientů v oblasti Veselí nad Lužnicí
NOVÁKOVÁ, Lucie
Bakalářská práce analyzuje trh ubytovacích a stravovacích služeb v oblasti Veselí nad Lužnicí pro specifickou skupinu klientů - účastníky kongresového cestovního ruchu. Cílem práce je navrhnout zajištění provozu ubytovacího a stravovacího zařízení včetně zvláštností pro vybraný segment klientů. Data získaná dotazníkovým šetřením, řízenými rozhovory, pozorováním i zjištěnými sekundárními údaji napomohla odhalit nedostatky v dané oblasti. Na základě zjištěných údajů byly navrženy možné změny pro provoz v konkrétních ubytovacích a stravovacích zařízeních pro daný segment hostů.
|
|
Marketing ubytovacích služeb
Vydrová, Jana ; Procházková, Markéta (vedoucí práce) ; Novosad, Jaroslav (oponent)
Cílem této bakalářské práce je poukázat na specifika v aplikaci marketingových nástrojů v oblasti služeb a konkrétně služeb v cestovním ruchu. Práce dále vysvětluje, jaké marketingové přístupy jsou nejvhodnější pro podnikání v hoteliérství, a jak je možné je uplatnit v praxi. Teoretické poznatky jsou dále aplikovány na hotel Kamzík, při zpracování a zhodnocení jeho stávajícího marketingového řízení. V práci je využito několik metodických přístupů -- SWOT analýza hotelu, analýza vnějšího prostředí, analýza konkurence a segmentace hostů. Z marketingových analýz hotelu jsou dále vyvozovány návrhy na zlepšení a upevnění pozice hotelu na trhu. Hotel do současné doby marketingové řízení využíval jenom ve velmi omezeném rozsahu, proto navrhovaná řešení komplexně řeší situaci hotelu. V závěru práce je dále zpracován projekt propojení hotelu Kamzík s jiným hotelem do jednotného řetězce a jeho výhody a nevýhody z hlediska marketingu.
|
|
Analýza činnosti ubytovacího zařízení ve vztahu k cestovnímu ruchu
VEČERKOVÁ, Iveta
Hlavním cílem bakalářské práce je analyzovat trh ubytovacích služeb v regionu Příbramsko, analyzovat současný produkt hotelu Hájek Příbram a na základě situační analýzy navrhnout doporučení pro rozvoj služeb v destinaci a rozvoj služeb hotelu Hájek. Dalším cílem je zjistit, zda je oblast Příbramska zajímavá z hlediska cestovního ruchu a jaké atraktivity cestovního ruchu nejvíce lákají turisty přijíždějící do Příbramska.
|
|
Analýza druhů a forem cestovního ruchu ve zvolené oblasti - Votice
SKOPCOVÁ, Veronika
Hlavním cílem bakalářské práce je analyzovat druhy a formy cestovního ruchu ve zvolené oblasti {--} Votice. Vedlejším cílem práce je navrhnout a inovovat nabídku a připravit produktový balíček. Vlastní dotazníkové šetření potvrdilo dvě zvolené pracovní hypotézy {--} ve Voticích převládá domácí cestovní ruch a návštěvníci Votic a okolí jsou spíše tranzitující účastníci cestovního ruchu. Na základě výsledků vlastního dotazníkového šetření byly navrhnuty dva produktové balíčky.
|
|
Analýza ubytovacích a stravovacích služeb v oblasti Táborska
VOVSOVÁ, Jitka
Bakalářská práce se zabývá ubytovacími a stravovacími službami v oblasti Táborska. Hlavním cílem práce je analýza trhu ubytovacích a stravovacích služeb. Data byla čerpána z primárních a sekundárních zdrojů. Z dat získaných z řízených rozhovorů, dotazníkového šetření, pozorování a ze sekundárních zdrojů byla zpracována syntéza údajů. V závěru práce byly na základě syntézy údajů stanoveny návrhy a opatření pro ubytovací a stravovací zařízení ve zkoumané oblasti.
|