Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 40 záznamů.  předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Výroba drůbežích masných výrobků
Műllerová, Šárka
Výroba drůbežích masných výrobků v dnešní době stoupá vlivem zvýšené poptávky spotřebitelů, kteří drůbeží maso často upřednostňují před ostatními druhy masa. Je to způsobeno jeho cenou, lehkou stravitelností a dále také např. menším obsahem cholesterolu. Existuje široký sortiment drůbežích masných výrobků, díky kterému se také zvedala poptávka po drůbežích masných výrobcích. Dnes se sortiment drůbežích masných výrobků vyrovnává sortimentu masných výrobků z velkých jatečných zvířat. Najdeme zde vše od klobás, párků, tlačenek, špekáčků, uzeného drůbežího masa až po sušené drůbeží maso, koncentráty z drůbežího masa, drůbeží polotovary a mnohé další. Také výrobní postupy drůbežích masných výrobků se podstatně neliší od postupů, které se používají při výrobě z masa velkých jatečných zvířat. Výrobky označené jako drůbeží musí obsahovat minimálně 50 % drůbežího masa ze všech druhů použitého masa.
Vliv přídavku česnekového extraktu do krmné dávky drůbeže na senzorické vlastnosti masa
Janíčková, Tereza
V práci byl sledován vliv přídavků česnekového olejového extraktu do krmné dávky 72 brojlerovým kohoutkům Ross 308 na jejich živou hmotnost, podíl jatečně opracovaného těla kohoutků, výtěžnost prsní a stehenní svaloviny, obsah vybraných složek masa, kterými byla sušina, tuk a dusíkaté látky, a zejména na senzorické vlastnosti prsní a stehenní svaloviny. Kohoutci byli rozděleni do 3 skupin (1 kontrolní a 2 pokusné), kdy krmné směsi obsahovaly 0 g; 5 g a 10 g česnekového olejového extraktu na kilogram krmné směsi. Hlavním cílem bylo zjistit jatečnou výtěžnost prsní a stehenní svaloviny kohoutků a zejména senzorické ohodnocení jejich prsní a stehenní svaloviny z kontrolní a pokusných skupin. Přídavek česnekového olejového extraktu neměl pozitivní statisticky průkazný vliv (P > 0,05) na výtěžnost prsní a stehenní svaloviny kohoutků. V rámci senzorického ohodnocení prsní svaloviny byl statisticky průkazný pozitivní vliv prokázán pouze u přídavku 10 g česnekového olejového extraktu na kg směsi a to na její žvýkatelnost (P < 0,01) a šťavnatost (P < 0,05). V rámci ohodnocení stehenní svaloviny byl statisticky průkazný pozitivní vliv prokázán pouze u přídavku 10 g česnekového olejového extraktu na kg směsi a to na její šťavnatost (P < 0,01). Přídavky česnekového olejového extraktu neměly negativní dopad na hodnocené parametry kromě neprůkazně nižších hodnot (P > 0,05) v rámci dusíkatých látek u obou svalovin, sušiny u prsní svaloviny a procentické výtěžnosti stehenní svaloviny. Přídavek česnekového olejového extraktu nepůsobil negativně a ze senzorického ohodnocení prsní a stehenní svaloviny vyplývá, že dávka 10 g česnekového olejového extraktu na kilogram krmné směsi dosahovala lepších výsledků ve srovnání s nižším přídavkem tohoto extraktu.
Vady drůbežího masa
Rumanová, Monika
Bakalářská práce pojednává o kvalitě masa drůbeže se zaměřením na vady drůbežího masa. Mezi významné charakteristiky kvality drůbežího masa patří zejména vzhled drůbežího masa a jeho vady, barva drůbežího masa a kůže, textura masa a také jeho chuť a vůně. Nejčastějšími vadami drůbežího masa jsou jakostní odchylky PSE a DFD. Zlepšení funkční kvality PSE masa lze dosáhnout jeho mícháním s masem normálním, použitím do výrobků, jejichž kvalitu toto maso neovlivnilní a dále úpravou jeho pH pomocí solí a fostátů. Maso s DFD vadou je třeba vzhledem k vysoké mikrobiologické nestabilitě urychleně zpracovat do tepelně opracovaných produktů. Snížení výskytu vadného masa lze dosáhnout omezením stresových faktorů během zpracovatelského procesu a také dodržováním technologických zásad během jednotlivých operací, které následují po poražení drůbeže.
Nalezení tržní hodnoty Drůbežářského závodu Klatovy, a.s. k 1. lednu 2014
Novák, Michal ; Heřman, Jan (vedoucí práce) ; Kislingerová, Eva (oponent)
Diplomová práce se zabývá oceněním společnosti Drůbežářský závod Klatovy, a.s., který sídlí v Klatovech a velikostí se řadí mezi největší zpracovatele českého drůbežího masa v České republice. Cílem diplomové práce je prostřednictvím komplexního řešení, tj. podchycení a vyhodnocení hlavních atributů, které podstatným způsobem ovlivňují, či by mohly ovlivnit tržní hodnotu podniku k 1. lednu 2014, jež z definice Mezinárodních oceňovacích standardů vychází jako odhad. Nalezená hodnota bude odrážet vliv vstupu strategického partnera. Účel ocenění, které bude nezávisle provedeno dvěma přístupy -- metodou DCF APV a metodou kapitalizovaných čistých výnosů při propočtu výnosové hodnoty paušální metodou, která spočívá přímo ve zjištění hodnoty pro vlastníky. Výsledná hodnota je následně stanovena v intervalu hodnot jedné tržní kmenové akcie k datu ocenění. Diplomová práce pro lepší orientaci čtenáře v textu se strukturuje do sedmi kapitol, které zahrnují základní profil podniku, strategickou analýzu, finanční analýzu, generátory hodnoty, sestavení finančního plánu, ocenění a posléze kompletní souhrnné ocenění spolu s analýzou citlivosti na změnu nákladů kapitálu. Uvedené tematické celky se dále člení na podkapitoly. Napříč textem jsou využívány mimo jiné pokročilé statistické metody spolu se statistickým programem R, které mají posloužit k úspěšnému naplnění vytčeného cíle.
Konkurenceschopnost ČR na evropském trhu drůbežího masa
Grossová, Jana
Předkládaná diplomová práce je zaměřena na specifikaci konkurenceschopnosti českých producentů na evropském trhu drůbežího masa. Zabývá se vývojem produkce a celkovou bilancí českého trhu. Identifikuje základní faktory určující efektivnost českých producentů na trhu a porovnává její úroveň s vybranými státy Evropské unie. Na českém trhu analyzuje základní faktory nabídky i poptávky, spotřebu a bilanci drůbežího masa, vývoj cen ve všech stupních vertikály, tj. cen zemědělských výrobců, cen průmyslových výrobců a spotřebitelských cen a zahraničního obchodu. Dále sleduje konkurenceschopnost dvou vybraných českých podniků, které se zabývají chovem drůbeže, zpracování základní suroviny a poté prodejem kuřecího masa konečnému spotřebiteli.
Faktory ovlivňující kvalitu drůbežího masa
Strmiska, Vladislav
Práce byla zaměřena na vnější a vnitřní faktory ovlivňující jakost drůbežího masa. Mezi vnější faktory patří druh drůbeže, plemeno, věk a pohlaví, které ovlivňují výtěžnost cenných masitých partií a technologické, senzorické a nutriční vlastnosti masa. Vnitřními faktory působícími na jakost masa jsou výživa, podmínky chovu, předporážková manipulace a jatečné opracování. Výživa ovlivňuje podíl jednotlivých obsahových složek masa a rychlost růstu drůbeže. Způsob chovu podporuje genetický potenciál drůbeže a má vliv i na výsledné jatečné zpracování masa. Způsoby přepravy a předporážková manipulace s drůbeží mohou změnit chemické složení masa vlivem stresu, nebo může dojít k poranění a poškození jatečného těla. Správným zpracováním se produkují jatečná těla bez poškozené kůže, krevních sraženin, zlomených kostí, nebo mikrobiální kontaminace.
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen - drůbeží maso
DRAHOŠOVÁ, Zuzana
Nejprve se tato práce zabývá teorií cen, cenotvorbou, cenovými pojmy, elasticitou poptávky a nakonec ekonomikou chovu drůbeže. Na ni navazuje metodika, která zahrnuje vzorce a postupy použité ke splnění cíle. Nejdůležitější je praktická část, která zachycuje vývoj spotřeby masa a také vývoj zahraničního obchodu. Analyzuje a hodnotí cenový vývoj jatečných kuřat I. třídy jakosti a krmných směsí pro kuřata pomocí řetězových a bazických indexů. Dále zjišťuje přítomnost sezónního kolísání a na základě spektrální analýzy predikuje budoucí vývoj cen jatečných kuřat. Také obsahuje korelační analýzu mezi cenami krmných směsí a cenami jatečných kuřat. Poslední kapitola se zabývá ovlivněním hospodářského výsledku zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen jatečných kuřat.
Hodnocení obliby drůbežího masa a drůběžích masných výrobků u vybraných skupin obyvatelstva
LIŠKOVÁ, Blanka
Tato diplomová práce se zabývá problematikou drůbežího masa a drůbežích masných výrobků. V úvodní části je nastíněna spotřeba masa v rozvinutých a rozvojových zemích a vlastní cíl práce. Druhá kapitola se zabývá historií zpracování masa a masných výrobků, vývojem spotřeby drůbežího masa u nás i ve světě. Je popsáno složení drůbežího masa a jeho základní složky. Třetí kapitola je věnována druhům drůbeže, krátce popsán výkrm a výroba masných výrobků, masná výroba a bezpečnost potravin. Praktická část diplomové práce se zabývá postojem spotřebitele k drůbežímu masu a drůbežím masným výrobkům dotazníkovou formou. Výzkum dotazníkovou metodou byl rozdělen na etapy: - příprava a návrh dotazníku - zveřejnění - zpracování - vyhodnocení dotazníků V závěru práce je provedeno zhodnocení významu drůbežího masa, jeho perspektiva ve výživě lidí do budoucna.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 40 záznamů.   předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.