Original title: Využití různých technik enkapsulace k řízenému uvolňování aktivních látek v potravinářských a kosmetických přípravcích
Translated title: Use of some encapsulation techniques to controlled release of active substances in food and cosmetics products.
Authors: Skoumalová, Petra ; Rittich, Bohuslav (referee) ; Kráčmar, Stanislav (referee) ; Márová, Ivana (advisor)
Document type: Doctoral theses
Year: 2015
Language: cze
Publisher: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract: [cze] [eng]

Keywords: analytical centrifugation; antimicrobial activity; antioxidants; caffeine; dynamic light scattering; encapsulation; enzymes; flow cytometry; gold nanoparticle; immobilization; liposomes; lysozyme; nisin; polysaccharide particles; probiotic bacteria; analytická centrifugace; antimikrobiální aktivita; antioxidanty; dynamický rozptyl světla; enkapsulace; enzymy; imobilizace; kofein; liposomy; lysozym; nisin; polysacharidové částice; probiotika; průtoková cytometrie; částice zlata

Institution: Brno University of Technology (web)
Document availability information: Fulltext is available in the Brno University of Technology Digital Library.
Original record: http://hdl.handle.net/11012/51757

Permalink: http://www.nusl.cz/ntk/nusl-606476


The record appears in these collections:
Universities and colleges > Public universities > Brno University of Technology
Academic theses (ETDs) > Doctoral theses
 Record created 2024-04-02, last modified 2024-04-03


No fulltext
  • Export as DC, NUŠL, RIS
  • Share