Název:
Minipivovar s restaurací
Překlad názvu:
Microbrewery with restaurant
Autoři:
Mikasová, Natálie ; Kacálková, Lenka (oponent) ; Kacálek, Petr (vedoucí práce) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2024
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstrakt: [cze][eng]
Předmětem diplomové práce je zpracování projektové dokumentace pro provedení stavby. Cílem práce je návrh minipivovaru s restaurací. Objekt je navržen v okrajové části obce Dymokury, okres Nymburk ve středočeském kraji. Jedná se o samostatně stojící stavbu o 3 podlažích, o dvou nadzemních podlaží a je částečně podsklepen. Objekt je založen na základových pasech z monolitického betonu, obvodové zdivo v suterénu a stropní konstrukce jsou řešeny jsou železobetonové. Obvodové konstrukce nadzemních podlaží a vnitřní nosné zdivo a nenosné příčky jsou řešeny z keramického zdiva a objekt je zastřešen jednoplášťovou plochou střechou s extenzivní zelení. V objektu se nachází prostory minipivovaru, prostory restaurace (kuchyň, sklady surovin) a prostory stravování. Dále se v objektu nachází zázemí pro zaměstnance s hygienickým zázemím, hygienické zázemí pro hosty restaurace, technická místnost a strojovna vzduchotechniky.
The subject of the master’s thesis is the preparation of project documentation for construction. The goal of the work is the design of a microbrewery with a restaurant. The building is designed in the outskirts of the village of Dymokury, Nymburk district in the Central Bohemian region. It is a detached building with 3 floors, two above ground floors and a partial basement. The building is based on foundations made of monolithic concrete, the perimeter masonry in the basement and the ceiling structure are made of reinforced concrete. The perimeter structures of the above-ground floors and the internal load-bearing masonry and non-load-bearing partitions are made of ceramic masonry, and the building is covered with a single-layer flat roof with extensive greenery. The building has premises for a microbrewery, premises for a restaurant (kitchen, storage of raw materials) and catering premises. In addition, the building has facilities for employees with hygienic facilities, hygienic facilities for restaurant guests, a technical room and an air conditioning machine room.
Klíčová slova:
Diplomová práce; extenzivní zeleň; keramické zdivo; minipivovar; novostavba; plochá vegetační střecha; restaurace; trojpodlažní; částečné podsklepení; železobetonové monolitické desky; ceramic masory; extensive greenery; flat vegeted roof; Master’s thesis; microbrewery; new construction; partially basement; reinforced concrete monolithic slabs; restaurant; tree-story
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: https://hdl.handle.net/11012/244687