Název:
Spokojenost zákazníků
Překlad názvu:
Customer Satisfaction
Autoři:
Němec, Filip ; Sehnal, Stanislav (oponent) ; Schüller, David (vedoucí práce) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2018
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstrakt: [cze][eng]
Cílem diplomové práce je zhodnocení spokojenosti zákazníků vybrané restaurace za pomoci Porterovy analýzy, SWOT analýzy, analýzy marketingového mixu, shlukové a regresní analýzy a testu kontingence a návrh opatření, která povedou ke zlepšení její úrovně. Práce se dělí na tři základní části - teoretickou, analytickou a návrhovou. První část popisuje teoretická východiska v oblasti spokojenosti zákazníka. Například to, jak se spokojenost měří a jak se zákazník chová. Následná analytická část se zaměřuje na vyhodnocení spokojenosti zákazníků dané restaurace a interpretaci výsledků. V poslední části práce jsou vzhledem k výsledkům analýz navržena nová opatření, která povedou ke zlepšení celkové spokojenosti zákazníků restaurace.
The aim of this master thesis is analysing customer satisfaction of restaurant company by Porters analysis, SWOT analysis, marketing mix analysis, cluster and regression analysis and contingency test and draft measures which will lead to improvement of her level. The thesis consists of three parts - theoretical, analytical and proposal. The first part describes theoretical resources in area of customer satisfaction. For example, how satisfaction is measured and how the customer behaves. The aim of practical part is to evaluate the customer satisfaction in the choosen restaurant and interpretation of calculated results. In the last part of this work, there are proposed new disposals in view of results of analysis, which will lead to improvement of total customer satisfaction of the restaurant.
Klíčová slova:
chování zákazníka; dotazník; marketing služeb; marketingový výzkum; spokojenost zákazníka; customer behavior; customer satisfaction; marketing of services; marketing Research; questionnaire
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/81287