Název:
Stanovení obsahu akrylamidu v kávě
Překlad názvu:
Determination of acrylamide content in coffee
Autoři:
Janíčková, Vlasta ; Obruča, Stanislav (oponent) ; Svoboda, Zdeněk (vedoucí práce) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2017
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstrakt: [cze][eng]
Cílem bakalářské práce bylo stanovení obsahu akrylamidu ve vybraných vzorcích pražených mletých káv. Jednotlivé vzorky kávy se od sebe lišily obchodní značkou a druhem. V praktické části práce bylo provedeno stanovení obsahu akrylamidu v jednotlivých vzorcích káv metodou plynové chromatografie v kombinaci s hmotnostním detektorem.
The aim of this bachelor thesis was determination of the acrylamide levels in selected types of roasted ground coffee. The particular samples of coffee differed in brand and composition. In practical part the determination of acrylamide levels in coffee extracts was analyzed by using gas chromatography in combination with mass spectrometry.
Klíčová slova:
akrylamid; Arabica; GC/MS; Káva; Maillardova reakce; Robusta; acrylamide; Arabica; Coffee; GC/MS; Maillard reaction; Robusta
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/65329