Název:
Analýza pracovního místa vedoucí kuchařky v základní škole
Překlad názvu:
Analysis of the Head cook's job position at primary school
Autoři:
Vampolová, Miloslava ; Trojanová, Irena (vedoucí práce) ; Trunda, Jiří (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2012
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Závěrečná bakalářská práce se zabývá analýzou pracovního místa vedoucí kuchařky. Jejím hlavním cílem je zmapování nezbytných kvalifikačních předpokladů, znalostí a dovedností, a to jak v oblasti odborné, tak manažerské. Prostřednictvím dotazníkového šetření byly získány všechny relevantní informace potřebné k popisu pracovního místa a rovněž ke specifikaci požadavků na tuto pracovní pozici. Prostřednictvím dotazníku bylo rovněž zjištěno, které odborné a manažerské kompetence jsou preferovány při obsazování vedoucí pozice ve školním stravování. Výsledky výzkumného šetření se pak staly podkladem pro vytvoření návodu, jak popsat pracovní místo a pracovní náplň na pozici vedoucí školní jídelny v základní škole. Tento návod je prezentován v závěru práce.This work deals with analysis of Head cook's job position at primary school. Its aim is to map necessary qualification, knowledge and abilities in the field of professional and management competence. All the relevant information needed to describe the job and to specify demands on this job was gathered through the survey. At the same time the survey showed, which professional and management competence was preferred when filling the head position in school boarding. The results of the survey were used as a source to make an instruction how to describe the primary school head cook's job. This instruction is presented at the end of the work.
Klíčová slova:
Analýza pracovního místa; kompetence; popis pracovního místa; specifikace požadavku na pracovní místo; competence; Job analysis; job description; specification of job demands