Název:
Chcu víno! - mobilní aplikace pro komunikaci zákazníka s vinařem
Překlad názvu:
Chcu víno! - Mobile App for Communication of a Customer with a Wine Maker
Autoři:
Adamec, Martin ; Szőke, Igor (oponent) ; Herout, Adam (vedoucí práce) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2018
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstrakt: [cze][eng]
Cílem této práce je vytvořit mobilní aplikaci pro operační systém Android, která propojí především drobné vinaře se zákazníky. V aplikaci si potenciální zákazník zadá oblast hledání a zprávu pro vinaře. Na základě této poptávky se rozešlou zprávy vinařům v dané oblasti. Přijmutím poptávky vinařem dostane zákazník informaci, že je dostupný. Případné upřesnění poptávky či nabídky lze uskutečnit pomocí soukromých zpráv v aplikaci. Aplikace je vytvořena s důrazem na jednoduchost použití a respektuje Material Design. Data jsou ukládána pomocí technologie Firebase od Google, notifikace jsou zasílány pomocí služby Firebase Cloud Messaging. S ohledem na jednoduchost jsou výsledkem dvě aplikace, první Mám víno! je určena pro vinaře. Druhá aplikace Chcu víno! slouží výhradně pro zákazníky, kteří pomocí ní vyhledají vinaře.
The aim of this thesis is to create a mobile application for Android that will connect small wineries with their customers. The result is two applications, the first of which is for wineries and the second one for customers, who can search wineries by simple criteria, save them as favorites, make notes and much more. The applications respects Material Design rules. Google Firebase is used for work with data and Firebase Cloud Messaging handles notifications between devices.
Klíčová slova:
Android; Butter Knife; FCM; Firebase; Firestore; Material Design; mobilní aplikace; vinařství; víno; Android; Butter Knife; FCM; Firebase; Firestore; Material Design; mobile application; wine; winery
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/84899