Název:
Strava obyvatel Prahy v první polovině 19. století
Překlad názvu:
Nourishment of Prague citizens in the first half of 19th century
Autoři:
Franc, Martin Typ dokumentu: Příspěvky z konference Konference/Akce: Dobrou chuť, velkoměsto, Praha (CZ), 2004-10-05 / 2004-10-06
Rok:
2007
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Studie se zabývá stravováním nižších a středních vrstev obyvatelstva Prahy v první polovině devatenáctého století především na základě lékařských topografií a kuchařských knih. Zamýšlí se i nad otázkou specifických pražských stravovacích zvyklostí v dané době.The study deals with boarding of low and middle class in Prague in the first half of the 19th century in particular on the basis of medical topographies and cookery books. It attends to the question of specific Prague eating habits in those times, too.
Klíčová slova:
19th century; food history; Prague Číslo projektu: CEZ:AV0Z80770509 (CEP) Zdrojový dokument: Dobrou chuť, velkoměsto, ISBN 978-80-86852-16-4, ISSN 0231-7443
Instituce: Masarykův ústav a Archiv AV ČR
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dokument je dostupný v příslušném ústavu Akademie věd ČR. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11104/0150245