Original title:
Strava obyvatel Prahy v první polovině 19. století
Translated title:
Nourishment of Prague citizens in the first half of 19th century
Authors:
Franc, Martin Document type: Papers Conference/Event: Dobrou chuť, velkoměsto, Praha (CZ), 2004-10-05 / 2004-10-06
Year:
2007
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Studie se zabývá stravováním nižších a středních vrstev obyvatelstva Prahy v první polovině devatenáctého století především na základě lékařských topografií a kuchařských knih. Zamýšlí se i nad otázkou specifických pražských stravovacích zvyklostí v dané době.The study deals with boarding of low and middle class in Prague in the first half of the 19th century in particular on the basis of medical topographies and cookery books. It attends to the question of specific Prague eating habits in those times, too.
Keywords:
19th century; food history; Prague Project no.: CEZ:AV0Z80770509 (CEP) Host item entry: Dobrou chuť, velkoměsto, ISBN 978-80-86852-16-4, ISSN 0231-7443
Institution: Masaryk Institute and Archives of the ASCR AS ČR
(web)
Document availability information: Fulltext is available at the institute of the Academy of Sciences. Original record: http://hdl.handle.net/11104/0150245