Název:
Language, patriotism and cuisine: the formation of the Czech national culture in central Europe
Překlad názvu:
Jazyk, vlastenectví a kuchyně: utváření české národní kultury ve střední Evropě
Autoři:
Petráňová, Lydia Typ dokumentu: Příspěvky z konference Konference/Akce: Diffusion of Food Culture: Cookery and Food Education in Europe since the eighteenth century. Symposium of the International Commission for Research into European Food History (ICREFH) /8./, Prague (CZ), 2003-09-30 / 2003-10-05
Rok:
2005
Jazyk:
eng
Abstrakt: [eng][cze] How and why food culture in Czech lands has changed during the last two centuries and the factors - social, economic and educational - which have contributed to its diffusion.Jak a proč se měnila kultura stravování v českých zemích v průběhu posledních dvou století a kterými společenskými, hospodářskými a výchovnými faktory byly tyto změny ovlivněny.
Klíčová slova:
Cookery education; National cuisine; National culture Číslo projektu: CEZ:AV0Z9058907 (CEP) Zdrojový dokument: The Diffusion of Food Culture in Europe from the late eighteenth century to the present day, ISBN 80-200-1325-3
Instituce: Etnologický ústav AV ČR
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dokument je dostupný v příslušném ústavu Akademie věd ČR. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11104/0118408