Název:
Determination of saccharides in beverages by capillary electrophoresis and MALDI-TOF mass spectrometry
Autoři:
Žídková, Jitka ; Přibyla, Lubomír ; Chmelík, Josef Typ dokumentu: Příspěvky z konference Konference/Akce: International Symposium Separations in the BioSciences SBS 2001 /2./, Praha (CZ), 2001-09-17 / 2001-09-20
Rok:
2001
Jazyk:
eng
Abstrakt: A fast method for the detection of addition of cheap sweeteners in beverages based on combination of matrix assisted laser desorption/ionisation time of flight (MALDI-TOF) mass spectrometry with capillary electrophoresis has been developed. Capillary electrophoresis has been employed to detect the ratio of concentration of major saccharides. Application of these techniques to orange juices is presented.
Klíčová slova:
capillary electrophoresis; MALDI-TOF MS; saccharides Číslo projektu: EP9410 Poskytovatel projektu: GA MZe Zdrojový dokument: 2nd International Symposium Separations in the BioSciences SBS 2001, ISBN 80-7080-437-8
Instituce: Ústav analytické chemie AV ČR
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dokument je dostupný v příslušném ústavu Akademie věd ČR. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11104/0059630