Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Aplikace stanovení sacharidu v mlékárenských výrobcích
Přibyla, Lubomír ; Černý, V.
Jsou popsány 2 hlavní významy fermentačního procesu při výrobě sýrů švýcarského typu. První je fermentace mléčného cukru starterem. Zpracovává se během výroby produkcí sýřeniny. Druhý spočívá v katabolismu laktátu Propionobacterium ssp. během dozrávání ve sklepě.
Roční zpráva řešení projektu QF4082 za rok 2005
Černý, V. ; Přibyla, Lubomír
Funkční prototyp prístroje pro elektroforetická stanovení vybraných analytů, zejména cukrů.
Determination of saccharides in beverages by capillary electrophoresis and MALDI-TOF mass spectrometry
Žídková, Jitka ; Přibyla, Lubomír ; Chmelík, Josef
A fast method for the detection of addition of cheap sweeteners in beverages based on combination of matrix assisted laser desorption/ionisation time of flight (MALDI-TOF) mass spectrometry with capillary electrophoresis has been developed. Capillary electrophoresis has been employed to detect the ratio of concentration of major saccharides. Application of these techniques to orange juices is presented.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.