Název:
Klimatizace kuchyně a výdejny jídel
Překlad názvu:
Air conditioning of kitchen and butttery hatch
Autoři:
Dvořák, Vlastimil ; Košner, Jan (oponent) ; Janotková, Eva (vedoucí práce) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2012
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstrakt: [cze][eng]
Diplomová práce se zabývá návrhem a dimenzováním zařízení pro klimatizaci kuchyně a výdejny jídel v administrativní budově dle zadaných parametrů. Diplomová práce začíná výpočtovou částí, která obsahuje stanovení množství větracího vzduchu, výpočet tepelných ztrát a tepelné zátěže objektu. Dále jsou zde uvedeny psychrometrické výpočty klimatizačního zařízení pro letní a pro zimní provoz. Následuje část návrhová, která obsahuje návrh koncových prvků, návrh a dimenzování vzduchovodů a návrh a umístění klimatizační jednotky. Součástí práce je technická zpráva, seznam použitého materiálu a výkresová dokumentace.
This thesis describes the design and dimensioning of a device for air conditioning in kitchen and dispensing room in the administrative building according to the given parameters. The thesis begins with a calculation part that contains the determination of ventilation air, the calculation of heat losses and heat load of the object. In addition, here are psychrometrics calculations of air-conditioning device for summer and winter operation. The following is part of the design, which includes design of terminal components, design and sizing ductwork and the design and location of air-conditioning unit. The thesis includes a technical report, list of used materials and drawing documentation.
Klíčová slova:
Klimatizace; kuchyně; větrání; Air-conditioning; kitchen; ventilation
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/12147