Original title:
Klimatizace kuchyně a výdejny jídel
Translated title:
Air conditioning of kitchen and butttery hatch
Authors:
Dvořák, Vlastimil ; Košner, Jan (referee) ; Janotková, Eva (advisor) Document type: Master’s theses
Year:
2012
Language:
cze Publisher:
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství Abstract:
[cze][eng]
Diplomová práce se zabývá návrhem a dimenzováním zařízení pro klimatizaci kuchyně a výdejny jídel v administrativní budově dle zadaných parametrů. Diplomová práce začíná výpočtovou částí, která obsahuje stanovení množství větracího vzduchu, výpočet tepelných ztrát a tepelné zátěže objektu. Dále jsou zde uvedeny psychrometrické výpočty klimatizačního zařízení pro letní a pro zimní provoz. Následuje část návrhová, která obsahuje návrh koncových prvků, návrh a dimenzování vzduchovodů a návrh a umístění klimatizační jednotky. Součástí práce je technická zpráva, seznam použitého materiálu a výkresová dokumentace.
This thesis describes the design and dimensioning of a device for air conditioning in kitchen and dispensing room in the administrative building according to the given parameters. The thesis begins with a calculation part that contains the determination of ventilation air, the calculation of heat losses and heat load of the object. In addition, here are psychrometrics calculations of air-conditioning device for summer and winter operation. The following is part of the design, which includes design of terminal components, design and sizing ductwork and the design and location of air-conditioning unit. The thesis includes a technical report, list of used materials and drawing documentation.
Keywords:
Air-conditioning; kitchen; ventilation; Klimatizace; kuchyně; větrání
Institution: Brno University of Technology
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Brno University of Technology Digital Library. Original record: http://hdl.handle.net/11012/12147