Název:
Konzervace potravin pomocí vysokých tlaků
Překlad názvu:
Preservation of foods by high hydrostatic pressure
Autoři:
Kamarád, Jiří ; Houška, M. Typ dokumentu: Příspěvky z konference Konference/Akce: Konference českých a slovenských fyziků /14./, Plzeň (CZ), 2002-09-09 / 2002-09-12
Rok:
2002
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] V příspěvku je testována nová technologie sterilizace potravin pomocí vysokého hydrostatického tlaku.New technology of a sterilization of foods under high hydrostatic pressure has been tested, Coliform bacteria in a vegetable juice have been inactivated under pressure 450MPa in the course of 10 minutes. A coagulation of yolks started under pressure above 300MPa.
Klíčová slova:
coagulation of proteins; high pressure; preservation of foods Číslo projektu: CEZ:AV0Z1010914 (CEP), EP9026 Poskytovatel projektu: GA MZe Zdrojový dokument: Sborník příspěvků na 14. konferenci českých a slovenských fyziků, ISBN 80-7082-907-9
Instituce: Fyzikální ústav AV ČR
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dokument je dostupný v příslušném ústavu Akademie věd ČR. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11104/0032163