Original title:
Konzervace potravin pomocí vysokých tlaků
Translated title:
Preservation of foods by high hydrostatic pressure
Authors:
Kamarád, Jiří ; Houška, M. Document type: Papers Conference/Event: Konference českých a slovenských fyziků /14./, Plzeň (CZ), 2002-09-09 / 2002-09-12
Year:
2002
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] V příspěvku je testována nová technologie sterilizace potravin pomocí vysokého hydrostatického tlaku.New technology of a sterilization of foods under high hydrostatic pressure has been tested, Coliform bacteria in a vegetable juice have been inactivated under pressure 450MPa in the course of 10 minutes. A coagulation of yolks started under pressure above 300MPa.
Keywords:
coagulation of proteins; high pressure; preservation of foods Project no.: CEZ:AV0Z1010914 (CEP), EP9026 Funding provider: GA MZe Host item entry: Sborník příspěvků na 14. konferenci českých a slovenských fyziků, ISBN 80-7082-907-9
Institution: Institute of Physics AS ČR
(web)
Document availability information: Fulltext is available at the institute of the Academy of Sciences. Original record: http://hdl.handle.net/11104/0032163