Název:
Kinetics of Brewing Yeast Accumulation on the Surface of Spent Grains: A Biocatalyst for Brewing Application
Překlad názvu:
Kinetika akumulace pivovarských kvasinek na povrchu mláta: Biokatalyzátor pro pivovarskou aplikaci
Autoři:
Brányik, T. ; Vicente, A. A. ; Kuncová, Gabriela ; Podrazký, Ondřej ; Teixeira, J. A. Typ dokumentu: Příspěvky z konference Konference/Akce: International Congress of Chemical and Process Engineering CHISA 2004 /16./, Praha (CZ), 2004-08-22 / 2004-08-26
Rok:
2003
Jazyk:
eng
Abstrakt: [eng][cze] This article deals with accumulation on the surface of spent grains: a biocatalyst for brewing Aaplication.Článek se zabývá a sledováním akumulace pivovarských kvasinek na povrchu mláta v průběhu kontinuální fermentace . Sledování bylo prováděno pomocí flurescenčního spektrofotometru HITACHI. Byla sledována fluorescence NAD(P)H a rozdíly v hydrofobicitě nosiče s buňkami byly určovány po vybarvení Nilskou červeň.
Klíčová slova:
application; grains; kinetics of brewing Číslo projektu: CEZ:AV0Z4072921 (CEP) Zdrojový dokument: Summaries 5
Instituce: Ústav chemických procesů AV ČR
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dokument je dostupný v příslušném ústavu Akademie věd ČR. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11104/0012209