Original title:
Kinetics of Brewing Yeast Accumulation on the Surface of Spent Grains: A Biocatalyst for Brewing Application
Translated title:
Kinetika akumulace pivovarských kvasinek na povrchu mláta: Biokatalyzátor pro pivovarskou aplikaci
Authors:
Brányik, T. ; Vicente, A. A. ; Kuncová, Gabriela ; Podrazký, Ondřej ; Teixeira, J. A. Document type: Papers Conference/Event: International Congress of Chemical and Process Engineering CHISA 2004 /16./, Praha (CZ), 2004-08-22 / 2004-08-26
Year:
2003
Language:
eng Abstract:
[eng][cze] This article deals with accumulation on the surface of spent grains: a biocatalyst for brewing Aaplication.Článek se zabývá a sledováním akumulace pivovarských kvasinek na povrchu mláta v průběhu kontinuální fermentace . Sledování bylo prováděno pomocí flurescenčního spektrofotometru HITACHI. Byla sledována fluorescence NAD(P)H a rozdíly v hydrofobicitě nosiče s buňkami byly určovány po vybarvení Nilskou červeň.
Keywords:
application; grains; kinetics of brewing Project no.: CEZ:AV0Z4072921 (CEP) Host item entry: Summaries 5
Institution: Institute of Chemical Process Fundamentals AS ČR
(web)
Document availability information: Fulltext is available at the institute of the Academy of Sciences. Original record: http://hdl.handle.net/11104/0012209