Original title:
Stravovací zvyklosti a specifika gastronomie vybraných asijských zemí
Translated title:
Eating habits and the specifics of gastronomy in selected Asian countries
Authors:
Nguyen Thi, Lan Anh ; Indrová, Jarmila (advisor) ; Bakos, Tomáš (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2013
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Práce se zabývá představením stravovacích zvyklostí a specifika gastronomie Japonska a Koreje. Cílem práce je porovnání jednotlivých kultur a popsat odlišnosti mezi evropskou a asijskou gastronomií. První část práce se zabývá teoretickou částí cestovního ruchu a jednotlivými definicemi. Druhá část popisuje japonskou a korejskou kulturu, jejich stravovací zvyklosti, etiketu, jednotlivé pokrmy daných kultur.The thesis analyzise and introduce the eating habits and the specifics of gastronomy in Japan and South Korea. The aim of the thesis is to compare individual cultures and describe the differences between European and Asian gastronomy. The first section of the thesis is focused on the theoretical part of the tourism industry and the definitions. The second section describes the Japanese and Korean culture, their eating habits, etiquette, individul dishes.
Keywords:
Eating habits; Etiquette; Gastronomy; Japan; South Korea; Etiketa; Gastornomie; Japonsko; Jižní Korea; Stravovací zvyklosti
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/41163