Název:
Stravovací zvyklosti a specifika gastronomie vybraných asijských zemí
Překlad názvu:
Eating habits and the specifics of gastronomy in selected Asian countries
Autoři:
Nguyen Thi, Lan Anh ; Indrová, Jarmila (vedoucí práce) ; Bakos, Tomáš (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2013
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Práce se zabývá představením stravovacích zvyklostí a specifika gastronomie Japonska a Koreje. Cílem práce je porovnání jednotlivých kultur a popsat odlišnosti mezi evropskou a asijskou gastronomií. První část práce se zabývá teoretickou částí cestovního ruchu a jednotlivými definicemi. Druhá část popisuje japonskou a korejskou kulturu, jejich stravovací zvyklosti, etiketu, jednotlivé pokrmy daných kultur.The thesis analyzise and introduce the eating habits and the specifics of gastronomy in Japan and South Korea. The aim of the thesis is to compare individual cultures and describe the differences between European and Asian gastronomy. The first section of the thesis is focused on the theoretical part of the tourism industry and the definitions. The second section describes the Japanese and Korean culture, their eating habits, etiquette, individul dishes.
Klíčová slova:
Etiketa; Gastornomie; Japonsko; Jižní Korea; Stravovací zvyklosti; Eating habits; Etiquette; Gastronomy; Japan; South Korea
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/41163