Original title:
Národní gastronomické produkty, suroviny a s nimi spojené eventy
Translated title:
National gastronomy products, ingredients and related events
Authors:
Parmová, Markéta ; Mlejnková, Lena (advisor) ; Voříšková, Barbora (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2014
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Tato bakalářská práce se zabývá problematikou národní gastronomie a gastronomického cestovního ruchu v České republice. Práce je zaměřena na typické české národní produkty a suroviny a na eventy s nimi spojené. Práce se soustřeďuje zejména na gastronomické atraktivity ve Středočeském kraji. Součástí práce je také popis chráněných označení podle Evropské unie a přehled certifikovaných potravin a produktů v České republice. Celkově práce prezentuje gastronomii jako jednu z významných součástí cestovního ruchu České republiky.This bachelor's thesis deals with issues of the national gastronomy and issues of the gastronomy tourism in the Czech Republic as well. The thesis is focused on typical Czech national products, ingredients and related events. The main focus is especially on gastronomic atractivnesses within the Central Bohemia Region. The description of protected designation according to the European union and a summary of certificated eatables and products in the Czech Republic are mentioned in one part of the thesis. In general, the thesis presents gastronomy as one of the important parts of tourism in the Czech Republic.
Keywords:
alimentation; event; gastronomy tourism; national gastronomy; event; gastronomický cestovní ruch; národní gastronomie; stravování
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/46014