Original title:
Bezpečnost potravin ve vnímání obyvatel České republiky
Translated title:
Food safety in perception of citizens of The Czech Republic
Authors:
Tabery, Paulína ; Štohanzlová, Iva ; Vinopal, Jiří Document type: Research reports
Year:
2012
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] V prosinci 2011 provedlo Centrum pro výzkum veřejného mínění SOÚ AV ČR, v.v.i., kvantitativní šetření v populaci České republiky starší 15 let. Záměrem provedeného výzkumu bylo zmapovat problematiku kvality a bezpečnosti potravin. V obecné rovině bylo zjišťováno, co si lidé pod pojmy kvalita potravin a bezpečnost potravin představují a jaké jsou jejich názory na kvalitu a bezpečnost potravin prodávaných na českém trhu.The Public Opinion Research Centre conducted complete quantitative survey in population of The Czech Republic. The aim of the research was to explore issues of food quality and safety. In general, it was explored what people mean by food quality and food safety represent and what they think about quality and safety of food sold in The Czech republic.
Keywords:
food quality; food safety; public opinion research Project no.: 700112 Funding provider: Ministerstvo zemědělství
Institution: Institute of Sociology AS ČR
(web)
Document availability information: Fulltext is available at the institute of the Academy of Sciences. Original record: http://hdl.handle.net/11104/0232864