Original title:
Provozně-marketingová studie gastronomického zařízení
Translated title:
Operational-marketing study of gastronomic facility
Authors:
Pertilová, Klára ; Mlejnková, Lena (advisor) ; Netková, Jarmila (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2010
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Práce je věnována provozně-marketingové studii gastronomického zařízení. Účelem je ověřit, zda je třeba využívat teoretických znalostí marketingového plánování v praxi, analyzovat stávající situaci restaurace a vyvodit opatření na zlepšení současného stavu. První část se týká teorie - gastronomické služby v rámci cestovního ruchu, legislativní úprava podnikání v gastronomii a marketingový mix. Druhá část je samotná analýza restauračního zařízení - jedna kapitola je zaměřena na provoz a druhá na použité marketingové nástroje.The thesis is aiimed at an operational-marketing study of gastronomic facility. The goal is to test, if there is a need to use the theoretical knowledge of marketing projecting in practice, analyse current situation of the restaurant and deduce steps to improve actual position. The first part is focused on theory - gastronomic services in the tourism, legislature for entreprises in gastronomy and the marketing mix. The second part is the whole analysis of the gastronomic facility - one chapter is concerned in the management and another chapter in the use of markteting instruments.
Keywords:
gastronomy; managing and marketing; restaurant; gastronomie; provoz a marketing; restaurační zařízení
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/20683