Original title:
Analýza sítě stravovacích zařízení v lokalitě Český Krumlov
Translated title:
Analysis of catering establishments in Český Krumlov
Authors:
Korbajová, Nikola ; Mlejnková, Lena (advisor) ; Netková, Jarmila (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2008
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] První kapitola charakterizuje gastronomii jako celek, popisuje její význam pro společnost a vysvětluje pojem gastronomický cestovní ruch. Nechybí ani historický vývoj gastronomie a přehled sítě stravovacích zařízení na území České republiky. Druhá kapitola je zaměřena na Český Krumlov, jeho charakteristiku, dějiny a významné turistické atraktivity. Třetí kapitola analyzuje síť pohostinských provozoven v Českém Krumlově, přičemž jsou uvedeny její vybrané charakteristiky. Ve čtvrté kapitole jsou detailněji popsány dvě vybrané restaurace a vzájemně srovnány z různých hledisek.First chapter defines gastronomy, it's history and importance for society. Second chapter describes the town Český Krumlov, it's history and the most popular tourist attractions. Third chapter analysis the network of catering establishments in Český Krumlov and in the last chapter there are two particular restaurant compared.
Keywords:
catering establishment; gastronomy; tourism; cestovní ruch; gastronomie; pohostinská provozovna
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/15391