Název:
Analýza sítě stravovacích zařízení v lokalitě Český Krumlov
Překlad názvu:
Analysis of catering establishments in Český Krumlov
Autoři:
Korbajová, Nikola ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Netková, Jarmila (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2008
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] První kapitola charakterizuje gastronomii jako celek, popisuje její význam pro společnost a vysvětluje pojem gastronomický cestovní ruch. Nechybí ani historický vývoj gastronomie a přehled sítě stravovacích zařízení na území České republiky. Druhá kapitola je zaměřena na Český Krumlov, jeho charakteristiku, dějiny a významné turistické atraktivity. Třetí kapitola analyzuje síť pohostinských provozoven v Českém Krumlově, přičemž jsou uvedeny její vybrané charakteristiky. Ve čtvrté kapitole jsou detailněji popsány dvě vybrané restaurace a vzájemně srovnány z různých hledisek.First chapter defines gastronomy, it's history and importance for society. Second chapter describes the town Český Krumlov, it's history and the most popular tourist attractions. Third chapter analysis the network of catering establishments in Český Krumlov and in the last chapter there are two particular restaurant compared.
Klíčová slova:
cestovní ruch; gastronomie; pohostinská provozovna; catering establishment; gastronomy; tourism
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/15391