Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 35 záznamů.  začátekpředchozí17 - 26další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Výroba speciálních piv a jejich vlastnosti
Šňupíková, Nikol
Cílem této bakalářské práce bylo vypracovat literární rešerši zaměřenou na výrobu speciálních piv, včetně speciálních sladů, které jsou pro výrobu těchto piv základní surovinou. Součástí práce je popis základních surovin pro výrobu, mezi které patří voda, ječmen, chmel a pivovarské kvasinky. Zde jsou zahrnuty možnosti využití sladových náhražek nebo chmelových výrobků. Další částí práce zahrnuje charakteristiku výroby speciálních sladů včetně ostatních surovin, které se k tomuto účelu používají. Část literární rešerše je věnována jednotlivým krokům, které jsou součástí procesu výroby piva. V závěru práce je uveden popis pivních speciálů vařených v moravských pivovarech.
Ohrožení ekonomických zájmů EU v Jižní a Střední Americe.
Frýda, Jiří ; Opatrný, Josef (vedoucí práce) ; Kovář, Martin (oponent) ; Barteček, Ivo (oponent)
V dizertační práci analyzujeme hrozby pro ekonomické zájmy Evropské unie v Latinské Americe - náš okruh je zúžen převážně na země MERCOSUR. Oba regiony pojí historicky sdílené vazby, které však byly přerušeny vstupem Studené války, kdy se Latinská Amerika stala přirozenou zájmovou zónou Spojených států. Základním časovým předělem je proto pro nás konec mocenské bipolarity, přičemž jádro práce je v hrubém rozsahu jednoho desetiletí 2003-2013. Ve třech základních kapitolách definujeme pojem ekonomické bezpečnosti, vztah EU-Latinské Ameriky v historickém vhledu a nakonec asertivní vstup Číny do Latinské Ameriky ve vymezeném období. Klíčovým prvkem je skutečnost, že po skončení Studené války došlo k významnému posunu vnímání ekonomické moci státu/regionu z bezpečnostního (vojenský) na vlivový (kondicionalita, sankce). Do toho rámce zasazujeme také Latinskou Ameriku, která procházela vlnou neo-liberalismu a privatizace. V úvaze o asymetrii vztahů mezi oběma regiony zvažujeme více historické souvislosti včetně tzv. "společných hodnot", která částečně (nikoliv však zcela) zpochybňujeme. Vycházíme z pohledu, že vztahy mezi oběma regiony se značně pragmatizovaly se silným důrazem na obchodní vazby. Čína je novým prvkem v regionu, kde tradičně soupeřili Spojené státy a Evropa. Nevnímáme Latinskou Ameriku již...
Rozdíly v řešení sporů o námořní teritoria v oblastech s energetickými surovinami
Bančanský, Andrej ; Karlas, Jan (vedoucí práce) ; Parízek, Michal (oponent)
Energetická bezpečnost je významným fenoménem současného světa. Řada nalezišť ropy a zemního plynu se nachází na mořském dně. Přesun těžby do hlubších a od břehu vzdálenějších míst může znovu vyvolávat otázky vlastnictví těchto ložisek. Existují světové regiony, kde tyto spory o vedení hranic námořních teritorií eskalují do podoby řady střetů a incidentů. A jsou jiné oblasti, kde se státy dohodnou a na těžbě kooperují. Cílem této práce je pokusit se určit, které faktory vedou k tomu, že konkrétně v Jihočínském moři vedou neshody o hranice námořních teritorií k eskalaci sporů, ve srovnání s regiony Severního moře a Karibského moře, kde jsou spory řešeny či utlumeny. Tyto faktory jsou představovány šesti proměnnými, které vycházejí ze tří teorií: z realismu, idealismu a konstruktivistické teorie mezinárodních vztahů. První část práce popisuje historický vývoj současného mezinárodního námořního práva týkajícího se teritoriálního rozdělení světových moří. Dále následuje popis tří případových oblastí. V druhé části jsou rozebrány teoretické základy zkoumaných faktorů. V následujícím oddíle jsou tyto faktory/proměnné analyzovány v konkrétních případech a jsou jim přiřazeny hodnoty. Na závěr je z výsledných hodnot proměnných určeno pomocí Millových metod, který faktor může s největší pravděpodobností...
Výroba krmných směsí pro hospodářská zvířata
TROJAN, Michal
Krmivářský průmysl v České republice má dlouholetou historii. Objem výroby krmiv ovlivňuje spotřebitelská poptávka finálních výrobků a cenový vývoj krmných směsí a komodit ovlivňuje sklizeň zemědělských komodit z předchozího marketingového roku. Pro nákup surovin potřebných ve výrobě krmných směsí platí technické normy a pro výrobu samotnou stanovuje podmínky zákon o krmivech č. 91/1996 Sb. a Vyhláška č. 295/2015 Sb. Důležitým faktorem ve výrobě je fungující výrobní proces, který je pravidelně kontrolován, jak interně tak patřičným ústavem. Kontrolu rizik a ohrožení bezpečnosti potravin a krmiv uvedených na trh monitorují preventivní systémy HACCP a RASFF.
Podnikatelský plán pro založení malého podniku
Poláchová, Kateřina ; Hájek,, Martin (oponent) ; Koráb, Vojtěch (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá sestavením podnikatelského modelu a vytvořením podnikatelského plánu pro založení malého podniku vyrábějícího slané zákusky v Brně. V první části práce jsou uvedeny informace sloužící jako podklady pro podnikatelský plán, na které navazuje průzkum trhu a v poslední části práce vznikl aplikací všech zjištěných informací konkrétní podnikatelský návrh.
Forsterit a možnosti jeho syntézy
Nguyen, Martin ; Keršnerová, Lucie (oponent) ; Sokolář, Radomír (vedoucí práce)
Cílem této bakalářské práce je charakterizovat nejvýznamnější vlastnosti forsteritu a jeho využití v praxi. Teoretická část obsahuje charakteristiku jednotlivých surovin, které se používají k syntéze forsteritu a posouzení surovinových možností České republiky pro výrobu forsteritu. Hlavní důraz je kladen na podrobnou rešerši doposud publikovaných výsledků nejpoužívanějších technologií pro syntézu forsteritu. Na konci teoretické části je návrh nejvhodnější technologie výroby forsteritu v České republice. Praktická část ověřuje navrženou technologii výroby forsteritu společně s porovnáním základních parametrů laboratorně připraveného forsteritu s parametry publikovanými a následným vyhodnocením čistoty vzniklého forsteritu s použitím rentgenové difrakční analýzy.
Výroba sladu a piva v České republice, homebrewing a minipivovary
Stojanová, Veronika
Cílem této bakalářské práce je popis výroby sladu, jeho rozdělení včetně výroby piva v České republice. Součástí je popis hlavních surovin a jejich modifikace užití. Část práce je věnována domácímu vaření piva tzv. homebrewingu a minipivovarům. Jelikož v posledních letech vzrůstá počet minipivovarů tak rychlým tempem byla pozornost věnována hlavním aspektům vysokého zájmu veřejnosti o produkci minipivovarů a konzumaci piva v nich vyrobených. Byl proveden průzkum nabídky vybraných minipivovarů brněnského regionu. V rámci dotazníkového šetření bylo zjištěno, že hlavní důvod zvýšeného zájmu o výrobky minipivovarů ze strany veřejnosti spočívá v odlišnosti zde produkovaných piv. Tato odlišnost vychází z toho, že sládkové si zde mohou dovolit více experimentovat, což přispívá k vyšší diverzitě v nabídce a tvorbě různých piv, které mají šanci oslovit širší skupinu a to často i jen příležitostných konzumentů. Pestřejší nabídka umožňuje, že si zde každý najde své oblíbené pivo. Z těchto důvodů mají minipivovary své pevné místo v pivovarnickém průmyslu a to i přesto, že nemohou z hlediska množství vyrobeného piva a ceny konkurovat velkým pivovarům.
Software pro podporu online hry Entropia Universe
Duba, Nikolas ; Zbořil, František (oponent) ; Grulich, Lukáš (vedoucí práce)
Táto práce slouží na pomoc hráčův počítačové online hry Entropia Universe. Pomocí software jsme schopný dosáhnout vyšší efektivitu v získávání surovin. Program požaduje jako vstup body (nálezy) zadávané jednotlivě nebo hromadně ze souboru. Po nastavení parametrů, filtrů a přesnosti jako výstup dostaneme grafické znázornění oblastí surovin nakreslenou na obrázek mapy, rozdělenou podle typu. Software umožňuje ukládání barevných schéma do souboru a jejich opětovné načítání. Body se ukládají do vnitrné databáze. Databázi je možné exportovat do souboru CSV anebo XML.
Srovnání ekologického dopadu různých koncepcí pohonu automobilu
Kopca, Filip ; Blaťák, Ondřej (oponent) ; Zháňal, Lubor (vedoucí práce)
Práca opisuje skladbu a fungovanie jednotlivých pohonov, skúma a porovnáva mieru ich škodlivosti voči životnému prostrediu. Od získavania, spracovania a distribúcie surovín potrebných na výrobu automobilov a palív, množstvo spotrebovaného paliva a energie, produkciu emisii počas celého životného cyklu, prostriedkov potrebných na údržbu až po nároky na likvidáciu odpadu a možnosti recitovateľnosti.
Výživové trendy v pekařském oboru
Jandlová, Marcela
Tato bakalářská práce "Výživové trendy v pekařském oboru" zahrnuje základní zásady zdravé výživy, obsahuje problematiku výživových a zdravotních tvrzení v pekařském oboru. Informuje o současném trhu pekařských výrobků. Pekaři v dnešní době obchodních řetězců nemají lehké prosadit své výrobky na potravinářském trhu, proto krachují. Práce zahrnuje historické údaje o dostupnosti obilí a pekařských výrobků; počátek pěstování obilnin spadá do mladší doby kamenné. Práce poukazuje na tendenci návratu k tradicím. Stěžejní část práce představuje rostlinné suroviny, které mají význam pro zdraví člověka a zároveň jsou uvedeny vlastnosti těst a pekařských výrobků s přidáním těchto surovin. Konec práce obsahuje příklady směsí a pekařských výrobků s vyšším zastoupením špaldové, celozrnné a žitné mouky; u některých z příkladů jsou uvedeny nutriční hodnoty a složení.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 35 záznamů.   začátekpředchozí17 - 26další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.