Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Pohostinství ve stínu viru: Koronavirová pandemie a její dopad na osoby pohybující se v gastronomickém sektoru služeb
Kopčiková, Dominika ; Wohlmuth Markupová, Jana (vedoucí práce) ; Hlaváček, Jiří (oponent)
Diplomová práce se zaměřuje na dvouleté trvání pandemie virové choroby COVID-19 a s využitím metody orální historie pojednává o jejím vlivu na osoby, které se v této době pohybovaly v gastronomickém sektoru služeb v České republice. Text diplomové práce je rozdělen na teoreticko-metodologickou a empirickou část. Teoreticko-metodologická část přináší vhled do problematiky praxe orální historie v době celosvětové pandemie a referuje o studiích, které se tomuto tématu věnují. Současně podrobně popisuje nejen zvolenou metodologii, ale i výzvy vzniklé během terénního výzkumu, jejichž příčinou byla omezení, která tato specifická doba přinesla. Hlavním záměrem empirické části textu je v chronologické posloupnosti vyobrazit, jakým způsobem a do jaké míry ovlivňovaly jednotlivé fáze pandemie koronaviru SARS-CoV-2 profesní i osobní život narátorů. Na základě devíti orálně- historických rozhovorů s pěti narátory, které byly pořízené během terénního výzkumu prováděného na jaře roku 2021 a v zimě roku 2022, je o této problematice pojednáno z časosběrné perspektivy. Prostřednictvím interpretací pořízených svědectví, rešerší dobového tisku a reflexí vládních nařízení jsou tak životní příběhy narátorů zasazené do kontextu pandemické doby. Klíčová slova: pandemie, COVID-19, pohostinství, orální historie, časosběrný...
Kvalita v gastronomických provozech v Praze očima zákazníků
Stránská, Tereza ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Vaško, Martin (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá kvalitou gastronomických podniků v Praze, přičemž se na dané téma soustředí z pohledu zákazníků. První část se věnuje základním formám a funkcím společného stravování a hodnocení gastronomických služeb. Dále se práce zabývá teorií dotazníkového šetření a poté poskytuje přehled o nejznámějších gastronomických průvodcích. Hlavním cílem práce je analyzovat vnímání kvality stravovacích služeb vybranými segmenty klientely. K naplnění tohoto cíle bylo využito dotazníkového šetření, prostřednictvím kterého byly testovány předem stanovené hypotézy. Z výzkumu vyplynuly rozdíly ve spotřebním chování českých a zahraničních zákazníků a zároveň dotazníkové šetření prokázalo odlišnosti v hodnocení úrovně gastronomických služeb v Praze oběma komparovanými skupinami.
Marketing v gastronomii
Kravchuk, Alina ; Vávra, Oldřich (vedoucí práce) ; Karlíček, Miroslav (oponent)
Cílem diplomové práce je zjistit současný stav gastronomie v České republice, zejména využití marketingových nástrojů v oboru gastronomických služeb. Teoretická část se zabývá charakteristikou gastronomie, vymezením jednotlivých pojmů, formováním povědomí o gastronomii a jejím vývojem v čase. Specifikuje marketing gastronomických služeb a popisuje jednotlivé složky marketingového mixu. Též vymezuje služby společného stravování a základní předpisy pro gastronomické provozy. Analytická část popisuje vývoj české gastronomie, analyzuje jednotlivé marketingové nástroje v oboru gastronomických služeb, zabývá se významnými gastronomickými projekty, gastronomickými událostí a průvodci. Závěr shrnuje zjištěné poznatky a navrhuje základní východiska ke zlepšení stávající situace na trhu gastronomických služeb.
Couchsurfing - nová forma cestování
Konvalinka, Michal ; Jarolímková, Liběna (vedoucí práce) ; Valentová, Jana (oponent)
Teoreticko-metodologická část: Popis fungování organizace CouchSurfing international a komunity, která ho tvoří. Vysvětlení, jak projekt vzniknul, jak funguje a jak se do něj zapojit. Provedeno dotazníkové šetření. Aplikační část: Výzkum je zaměřen na vliv CouchSurfingu na cestovní ruch a životní prostředí. Shrnutí pozitivních a negativních dopadů CouchSurfingu na cestovní ruch a životní prostředí.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.