Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1,097 záznamů.  předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.04 vteřin. 
Zavedení systému podpory zdraví na vybraném pracovišti aneb jak na zdravý podnik
Zboranová, Romana ; Blahutková,, Marie (oponent) ; Peričková, Lucie (vedoucí práce)
Bakalářská práce byla zpracována na téma zavedení systému na podporu zdraví v Třineckých železárnách. Úroveň systému podpory zdraví byla posouzena pomocí interních materiálů podniku a dotazníkového šetření. Na základě těchto zjištění jsou zpracovány návrhy změn na zlepšení podpory zdraví.
Analýza společnosti Lázně Darkov, a.s. pomocí časových řad
Plhal, David ; Dokoupil, Radek (oponent) ; Doubravský, Karel (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá zhodnocením firmy Lázně Darkov, a.s. Téma je zaměřeno na ekonomickou situaci podniku, zhodnocení jednotlivých ukazatelů a jejich posouzení. Téma jsem si vybral, jelikož mě zaujal vývoj ekonomické situace podniku, který byl státem odprodán do soukromého vlastnictví.
Vyhodnocování, zvládání a snižování stresu
Šubíková, Jitka ; Řezník,, Jiří (oponent) ; Franková, Emilie (vedoucí práce)
Diplomová práce „Vyhodnocování, zvládání a snižování stresu“ se věnuje velmi aktuálnímu problému současnosti a to stresu u zaměstnanců. Analyzuje typy stresu, příznaky a projevy, vliv na zdraví člověka a pracovní výkon. Dále se soustředí na faktory, které stres vyvolávají, jejich indentifikaci a eliminaci z pracovního prostředí. První část diplomové práce je zaměřená na teoretický rozbor problematiky. Praktická část je věnována vlastnímu měření stresorů v pracovním prostředí a metodami měření stresu u zaměstnanců logistické firmy. V závěru práce je zpracován návrh na snížení stresových faktorů v této firmě.
Vyhodnocování, zvládání a snižování stresu
Jalušková, Radka ; Pražáková, Věra (oponent) ; Franková, Emilie (vedoucí práce)
Diplomová práce „Vyhodnocování, zvládání a snižování stresu“ se zabývá analýzou stresu u studentů, řadových pracovníků a vrcholových manažerů. V teoretické části práce je analyzován stres, projevy stresu, jeho vliv na zdraví člověka, na jeho pracovní/studijní výkon a celkově na život. V praktické části je zkoumán vliv stresu na studenty, řadové pracovníky a vrcholové manažery, a to pomocí dotazníku. Na základě analýzy je specifikováno, co u jednotlivých skupin stres vyvolává, jak jej respondenti nejčastěji řeší. Závěr práce obsahuje návrh efektivního zvládání a snižování stresu u každé skupiny dotazovaných.
Monitorování účasti na sportu a pohybových aktivitách vybrané skupiny obyvatel
Nguyen Minh, Duc ; Nováková, Svatava (oponent) ; Blahutková, Marie (vedoucí práce)
Cílem práce je prostřednictvím monitoringu zjistit možnosti účasti dětí předškolního věku na volnočasových sportovně pohybových aktivitách u vybrané skupiny populace. Dále pak, na základě studia legislativních předpisů a školského zákona, vytvořit podnikatelský záměr pro založení předškolního zařízení pro děti Vietnamské komunity v Brně, popsat pozitivní přínos pohybových aktivit u této skupiny a současně nastínit rizika nedostatečného pohybu předškolních dětí.
Probiotické potraviny
Páterová, Alena ; Navrátilová, Jana (oponent) ; Vítová, Eva (vedoucí práce)
Tato práce je literární rešerší sumarizující poznatky o problematice probiotik a jejich pozitivních účincích na lidské zdraví. Probiotika jsou živé mikroorganismy, které, při aplikaci v odpovídajícím množství jako součást potraviny, vykazují zdravotní prospěch u člověka i zvířat. Probiotika jsou důležitou součástí léčby v gastroenterologii, v hepatologii, při léčbě urogenitálního systému, při prevenci a terapii nádorových onemocnění a při mykotické oportunní infekci. Nejznámějšími probiotiky jsou bakterie mléčného kvašení, z nichž se nejčastěji používají laktobacily a bifidobakterie. Diky svým jedinečným metabolickým charakteristikám jsou mléčné bakterie zahrnuty v mnoha procesech kvašení mléka, masa a zeleniny. Výrobků obsahujících probiotika je v současné době na trhu celá řada. Lze říci, že pokrok ve výzkumu probiotických bakterií je prospěšný jak spotřebitelům tak výrobcům.
Webová aplikace pro tvorbu dietního plánu
Matějíček, Vojtěch ; Zendulka, Jaroslav (oponent) ; Bartík, Vladimír (vedoucí práce)
Cílem této bakalářské práce bylo vytvoření webové aplikace, která uživateli generuje denní jídelníčky na základě měření tělesných úbytků. Tyto pokroky uživatel do aplikace vkládá v pravidelných intervalech. Jídla v těchto jídelníčcích odpovídají dietnímu nebo stravovacímu plánu, který si uživatel volí z nabídky tří implementovaných dietních plánů. Součástí bakalářské práce proto bylo nejen nastudování principů tvorby webových aplikací, ale taktéž seznámení se s teorií implementovaných dietních plánů. Aplikace poskytuje možnost zpětného prohlížení generovaných receptů a tvorby nákupních seznamů. Recepty, jídelníčky i nákupní seznamy je možno vytisknout. Uživatel se do aplikace registruje a přihlašuje pomocí e-mailové adresy a hesla.
Telemedicine
Vaněrka, Jakub ; Baumgartnerová, Alena (oponent) ; Rujbrová, Šárka (vedoucí práce)
This bachelor thesis deals with Telemedicine and its use in today's society, considering the social and technological aspects of the past, present, and future. The main purpose of this work is to inform the general public about the possibilities of telemedicine and thus raise their awareness of the modern health care system. The work first deals with the division of virtual medicine into the fields of ehealth, telehealth and telemedicine. Subsequently, the historical development of this field along with the technological advancement and interconnectivity. Private and secure links between patients, doctors and specialists are very important. Therefore, data transfer methods are crucial in this field not only today but also in the future. Telemedicine is then divided into fields that use it and considered through the social aspects. Last but not least, there are future developments from the points of economics, human factors, and technology.
Prostor jako paradigma výuky
Behro, Daniel ; Maršíková, Hana (oponent) ; Sládeček, Svatopluk (vedoucí práce)
Jaký by měl být současný prostor vysokoškolského vzdělávání? A jaký by měl být prostor pro kreativní tvorbu? Odráží se typ výuky v samotné budově školy? Kladu si otázku, zda by například fakulta sociální studiích byla tvořená pouze ze společenských prostor? Pokud by měla fakulta strojního inženýrství vypadat jak hala na výrobu automobilových součástek, jak by vypadala fakulta právních studií? A co fakulta architektury? Určuje vzhled a kvalita budovy podobu tam vzniklých projektů? Ovlivňuje svou strukturou budoucí generaci architektů? Anebo by měla být čistá a bílá jako plátno, před tím, než se na něj promítne první tah štětce? Zabývám se oběma předpoklady: budova jako čistý papír, který dává volnost pro kreativitu a neomezuje mysl a na druhou stranu hmota, struktura, prostor, který ukazuje, co vše architektura dokáže. Dávám přednost svobodě výběru, a proto chci v návrhu popsat oba přístupy. Open-space volné dispozice versus pevně definované uzavřené ateliéry. Prostor umělecký, volný versus prostor technicky a racionálně definovaný. Prostor virtuální versus prostor neměnné hmoty.
Zhodnocení procesů bezpečnosti práce v konkrétním podniku
Vlach, Martin ; Boháč, Jiří (oponent) ; Jurová, Marie (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zaměřuje na zhodnocení plnění požadavků platné legislativy pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci v konkrétním podniku. Vytváří registr legislativních požadavků podle aktivit v podniku. Analýzou zjišťuje současný stav v podniku a vyhodnocuje míru splnění zákonných požadavků. Obsahuje návrhy na zlepšení.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 1,097 záznamů.   předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.