Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 104 záznamů.  začátekpředchozí31 - 40dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Stravování a pohybová aktivita na základní škole.
Sauerová, Dana ; Dvořáková, Hana (vedoucí práce) ; Rotková, Hana (oponent)
Tato práce řeší problematiku stravování a pohybové aktivity dětí na základní škole, a to srovnáním dvou kategorií - mladšího a staršího školního věku. Cílem této práce je nejprve zmapovat situaci, zjistit, jaká je úroveň stravovacích návyků a pohybové aktivity a zda se výsledky liší ve vztahu k věku dítěte. Pro zajištění podkladů výzkumného šetření byla vytvořena sada otázek ankety pro žáky, v níž jsem se zaměřila na dva aspekty tohoto tématu - dopolední a polední stravování a volnočasové aktivity s důrazem na pohybovou aktivitu. Hlavním zjištěním je fakt, že děti i rodiče jsou o správných stravovacích návycích i důležitosti pohybové aktivity dobře informováni a i v praxi se je snaží uplatňovat. Výsledkem je pak negativní odpověď na otázku, zda přímo souvisí věk dítěte, resp. vliv rodičů na děti, s kvalitou stravovacích návyků a intenzitou pohybové činnosti. KLÍČOVÁ SLOVA Zdravý životní styl, strava, pohybová aktivita, mladší školní věk, starší školní věk, výživová a pohybová doporučení
Ochutnejte Českou republiku ! - Kampaň CzechTourism - Czech Specials
Michlová, Markéta ; Dolanská, Nora (vedoucí práce) ; Kopecký, Ladislav (oponent)
Bakalářská práce Ochutnejte Českou republiku! - Kampaň CzechTourismu - Czech Specials pojednává o kampani České centrály cestovního ruchu CzechTourism. Projekt se sloganem "Ochutnejte Českou republiku!" aneb Czech Specials má za úkol připomenout kulinářské bohatství, kterým Česká republika oplývá. První část práce je věnována teorii marketingu a cestovního ruchu. Druhá část pojednává o centrále CzechTourism a jejím projektu Czech Specials. Obsahuje informace o tomto projektu a jeho analýzu.
Vinařství Marcinčák Novosedly
Janovská, Tereza ; Todorov, Petr (oponent) ; Boleslavská, Yvona (vedoucí práce) ; Petříček, Tomáš (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce pro akademický rok 2020/21 bylo navržení reprezentačního a výrobního prostoru pro vinaře Petra Marcinčáka, vlastníka vinařství Marcinčák, jehož dosavadní objekt neodpovídá požadované reprezentaci. Nově vzniklý objekt se nachází na kraji obce Novosedly, na vyvýšeném kopci Stará hora. Tento pozemkem nabízí unikátní výhled na vinnou oblast Pálava a na nedaleké vinařské město Mikulov, jehož dominantou je místní zámek. Pozemek je situován do kopce. Jeho terén je svažitý pomocí tzv. teras, kdy jednotlivé terasy jsou od sebe vzdáleny až čtyři metry na výšku. Za pomocí těchto výškový rozestupů jsem si mohla dovolit navrhnout částečně zapuštěnou stavbu. Reprezentační část a výrobní část jsou umístěny odděleně tak, aby výroba nerušila možné hosty vinařství. Výrobní hala je navržena ve spodní části parcely. Konstrukčně se jedná o skeletový systém s vegetační střechou. Reprezentační stavba je navržena jakou soustava tří kvádrů poskládaných do trojúhelníku s výškovým rozdílem jednotlivých bloků. Vzniklé místo mezi kvádry je využito pro komunikaci. První nadzemní podlaží, zároveň vstupní, slouží jako recepce pro nově ubytované hosty, degustační místnost a ubytovací část. Druhé nadzemní podlaží se využívá ke cateringu a reprezentaci vín. První podzemní podlaží plní funkci ubytovací. Celá stavba je navržena z monolitického železobetonu. Hlavní část degustace a cateringu je kvůli velkému rozponu řešena železobetonovými rámy. Střechy jsou využity jako terasy nebo vegetační střechy s výjimkou zastřešení posledního nadzemního podlaží, kde se jedná o klasickou jednoplášťovou střechu. Fasáda objektu je řešena individuálně v závislosti na výškové úrovni podlaží. Pro podzemní podlaží je zvolen kamenný obklad. První nadzemní podlaží je opatřeno dřevěným obkladem. Poslední nadzemní podlaží má fasádu bílou, tvořenou venkovní hlazenou omítkou Baumit.
Vinařství Marcinčák Novosedly
Buchta, Václav ; Klement, Miloš (oponent) ; Boleslavská, Yvona (vedoucí práce) ; Kacálek, Petr (vedoucí práce)
Bakalářská práce vychází ze zadání ateliérové práce z třetího semestru v bakalářském studiu. Práce je ve značné míře předělána. Zadáním bylo navrhnout vinařství s rekreační kapacitou a společenským zázemím. Vymezený pozemek se nachází na Staré hoře v územním plánu obce Novosedly. Okolí místa stavby je tvořeno vinicemi a jinou zemědělskou půdou. Z místa je značný výhled do okolní krajiny, včetně CHKO Pálavy. Řešené parcely jsou stupňovitě svahovány směrem na jihozápad. Investor požadoval vytvoření výrobní haly s minimálně šesti tanky a skladovacími prostory. Dále bylo předmětem zadání vytvořit 10 dvoulůžkových ubytovacích jednotek, společenský prostor pro konání soukromých akcí a veřejnou reprezentační část. Navržený objekt tyto tři funkce kompaktně spojuje dohromady, aby minimalizoval tepelné ztráty, zároveň však vytváří tři různé přístupové plochy: veřejnou, soukromou, manipulační dvůr. Stavba respektuje okolní terén svým tvarem a zadržuje dešťovou vodu na zelených střechách, popřípadě v akumulační nádrži. Materiálové řešení exteriéru je řešeno trapézovým plechem bílé barvy a reflexními skleněnými plochy. Interiér je řešen industriálně. Betonové a keramické povrchy jsou přiznané pohledové, přiznané. Technické rozvody jsou vedeny po povrchu konstrukcí. Převažuje zde beton, keramické tvarovky a nerezová nebo pozinkovaná ocel.
Dětská léčebna Ostrov u Macochy
Mezník, Lukáš ; Vostrejž, Dušan (oponent) ; Odvárka, Antonín (vedoucí práce)
Diplomová práce řeší návrh novostavby dětské léčebny se speleoterapií v Ostrově u Macochy. Řešené území se nachází v hodnotné krajině CHKO Moravského krasu nedaleko Císařské jeskyně, která je využívána v léčebném procesu. Svažitá parcela je orientovaná na jihovýchod a nabízí optimální podmínky oslunění. Navržená stavba do stávajícího terénu vstupuje s respektem a využívá jeho přirozený sklon. Léčebna má tři ustupující podlaží, jejichž zelené střechy plynule přechází v terén. Objekt zahrnuje všechny požadované provozy – léčebnu, vzdělávání, stravování, speleošatny, ubytování, administrativu, technické zázemí, klubovny a herny. Konstrukční systém stavby je kombinovaný zděný a monolitický skeletový. Základní myšlenkou byla hravost a dynamičnost, jednoduchost tvarů, snadná orientace a terasovité řešení s ekologickými aspekty návrhu.
Etnografická studie stravy a stravování v Domově pro seniory
Žůrková, Jaroslava ; Novotná, Hedvika (vedoucí práce) ; Růžička, Michal (oponent)
Diplomová práce se zabývá problematikou stravování v domově pro seniory v Praze, na kterou nahlíží ze sociokulturního hlediska. Hlavním cílem je proniknout do světa stravy a stravování seniorů žijících v totální instituci, která se vyznačuje specifickými rysy zasahujícími do práv a osobních svobod jejích klientů. Domov pro seniory je zavázán k dodržování legislativních nařízení zákona o sociálních službách a interních směrnic domova pro seniory, přičemž soulad legislativních nařízení a aspektů stravování, mezi které patří způsob stolování, konzumace pokrmů, prostředí, ve kterém konzumace pokrmů probíhá, ale i aktéři participující na přípravě a podávání pokrmů, je vyjednáván v rámci setkání stravovací komise. Vztahy mezi výše uvedenými vrstvami zachycuje etnografická studie, která podává celkový obraz stravovacího procesu se svými specifiky. Provedeným výzkumem bylo zjištěno, že se stravovací proces stává individualizovanou činností na mnoha úrovních, díky čemuž klienti mohou autonomně rozhodovat o jeho průběhu. Přesto jsou personálu i klientům známy limity, které naopak individualizaci brání. Klíčová slova: strava - pokrm - stravování - senior - totální instituce - etnografická studie - individualizace

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 104 záznamů.   začátekpředchozí31 - 40dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.