Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 368 záznamů.  začátekpředchozí280 - 289dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Sportovní centrum s restaurací v Holešově
Fridrich, Michal ; Melcr, Petr (oponent) ; Fišarová, Zuzana (vedoucí práce)
Diplomová práce ,,Sportovní centrum s restaurací v Holešově“ je zpracována ve formě prováděcí projektové dokumentace a obsahuje všechny náležitosti dle platných předpisů. Navrhovaný objekt leží na parcele č 461/1 ve městě Holešov na ulici Partyzánská. Tato lokalita se nachází ve východní části obce a je ideální pro stavbu ke sportovnímu a rekreačnímu využití. Svým charakterem se jedná o samostatně stojící objekt situovaný do jižní části parcely. Navrhovaná stavba je dvoupodlažní, nepodsklepená s plochou jednoplášťovou střechou. Založena je na základových pasech z prostého betonu s vyztužením pod sloupy. Svislý nosný systém stavby je řešen keramickým zdivem Porotherm, stejně jako nenosné a dělící konstrukce, a železobetonovými sloupy. Stropní konstrukce je navržena z předpjatých stropních panelů Spiroll. Jednoplášťová střecha je spádována pomocí tepelně – izolačních klínů a odvodněna střešními vtoky a pojistnými přepady. Obvodové stěny jsou zatepleny kontaktním zateplovacím systémem a pohledovou část fasády tvoří fasádní desky Cembrit Solid připevněné na dřevěném roštu z latí upevněných do ocelových kotev. Objekt je rozdělen do dvou hlavních částí, se společným hlavním vstupem. Tou první je v prvním nadzemním podlaží restaurace s bowlingem a zázemím pro zaměstnance, včetně kuchyně, baru a kanceláře. Druhá část budovy je zaměřena ke sportovnímu využití. V prvním nadzemním podlaží se nachází dva squashové kurty se zázemím a druhé nadzemní podlaží je rozděleno pro posilovnu, sál pro fitness a sál pro spinning. Tyto provozy mají své šatny a hygienické zázemí. Navržený objekt je řešen bezbariérově. Před objektem bude vybudováno parkoviště pro 65 osobních automobilů, z toho 4 jsou pro osoby zdravotně postižené.
Horský hotel
Lukeš, Petr ; Lavická, Radomila (oponent) ; Lavický, Miloš (vedoucí práce)
Cílem diplomové práce je návrh Horského hotelu v obci Malenovice. Objekt je umístěn na svažité parcele nacházející se v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd. Horský hotel je čtyřpodlažní, podsklepený. V prvním nadzemím podlaží se nachází restaurace s terasou, zázemí personálu a také ubytovací část. Ve druhém a třetím nadzemním podlaží jsou umístěny pokoje pro hosty a zaměstnance hotelu. V podzemním podlaží je umístěn wellness, posilovna a konferenční místnost. Zde se také nachází prostory pro provoz personálu. Konstrukční systém je zděný z keramických broušených cihel plněných minerální izolací.
Fenomén tělesné kultury na stránkách českých zájmových periodik
Strouhalová, Iva ; Jirák, Jan (vedoucí práce) ; Macková, Veronika (oponent)
Tělesná kultura je jedním z mnoha sociologických jevů, které už po několik desítek let procházejí celosvětovou komercializací. Součástí tohoto procesu je i vznik specializovaných časopisů, na jejichž stránkách se setkáváme se specifickým pojetím kultury těla - časopisů zaměřených na tematiku fitness, kulturistiky, zdravého pohybu a obecné fyzické zdatnosti. Diplomová práce "Fenomén tělesné kultury na stránkách českých zájmových periodik" mapuje vznik a vývoj těchto časopisů v České republice a snaží se osvětlit, jak se moderní trend rozvoje tělesné kultury a s ním související popularizace fitness aktivit napříč českou společností odrazil v tomto segmentu mediální produkce. Prostřednictvím časopisů Svět kulturistiky, FITNESS a MUSCLE&FITNESS bude práce odhalovat, jak proces obecné popularizace a komercionalizace tělesné kultury ovlivnil obsahovou strukturu těchto zájmových periodik. Vybraná periodika budou analyzována z hlediska volených témat, jejich rozsahu, cílového publika, používaných jazykových prostředků i grafického zpracování. Prostřednictvím kvalitativní obsahové analýzy pak bude práce zkoumat, jakým způsobem je v jednotlivých titulech fenomén tělesné kultury uchopen a jaké znaky ho reprezentují. Práce nahlédne také do historie kulturistiky a fitness v České republice a zaměří se na období...
Inovace a podnikatelský projekt
Pantlík, Tomáš ; Moulis, Pavel (vedoucí práce) ; Michal, Michal (oponent)
Cílem diplomové práce, psané pod tématem: Inovace a podnikatelský projekt, je vytvoření konkrétního podnikatelského projektu na založení fitness studia a jeho zhodnocení z hlediska reálnosti a návratnosti investovaného kapitálu. Nejprve dochází ke zpracování teoretických východisek spojených s problematikou kolem podnikání. Dalším krokem je definování právních forem dostupných pro podnikání v České republice a v poslední řadě dochází k definování struktury podnikatelského projektu. Vlastní práce se zabývá již konstrukcí konkrétního podnikatelského projektu. V první části je podnik definován z hlediska všeobecné charakteristiky. Další část je věnována analýze okolí, která identifikuje vliv vnějšího a vnitřního prostředí na podnik. Dalším krokem je definování podnikatelské příležitosti, kde jsou jednotlivě popsány služby, které chce podnik poskytovat. Po té je nutné stanovit lidské zdroje potřebné pro chod podniku spolu s marketingovou strategií doplněnou o marketingový mix. Na základě toho dochází k vytvoření SWOT analýzy, která identifikuje silné a slabé stránky, stejně tak jako příležitosti a ohrožení mající vliv na podnik. Závěrečnou část pak tvoří finanční plán podniku, který se mimo jiné zabývá i ekonomickým zhodnocením daného projektu a podmínkami realizovatelnosti.
Podnikatelský projekt na základě franchisingu
Zavázalová, Kateřina ; Pilař, Ladislav (vedoucí práce) ; Zdeněk, Zdeněk (oponent)
Diplomová práce se zabývá podnikatelským projektem na základě franchisingu. Pro tento způsob podnikání byla vybrána společnost The Little Gym, která se zabývá poskytováním služeb a to přesněji lekcemi cvičení pro děti ve věku 3 měsíců až 12 let a to ve specializované tělocvičně. Cílem této práce je vytvoření a ekonomické vyhodnocení podnikatelského projektu v oblasti fitness s využitím franchisingu. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V praktické části autorka využila dat z Českého statistického úřadu a vytvořila srovnání předpokladů vývoje porodnosti dětí, příjmové podmínky rodin, podíl mladistvých vůči obyvatelstvu a další, a to mezi krajskými městy Hradec Králové, kde má nova pobočka vzniknout a Ostravou, kde se pobočka nedávno otevřela. Marketingový výzkum potencionálních zákazníků byl zaměřen na jejich názory a postoje k pohybovým aktivitám. Dále byla provedena segmentace trhu a analýza konkurence, neboli Porterův model. Finanční plán byl vytvořen na základě výpočtů z dostupných dat. Závěrem byl zhodnocen podnikatelský plán včetně zhodnocení ekonomické stránky projektu.
Zdravý životní styl a jeho dopad na spotřebitelské chování v gastronomii
Medová, Barbora ; Šánová, Petra (vedoucí práce) ; Dlubalová, Zuzana (oponent)
Tato práce se zabývá zdravým životním stylem a jeho vlivem na spotřebitelské chování v gastronomii. V úvodu teoretické části je zpracováno téma zdravý životní styl a jeho jednotlivé složky- determinanty zdraví, wellness, fitness a především oblast zdravé výživy. Druhá kapitola teoretické části se zaměřuje na problematiku chování spotřebitelů, jejich motivaci, cíle a potřeby vedoucí k nákupnímu procesu. Dále jsou zde vymezeny faktory ovlivňující nákupní proces spotřebitelů. Třetí část pojednává o gastronomii, společném stravování, formách gastronomických zařízení a souvisejících právních předpisech. Vlastní práce je založena na dotazníkovém šetření. Analyzuje a zkoumá spotřebitelské chování konzumentů, jejich preference při výběru restauračních zařízení, ve stravování a jejich zásady v dodržování zdravého životního stylu. Na základě výsledků dotazníkového šetření jsou formulována doporučení pro provozovatele gastronomických zařízení.
Spokojenost klientů s instruktory skupinových cvičení
Kubová, Barbora ; Jirsáková, Jitka (vedoucí práce) ; Nataša, Nataša (oponent)
Bakalářská práce s názvem Spokojenost klientů s instruktory skupinových cvičení pomocí kvantitativního šetření zjišťuje, s jakým typem instruktora jsou klienti dle svých názorů a postojů nejvíce spokojeni. Šetření proběhlo v průběhu února a začátkem března 2016 ve vybraných institucích v Praze pomocí připraveného dotazníku. Respondenti byli dospělí účastníci skupinových cvičení. Na základě vyhodnocení šetření bylo zjištěno, že klienti u instruktorů nejvíce vyžadují ochotu pomoci a poradit, vytvoření pozitivní atmosféry na lekci a praktickou ukázku a srozumitelné vysvětlení cviků. Dle názorů klientů nemusí být instruktoři adekvátně vzdělaní, nemusí dbát o svůj zevnějšek a nemusí poskytovat základní poradenství v oblasti zdravého životního stylu.
Podnikatelský plán - fitness centrum
Adamová, Martina ; Pilař, Ladislav (vedoucí práce) ; Pavlína, Pavlína (oponent)
Tato diplomová práce pojednává o problematice týkající se zpracování podnikatelského plánu na založení podniku, konkrétně na založení fitness centra. Teoretická část je věnována základním pojmům s cílem uvedení čtenáře do problematiky podnikání. Jsou zde vysvětleny pojmy jako podnikání, podnikatel, formy podnikání a podobně. Dále je také teoretická část věnována oblasti marketingu, kde je důležité zmínit charakteristiku nabízeného produktu, jeho distribuci, propagaci a cenovou nabídku. Cenová nabídka je stanovena a odvíjí se od finančního zpracování podnikatelské myšlenky s ohledem na konkurenci. Konkurenční prostředí je nutné správně identifikovat a analyzovat. Z tohoto důvodu se v teoretické části nachází i zvolené modely pro analýzu konkurenční síly a slabých a silných stránek podniku. Praktická část je věnována konkrétnímu zpracování podnikatelského plánu a jeho následným ekonomickým zhodnocením. Závěr diplomové práce je věnován shrnutí zjištěných výsledků a vyhodnocení, zda došlo ke splnění stanovených cílů.
Projevy inbrední deprese u skotu
Kočková, Eva ; Hofmanová, Barbora (vedoucí práce) ; Vostrý, Luboš (oponent)
V této bakalářské práci byly shrnuty poznatky o příbuzenské plemenitbě a o jejím vlivu na znaky a vlastnosti u skotu. Negativní účinky vznikající při používání této plemenitby se nazývají inbrední deprese a jejich škodlivost je u jednotlivých znaků různá. Pozornost byla také věnována ekonomickému dopadu, který může inbrední deprese způsobovat. Součástí této práce bylo rovněž sledování změn úrovní příbuzenské plemenitby v jednotlivých populacích. Bylo zjištěno, že v posledních desetiletích dochází k nárůstu koeficientu inbreedingu. Což je výsledkem intenzivního šlechtění a využívání biotechnologických metod (inseminace). Pokud by tento růst inbreedingu stále pokračoval, mohla by se v budoucnu inbrední deprese stát velkým problémem. Všichni autoři vědeckých prací se shodují v negativním vlivu příbuzenské plemenitby na produkční vlastnosti u skotu, ale hodnota těchto dopadů a její následky se však u jednotlivých vlastností značně liší. K největší negativním dopadům, které mohou mít vliv na ekonomiku chovu, došlo u množství nadojeného mléka (snížení o přibližně 20 - 30 kg na 1 % inbredního koeficientu), délky mezidobí, věku při prvním otelení, délky inseminačního intervalu. U znaků masné produkce nastal pouze zanedbatelný negativní výsledek, který ekonomiku chovu nijak výrazně neovlivní. Inbreeding má také minimální vliv na počet somatických buněk, ale i přesto dochází ke zvýšení pravděpodobnosti vzniku mastitid u zvířat inbredních oproti neinbredním. A jelikož se mastitida považuje za závažnou chorobu, může i zde nastat zhoršení ekonomiky chovu.
Negativní dopady inbreedingu u volně žijících zvířat
Podhajecká, Iva ; Hofmanová, Barbora (vedoucí práce) ; Vostrý, Luboš (oponent)
Tato bakalářská práce nejprve vysvětluje pojem inbreeding, uvádí různé jeho definice a vzorce, pomocí kterých lze určovat stupeň inbreedingu u jedince. Dále je popsáno, jakým způsobem inbreeding ovlivňuje alelovou četnost populací a jaké jsou další efekty, které na ně působí, např. efekt hrdla láhve, efekt zakladatele či genetický drift. Inbreeding je v přírodě nežádoucí, protože vede k inbrední depresi, která se projevuje snížením fitness jedinců, což má zásadní vliv na dynamiku populací. Hlavní část práce je již zaměřena na volně žijící populace ptáků a savců. Stupeň inbreedingu se u nich zjišťuje nejčastěji analýzou rodokmenu, která je velice náročná, protože vyžaduje dlouhodobé pozorování populace v terénu a v mnoha případech i odběr vzorků na genetickou analýzu. Posledním krokem je pečlivá statistická analýza, která umožňuje co nejpřesněji určit příbuzenské vztahy v populaci. Z rodokmenu lze vypočítat koeficient inbreedingu F, s jehož pomocí se dá určit rozsah inbrední deprese. V poslední části práce jsou popisovány vlivy inbreedingu na fitness mláďat, reprodukční úspěšnost a imunitu v ptačích a savčích populacích. Každá populace má jiná specifika, nejprve je tedy uvedena její základní charakteristika a poté dopady inbreedingu na jednotlivé ukazatele fitness. Na volně žijící populace, na rozdíl od populací chovaných v zajetí, působí ještě další nepříznivé faktory, především environmentální, které mohou prohlubovat inbrední depresi. Studie zabývající se touto problematikou jsou proto velice důležité, neboť jejich poznatky se dají využít ke zlepšování managementu zachování ohrožených druhů.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 368 záznamů.   začátekpředchozí280 - 289dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.