|
Marketingová komunikace poskytovatele gastronomických služeb Samuel's Burger
Nevím, Bartoloměj
Nevím, B. Marketingová komunikace poskytovatele gastronomických služeb Samuel’s Burger. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2022. Tato bakalářská práce je zaměřena na marketingovou komunikaci vybraného poskytovatele gastronomických služeb Samuel’s Burger. Pro získání primárních dat byl zákazníkům rozeslán dotazník, jehož cílem bylo zjistit spokojenost zákazníků s nabízenými službami. Cílem bylo navrhnout zlepšení marketingové komunikace na základě analýzy současné marketingové komunikace bistra, výsledků dotazníku a použité literatury. Byla navrhnuta strategie na podporu návštěvnosti podniku v podobě event marketingu, zlepšení současné digitální marketingové komunikace. Dále byly vytvořeny návrhy propagačních materiálů a placená kampaň na sociálních sítích.
|
|
Návrh profesionální kuchyně pro gastronomii
Koňaříková, Kristýna
Diplomová práce se věnuje návrhu interiéru profesionální kuchyně konkrétního gastronomického provozu. První polovina práce je založena na literární rešerši odborných publikací z oblasti stravování a pohostinství. Je zde popsán význam slova gastronomie a služeb s ní spojených. Pro lepší přehled a orientaci v této oblasti je součástí práce i nezbytná klasifikace a kategorizace zařízení provozujících tyto služby. Nejvíce prostoru je věnováno kapitole, která se zabývá samotným projektováním gastronomických provozů a s tím spojenou problematikou, včetně rešerše zajímavých návrhů a materiálových možností. Od této části se odvíjí samotný návrh vlastního řešení interiéru profesionální kuchyně. Tento projekt je zpracován formou půdorysného řešení a schématického znázornění návaznosti jednotlivých zón provozu, včetně srovnání se stávajícím stavem. Součástí práce jsou rovněž vizualizace nového prostoru kuchyně a návrh konceptu celé restaurace.
|
|
Obnova kláštera ve Šternberku
Wernerová, Valerie ; Kocourek, Tomáš (oponent) ; Guzdek, Adam (vedoucí práce)
Cílem diplomové práce bylo vytvořit architektonickou studii revitalizace části objektu bývalé-ho augustiniánského kláštera ve Šternberku včetně jeho okolí a zahrady. Zásadní bylo najít nové funkční využití zanedbaných prostor a určit celkový koncept fungování objektu. Objekt bývalého kláštera má nově sloužit jako místo pro odpočinek, kulturní rozvoj a zklidnění v uspěchané době. Funkčně je rozdělen na dvě části, které se prolínají. Zaprvé je to část především pro místní obyvatelstvo, určená na koncerty, divadla, kulturní dny, společenské akce… tedy pro sociální a kulturní vyžití. Druhá část je směřována na lidi hledající změnu prostředí, odpočinek v příjemném prostoru s kvalitním zázemím a načerpání nové energie. V rámci kláštera je vytvořeno příjemné ubytování s prostory pro oddech, sport, relaxaci, ale i práci na dálku. Obě funkce se navzájem doplňují, prostory restaurace, kavárny či pivnice slouží jak místním obyvatelům, tak ubytovaným hostům. Malé wellness centrum je otevřené i pro zájemce ze Šternberka. Stejně tak posilovna, otevřená knihovna nebo krásně upravená zahrada vybízejí k relaxaci pro místní i ubytované. Největším přínosem do architektury kláštera je úprava vnitřního dvora. Je navrženo zastřešení dnes otevřeného nádvoří. Současně je doplněno v nádvoří nové schodiště a výtah. V areálu kláštera je umožněn průchod z východu na západ přes zpřístupněnou klášterní zahradu. V ní je navržena část anglického parku prolínající se se zahradou barokní. V jihozápadní části vzniká hromadná podzemní garáž schovaná pod zelenou střechou napojenou na terén zahrady.
|
|
Návrh obchodní strategie pro založení africké restaurace v Brně
ILogeme, Ijeoma ; Pavláková Dočekalová, Marie (oponent) ; Škapa, Stanislav (vedoucí práce)
Tato magisterská práce se bude zabývat Porterovým rámcem pěti sil, analýzou makroprostředí a analýzou SWOT, protože souvisí se studiem zavádění nových technologií. africké kuchyně na zahraniční trh. Diplomová práce má ambice nabídnout vhled do základní faktorů, které přispívají k neochotě lidí ztělesňovat africké pochoutky, kromě toho, že je třeba se zaměřit na objevení možností kapacitních podniků v oblasti stravování afrických a neafrických obyvatel. spotřebitele. Navrhovaná strategická metoda se snaží zvládnout limity přístupu k trhu prostřednictvím zjišťování zájmů a možností potenciálních zákazníků prostřednictvím cíleného dotazníku a realizací kompletního marketingového plánu na podporu povědomí a přilákání zákazníků do restaurace. Bude rovněž provedeno hodnocení proveditelnosti s cílem zmírnit podnikatelských rizik spojených se vstupem do malého podniku na zahraničním trhu.
|
|
Návrh úprav marketingového mixu ve vybrané restauraci
Ryšavá, Monika ; Havíř, David (oponent) ; Milichovský, František (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá úpravami marketingového mixu vybrané restaurace. Teoretická část obsahuje definici pojmů souvisejících s problematikou této práce. V analytické části je provedena analýza vnějšího a vnitřního prostředí a vyhotoven současný marketingový mix restaurace. Součástí analytické části je marketingový výzkum ve formě mystery shopping. Poslední část práce tvoří návrhy úprav marketingového mixu.
|
|
MODETA JIHLAVA
Chytilová, Markéta ; Ryška, Zbyněk (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce)
Tématem mé diplomové práce je architektonická studie rekonstrukce a revitalizace byvalého továrního objektu MODETY, ktery se nachází v sousedství jihlavské zoo. Objekt má mít multifunkční využití pro zoo. Stavební program vymezuje stavbu jako doplňkovy objekt k funkčnímu celku Zoo Jihlava. Lokalita je v údolní poloze říčky Jihlávky, nedaleko historického centra města Jihlavy. Projektu předcházel předdiplomní projekt, ve kterém jsem se zabyvala návrhem mobilních kontejnerů pro Zoo Jihlava. V objektu se bude nacházet expozice zvířat, která bude propojená se zoo. Nová část bude plně funkční i v zimních měsících. Nalezneme zde Vodní svět s expozicí malého krokodyla – Kajmánka trpasličího. Orangutana a Noční svět, kde bude pro savce vytvořen opačny režim (ve dne noc). Expozice drobnych opiček je umístěna v 2.NP, kde je také 2. vyhlídka na orangutana. Můžeme jej pozorovat také z lávky, která propojuje objekt se zoo. Pro zaměstnance zoo je zde vytvořeno zázemí s kancelářemi, dílnou a hygienickym zařízením. Samoobslužná restaurace s kapacitou až 150 osob v 1.NP slouží jak pro veřejnost, tak i zaměstnance, jejichž zázemí je s restaurací propojeno. Veřejnosti bude sloužit také kongresovy a vystavní sál, je zde možnost vytvořit dvě samostatné akce nebo prostory spojit zasunutím mobilní příčky a zvyšit tak kapacitu. Sály jsou propojeny vytahy a schodišti s ubytováním ve 3.NP a restaurací k občerstvení se v 1.NP. Ubytování je možné využívat veřejností i školskymi zařízeními. IQ park je umístěn ve 2.NP, přístupny je samostatnych vchodem nebo přímo z nočního světa. Bude zde interaktivní zařízení s tématikou zvířat a promítací sál s kapacitou 60 osob.
|
|
Penzion
Schmidt, Marko ; Dohnal, Jakub (oponent) ; Brukner, Bohuslav (vedoucí práce)
Cieľom diplomovej práce je návrh projektu penziónu. Navrhovaný objekt sa nachádza na v Brne v Jihomoravskom kraji. Navrhnutý penzión má tri nadzemné podlažia a jedno- podzemné podlažie. V suteréne objektu sa nachádza technické zázemie a priestory určené parkovaniu. V prvom nadzemnom podlaží sa nachádzajú priestory reštaurácie a priestory pre prípravu jedál. V druhom a treťom nadzemnom podlaží sú umiestnené izby pre ubytovaných hostí.
|
|
MODETA JIHLAVA
Antonova, Alina ; Vojtová, Lea (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce)
Zadáním diplomové práce je vypracovat architektonicko-urbanistickou studii revitalizace textilní továrny pro potřeby ZOO Jihlava. Cílem studie je revitalizace hlavní budovy včetně celého areálu bývalé textilní továrny, která zahrnuje tyto hlavní požadavky - řešení dopravy, rozšíření parkování, řešení zásobovaní objektu, přizpůsobení stávající výrobní budovy potřebám ZOO a to vytvoření zimní expozici, nočního světa a vzdělávacích prvků. V rámci hlavní budovy musí vzniknout ubytování, restaurace a kongresové sály, návrh zeleně v areálu. V rámci návrhu musí vzniknout prvky pomáhající hospodařit s vodou a tvořit kvalitní mikroklimat. Návrh zahrnuje ekonomický a energetický koncept budovy. Areál by měl fungovat ne jenom jako příjemné prostředí ale i jako ekonomicky přínosný objekt. Návrh řešení rozděluje celou budovu na několik části - ZOO, ubytování a příslušně k tomu zařízení, místností k pronajmu, venkovní atraktivní prvky.
|
|
Obnova kláštera ve Šternberku
Janečková, Klára ; Kocourek, Tomáš (oponent) ; Guzdek, Adam (vedoucí práce)
Zadáním diplomové práce bylo vypracování architektonické studie obnovy bývalého augustiniánského kláštera ve Šternberku a kompoziční řešení přilehlého areálu. Klášter je od roku 1993 ve vlastnictví města Šternberk, které se snaží o jeho postupnou revitalizaci. Cílem návrhu je šetrné využití stávající budovy a zpřístupnění přilehlé klášterní zahrady veřejnosti. V reakci na požadavky investora a koexistenci kostela byla v objektu navržena základní umělecká škola, restaurace, vinárna, hotel, obřadní síň a výstavní prostory. Vnitřní atrium bylo zastřešeno a doplněno o výtah se schodištěm. V návaznosti na navrhované funkční využití a nevyhovující průjezd do areálu bylo do západní části umístěno podzemní parkoviště s možností průjezdu na předklášterní nádvoří. Do zahrady byly vytvořeny dva nové vstupy z ulic Opavská a Zahradní.
|
|
Relaxační a pohybové centrum
Kalábková, Ladislava ; Obrtlík, Jan (oponent) ; Májek, Jan (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zaměřuje na návrh administrativní budovy na ulici Soukenická v rušné časti Brna. Momentálně se na parcele nachází budovy s nulovým využitím, objekty chátrající a parkoviště. Celé místo je neatraktivní, má omezené využití a negativně ovlivňuje estetiku nároží dvou důležitých ulic – Soukenická a Hybešova. Architektonický návrh zahrnuje vytvoření atraktivního nárožního objektu s multifunkčním využitím, podzemní garáží a propojením s existující budovou Malé Ameriky, která by mohla mít nové funkční využití ve formě obchodní a restaurační pasáže, či uměleckých ateliérů. Administrativní budova nabízí parter s restaurací, bistrem, kavárnou a obchodem. Prostory jsou variabilní, umožňující vlastní úpravy majitelů podle jejich potřeb. Další nadzemní podlaží jsou vybavena kancelářemi, a to hromadnými i pro menší skupiny či jednotlivce. Sedmé nadzemní podlaží disponuje zelenou pochozí střechou, kavárnou a zasedacími a prezentačními místnostmi. Bakalářská práce se do podrobnosti zabývá částí administrativní budovy, kde se nachází hlavní schodiště s výtahem. Současně návrh uplatňuje propojení ulice Soukenické s Malou Amerikou skrze pasáž v navrhovaném objektu, a to kvůli možnému budoucímu využití budovy. Práce vychází z ateliéru architektonické tvorby z druhého ročníku se zaměřením na veřejné stavby.
|