|
Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení
Březinová, Nikola ; Strnadová, Michala (oponent) ; Karas, Michal (vedoucí práce)
Bakalářská práce je zaměřena na hodnocení finanční situace ve společnosti SVOBODA – výroba domácích knedlíků, s.r.o. za období 2012–2015 pomocí ukazatelů finanční analýzy. Práce se dělí na teoretickou a praktickou část. V první části jsou popsány metody finanční analýzy a teoretická východiska. Praktická část obsahuje základní informace o společnosti a výpočty ukazatelů. Cílem je zhodnotit finanční situaci v podniku a navrhnout případná řešení, která povedou ke zlepšení současného hospodaření.
|
|
Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení
Fuchsová, Natálie ; Veterníková, Iveta (oponent) ; Strnadová, Michala (vedoucí práce)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá hodnocením finanční situace společnosti ARCIMPEX s.r.o. v letech 2013–2017. Práce je rozdělena do tří částí. V první jsou popsána teoretická východiska práce, která tvoří základ pro druhou, praktickou část, ve které je provedena finanční analýza za účelem zjištění ekonomické situace společnosti. Ve třetí části jsou popsána opatření opírající se o výsledky finanční analýzy, která jsou navrhnuta za účelem zlepšení celkové finanční situace.
|
| |
| |
| |
| |
| |
|
Nástroje a metody pro měření a snižování rizika
Šmídová, Zdeňka ; Strnadová, Michala (oponent) ; Škapa, Stanislav (vedoucí práce)
Obsahem této diplomové práce je kritická analýza stávajících způsobů snižování rizik ve firmě, zabývající se potravinářskou výrobou. Na základě zjištěných informací navrhnout nástroje a metody pro měření a snižování rizik zejména v oblasti personální a potravinové výroby. Potravinářský průmysl s sebou přináší velké množství specifik daného oboru, jako je odborné personální zázemí, stále se zvyšující požadavky na úroveň hygieny (jak ze strany kontrolních úřadů, tak i ze strany spotřebitelů), tak i udržení kroku s novými trendy a technologiemi. Hlavním přínosem této práce je ve vybrané firmě ukázat jak s pomocí práce s riziky lze obstát ve vysoce konkurenčním prostředí
|
| |
| |