Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 119 záznamů.  předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Inovační faktory ovlivňující růst malých a středních podniků
Koudelková, Petra ; Srpová, Jitka (oponent) ; Svoboda, Emil (oponent) ; Šúbertová, Elena (oponent) ; Koráb, Vojtěch (vedoucí práce)
Disertační práce se věnuje problematice inovačních faktorů působících na růst malých a středních podniků. V této práci byly stanoveny dva cíle, které se týkají vymezení působení inovací na růst malých a středních podniků v Jihomoravském kraji a analýzy determinantů určujících vnitřního prostředí podniku směřující ke generování inovací podiku. Cíle a hypotézy byly stanoveny na základě provedených rešerší odborné literatury s důrazem nejen na růst podniků, ale také na inovace. Primární výzkum v sobě kombinuje použití kvalitativních a kvantitativních metod. Výsledky ze získaných statistických analýz primárního výzkumu jsou prezentovány v dílčích a souhrnném závěru. Disertační práce obsahuje doporučující metodologické kroky pro malé a střední podnikatele mající zájem na růstu jejich podniků. Pro komplexní pojetí nabízí práce možnost dalšího rozšíření výzkumu a přehled přínosů v jednotlivých sférách profesního života.
Využití osobnostní typologie Predictive Index v managementu změn dle J.Kottera
Vlček, Tomáš ; Kovář, František (vedoucí práce) ; Srpová, Jitka (oponent) ; Bartes, František (oponent)
Práce nabízí výsledky výzkumného projektu, který popsal typické osobnostní charakteristiky manažera změn za použití metodik Predictive Index a 8 bodového procesu řízení změn dle J. Kottera. Nabízí praktická využití těchto poznatků pro leadery změn stejně tak, jako pro společnosti, kde působí.
Podnikatelský plán
Kavina, Pavel ; Srpová, Jitka (vedoucí práce) ; Mísař, Jan (oponent)
Tato práce Podnikatelský plán obsahuje teoretická východiska a zásady pro tvorbu podnikatelského plánu, která jsou poté prakticky využita v praktické části. Praktická část pojednává o podnikatelském plánu vznikajícího internetového obchodu zaměřeného na originální oblečení a módní doplňky s motivem psa mopse. Předlohou pro návrhy se stal skutečný mops Kvído, který propůjčil své jméno i značce. Podnikatelský plán je určen pro potenciálního partnera, který by měl zájem na tomto projektu spolupracovat.
Podnikatelský plán
Zalabáková, Eliška ; Srpová, Jitka (vedoucí práce) ; Mísař, Jan (oponent)
Cílem diplomové práce je se sestavení podnikatelského plánu pro existující podnik, který se rozhodl rozšířit svou činnost, a posouzení životaschopnosti a realizovatelnosti takového plánu. Diplomová práce se v teoretické části zabývá přehledem náležitostí podnikatelského plánu a zásadami zpracování, který byl sestaven na základě studia dostupné odborné literatury. Praktickou část tvoří sestavený podnikatelský plán pro podnik, který se zabývá prodejem alkoholických nápojů, vycházející z obdrženého zadání a reflektující získané teoretické poznatky. Na základě vypracovaného podnikatelského plánu zahrnujícího mj. finanční plán je možno posoudit životaschopnost a realizovatelnost podnikatelského záměru. Přínosem práce je sestavení podnikatelského plánu pro existující společnost, zjištění, zda bude za stanovených podmínek podnikatelský plán realizovatelný a životaschopný, vytvoření a poskytnutí funkčního systému pro budoucí finanční plánování zadavateli podnikatelského plánu a doporučení pro budoucí činnost.
Podnikatelský plán
Chytil, Jakub ; Srpová, Jitka (vedoucí práce) ; Raška, Ondřej (oponent)
Hlavním cílem této dplomové práce je sepsání podnikatelského plánu a prokázání jeho budoucí životaschopnosti. Podnikatelský plán zasahuje do oborů polygrafie a do moderních informačních technologií. Podnikatelský plán společnosti Printaxe.com je startup. Práce se skládá ze dvou hlavních částí, teoretické a praktické. Teoretická část obsahuje základní informace o podnikání a dále se věnuje podnikatelskému plánu pro startup. Praktická část se věnuj těmto metodikám, které jsou aplikovány při vytváření podnikatelského plánu. Tento dokument popisuje řešení internetového tržiště a speciálně vyvinutého generátoru ideálních zakázek včetně všech klíčových částí podnikatelského plánu.
Financování MSP ve fázi Startupů rizikovým kapitálem
Brtník, Adam ; Svobodová, Ivana (vedoucí práce) ; Srpová, Jitka (oponent)
Podnikání je velice rizikovou záležitostí a jeho začátky jsou možná vůbec nejtěžší fází v životním cyklu podnikatelského subjektu, která v mnoha případech potenciální podnikatele od založení podniku odradí. Začínající podnikatelé se přitom musí potýkat nejen s nedostatkem startovního kapitálu, ale také s nedostatkem znalostí, zkušeností a kontaktů, které by úspěšný rozvoj podnikání podpořily. Jednou z možností, jak tyto překážky překonat, je využití některého z programů startup akcelerátorů, které začínajícím podnikatelům poskytují nejen startovní kapitál, ale právě také zmíněné zkušenosti, znalosti a kontakty na subjekty, které mohou být pro úspěšný rozvoj podnikání naprosto klíčové. Tato diplomová práce má za cíl zjistit spokojenost účastníků českého startup akcelerátoru StartupYard a posoudit tak efektivitu fungování tohoto akcelerátoru.
Faktory prosperity malého podniku
Prchal, Štěpán ; Srpová, Jitka (vedoucí práce) ; Mísař, Jan (oponent)
Bakalářská práce se soustředí na analýzu faktorů ovlivňujících prosperitu konkrétního malého podniku. Teoretická část se zabývá popisem jednotlivých přístupů a analýz v oblasti managementu, marketingu, řízení lidských zdrojů a finančního řízení. Praktická část představuje stanovené metody a postupy použité na konkrétní malý podnik, který se zabývá nákupem a prodejem rostlin na evropském trhu. Cílem bakalářské práce je analýza situace v konkrétním malém podniku a návrh opatření, jejichž zavedení by přispělo ke zvýšení jeho prosperity v krátkodobém i dlouhodobém časovém horizontu.
Podnikatelský plán
Maňurová, Marcela ; Srpová, Jitka (vedoucí práce) ; Mísař, Jan (oponent)
Cílem diplomové práce je sestavení podnikatelského plánu společnosti, zaměřující se na organizaci dětských narozeninových oslav, společenských událostí a firemních večírku, na jehož základě bude posouzena realizovatelnost a ekonomická výhodnost daného podnikatelského záměru. Tematicky je práce rozdělena do dvou částí. První část zahrnuje teoretická východiska, definici podnikatelské plánu, popis struktury a zásad pro zpracování, jehož konkrétní podoba se nachází v navazující praktické části. Obsahuje stručné představení společnosti, vymezení mise, vize a hlavních cílů, popis podnikatelské příležitosti, celkového i cílového trhu včetně analýzy konkurence a marketingové strategie. Veškeré předchozí body shrnuje číselné vyjádření finančního plánu ve třech variantách vývoje, jehož podstatou je objektivní zhodnocení finanční zátěže projektu. Na konci práce je uvedená SWOT analýza, potenciální rizika projektu s návrhy protiopatření eliminující jejich dopad. Celá práce je zakončena závěrem a zhodnocením realizace podnikatelského plánu.
Podnikatelský plán
Pešková, Zuzana ; Srpová, Jitka (vedoucí práce) ; Svobodová, Ivana (oponent)
Diplomová práce je zaměřená na sestavení konkrétního podnikatelského plánu a ověření jeho realizovatelnosti a konkurenceschopnosti. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část, přičemž v teoretické části se zabývám základními pojmy z oblasti podnikání a samotným podnikatelským plánem -- proč a jak se sestavuje, jak by měl vypadat a co by v něm nemělo chybět. Následuje praktická část, ve které je sestaven konkrétní podnikatelský plán na založení internetového obchodu se sortimentem kávy a čaje. Na základě plánu se pokusím záměr zrealizovat a porovnat plán se skutečností. Cílem mojí diplomové práce je tedy zpracování samotného podnikatelského plánu, a poté ověření jeho realizovatelnosti a životaschopnosti v praxi.
Podnikatelský plán
Janovský, Viktor ; Srpová, Jitka (vedoucí práce) ; Mísař, Jan (oponent)
Tato diplomová práce se zaměřuje na zpracování podnikatelského plánu, konkrétním cílem je vytvoření podnikatelského plánu určeného k založení restaurace ve městě Kolín, jejíž vizí je poskytování služeb v oblasti tradiční české gastronomie. Dalším cílem a součástí této práce je ověření životaschopnosti takového podniku. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. V první -- teoretické části je podrobně a přehledně popsána struktura podnikatelského plánu včetně specifik podnikání malých a středních firem. V druhé -- praktické části jsou již konkrétně teoretická východiska aplikována na založení restaurace. Velká pozornost je věnována finančnímu plánu a s tím související ověření, zda by takový podnik mohl dlouhodobě prosperovat.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 119 záznamů.   předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.